Last news in Fakti

10 Декември, 2014 11:05 23 704 9

Ето параметрите на колата на Сертов

  • петко сертов-
  • параметрите-
  • колата

Той е теглил пари в петък

Петко Сертов за последно е управлявал Опел „Астра“ – светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 година. Това заяви Младен Маринов, началник на СДВР, на пресконференция в сградата на СДВР и помоли за съдействие гражданите. Автомобилът се ползва от Сертов.

„Превозното средство за последно е засечено в центъра на София. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района. Нямаме категорични факти за посока, която е поел. Изтеглил е определена сума пари в района на НДК, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил Петко Сертов. Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време“, заяви началникът на СДВР.

Парите са изтеглени в деня на изчезването му, около 15 часа, каза още Маринов, но не каза каква е точната изтеглена сума.

„Каква е точната изтеглена сума пари не е от значение. Все пак това са лични данни, които е редно да бъдат конфиденциални. Всяка една информация, която е конкретна и потвърдена, ще бъде изнесена, за да не бъде спекулирано с темата“, уточни Младен Маринов.

Последното документирано, за което имаме информация е за движението на Сертов към 15.30 часа в петък, каза още той.

Към момента, Маринов е категоричен, че нямат данни Сертов да е бил в дисхармония или да е страдал от тежко заболяване, което да е нелечимо.

„Призовавам всички граждани, които имат информация за местонахождението на автомобила, да я предоставят чрез системата на телефон 112 към СДВР. Работим съвместно с „Криминална полиция“ и ДАНС по установените факти, с които разполагаме“, призова Маринов.

"Имах намерение да изпратя хеликоптер в Южна България, който да се включи в издирването на Петко Сертов", заяви Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР и обясни, че метеорологичните условия не са позволили на летателният апарат да излети вчера.

„Поддържаме връзка с контактния център на „Гранична полиция“, както и с абсолютно всички съседни държави. Постъпила е информация, че до момента на изчезването си не е регистрирано Петков Сертов да е пресичал някоя от границите", заяви още той.

Лазаров съобщи, че в момента, в който е бил уведомен за случая със Сертов веднага се е свързал с Висшата касационна прокуратура, Държавна агенция „Национална сигурност“, както и с политическото ръководство.

Той заяви още, че в момента няма данни за извършено престъпление срещу Сертов. Затова и няма образувано досъдебно производство. Софийска градска прокуратура обаче постоянно се информира.

„До момента нямаме потвърдена версия и затова работим по всички възможни, докато не бъде изключена някоя", уточни Лазаров.

"Нямаме данни Петко Сертов да е има финансови проблеми. Сумата, която е изтеглил, е обичайна за него. Два пъти на месец е теглена подобна сума от него", допълни още той.

Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпно местности, за да се разтовари от стреса, затова се работи и по версия за ПТП, заяви Георги Костов, заместник-главен секретар на МВР.

„Не изключваме варианта да е напуснал страната без ние да имаме данни за това“, заяви Костов и обясни, че съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ.

Костов обяви и това, че всички лични документи, с които е разполагал Сертов, са били в него.

„Съпругата му обясни, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи“, обясни още той.

„Изнасяме тази информация по случая с цел да разсеем невярната информация, както и да се заяви пред обществото, че сме извършили един голям обем от оперативно-издирвателни действия, които към момента не са дали никакъв резултат“, заяви още той.

„Разчитаме регистрационният номер на автомобила, с който за последно е бил забелязан Петко Сертов, да бъде огласен в медиите и очакваме помощ от гражданското общество“, допълни Костов.

Установеното до момента е, че Сертвов е в неизвестното от 15.30 часа на 5 декември.

„На 6 декември сме осведомени от съпругата му, която е помолила за конфиденциалност и чиято молба уважихме до понеделник тази седмица“, посочи заместник-главеният секретар на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 1 Отговор
    Работим съвместно с „Криминална полиция“ и ДАНС по установените факти, с които разполагаме“, призова Маринов. Ако колата е в някое дере както случая във варненско, ще чакаме някой случайно да го види.

    Коментиран от #3

  • 2 Гаранционен фонд

    2 1 Отговор
    Автомобилът има валидна застраховка гражданска отговорност.
  • 3 mediator37

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен Бакърджиев":

    Ако Астрата е в някое дере и не е много нагъната, аз ще я взема, защото отдавна искам да се барна с една астричка - фейслифта от 2009-та. Много са убави.
  • 4 VWandMercedes

    1 1 Отговор
    Само аз ли чук от журналистка на БТВ с обедната емисия че Сертов обичал да кара пиян.
    Е сега в сайта им гледах са го изрязали този момент.Такъв гаф отдавна не бях виждал.А след това се поправиха че обичал да кара когато е ядосан.И накрая аз разбрах че Сертов кара разярен и пиян Опел Астра H.
  • 5 VWandMercedes

    2 1 Отговор
    Само аз ли чух от журналистка на БТВ в обедната емисия че Сертов обичал да кара пиян.
    Е сега в сайта им гледах са го изрязали този момент.Такъв гаф отдавна не бях виждал.А след това се поправиха че обичал да кара когато е ядосан.И накрая аз разбрах че Сертов кара разярен и пиян Опел Астра H.
  • 6 Iwan

    1 1 Отговор
    Баровец. Всички ли бивши шефове на разузнаването живеят така - нова кола и 8 бона за ежедневни харчове?

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Iwan":

    Хаха!Идея си нямамаш как живеят СЕГАШНИТЕ,а пък эа УТРЕШНИТЕ-съвсем:)
  • 8 бонд

    0 0 Отговор
    за какво ми са параметрите на колата му, да не ида да го търся аз
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Е как за какво са ти? Ти имаш по-големи шансове да го намериш от колкото МВР. Полицията не намира никой от тея дето търси без те сами да се предадат.