Last news in Fakti

11 Декември, 2014 20:22 21 114 12

Михнева: В случая Сертов има кръв и куршуми

  • михнева-
  • петко сертов-
  • кръв-
  • куршуми
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов няма как да оцелее, в случая има кръв и куршуми. Това заяви пред БНТ Маргарита Михнева, която предполага, че Сертов се е запътил към Гърция.

Ето версията на Михнева:

Петко Сертов бе съветник на Георги Първанов, след това на Сергей Станишев, след това шеф на ДАНС, по лично настояване на Станишев. Два дни след като бе уволнен  като шеф на БОРКОР, той отива да работи във фирмата на Ангел Божилов като експерт. Аз твърдо се съмнявам Петко Сертов да не е знаел при кого отива, тъй като бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев арестува Ангел Божилов, припомни Михнева.

Тя определи Божилов така: „Той е човек, който е замесен с ДДС измами и ъндърграунда, човек който няма висше образование, според неговите подчинени. Но не е осъждан досега. Божилов е съветник на Тренчев по енергийните въпроси.

Михнева посочи, че Божилов прави фирми в Кипър, Гърция , Македония, Сърбия и Румъния. Той прави една фирма Вивит пауър България, чийто капитал принадлежи на офшорна фирма в Америка. На нея слага като изпълнителен директор едно момче, което е твърде младо, без висше образование. През 2012 година в Гърция чрез тази фирма, в която той е скритият собственик, отива в националната електрическа компания,  и казва ще търгувам с тях, като неговата компания ще закупува ток. Купува ток за 15 милиона евро. Това е първата и единствена сделка с фирмата на Ангел Божилов. След което той не плаща тези пари. Гърците започват да се притесняват. След това продава този ток на негова фирма в Турция ОЕТ. Сам на себе си. И гърците започват разследване за това кой е този човек. Така стигат до офшорната компания.

Пред БНТ Ангел Божилов обаче отрича да има такава фирма „Вивит пауър“. „Тя не е моя. Аз я осъдих за 13,5 млн. евро“, оправда се той и отбеляза, че вече е завел дело за клевета срещу Михнева.

Сертов знае много добре за сделките на фирмата с Турция и Гърция. Той е много изплашен от всичко това, защото това е страхотен скандал. След него няма с какви очи да погледне българската държава, твърди Михнева и заявява, че е споделил пред свой приятел за това. Така решава да вземе колата на племенницата на свой приятел от Варна, който е починал,  и да замине за Гърция.

Документите по делото са вече в СГС, твърди Михнева.

Тя упрекна, че политиците, че за хора като Сертов не се грижи държавата. Михнева заключи, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов няма как да оцелее.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    Тази толкова"любов"отнесе от ИВАН СЛАВКОВ и не си седна на възпламенената част от тялото !Да извинява женската част!
  • 2 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    МАРГАРИТА МИХНЕВА може да бъде известена за изнесеното от
    регистрация ИРАКЛИ !Може и да има доказателствени материали за
    непорочноста и!
  • 3 Лоринков

    2 0 Отговор
    Ангел Божилов е един от най-нечистоплътните играчи на пазара на ток. Може би Михнева е на вярна следа
  • 4 читател

    0 0 Отговор
    Тая лаладжийка е специалист по всичко и с дрънкане по телевизии гледа да заработи нещо след като е изхфърлена от всякъде като клюкарка!
  • 5 трол

    0 0 Отговор
    Другарката михнева да ползва устата си не за да приказва глупости, а по предназначение... да лапа стари червени п**ки!
  • 6 123

    0 0 Отговор
    Като се е хванал на хорото..... да му е мислил!
  • 7 ххх

    0 0 Отговор
    Ами тогава не се меси и ти,бе жено......
  • 8 справедлив

    1 0 Отговор
    Каква връзка имат ж. части на Михнева и кой ги е ползвал ?! Очевидно в повечето случаи, винаги е била, пред всички журналисти и "компетентните органи" в разследванията. Факт е, че досега материалите и винаги са били неопровержими. По скоро да и пожелаем успех, вместо да плювате без личници!!!
  • 9 БАТ МИХАЛЛ

    0 0 Отговор
    Тая к......ва комунистическа Михнева да вземе да се скрие там където никой няма да види .
  • 10 умния

    0 0 Отговор
    тая се прави на много вътрешна а е една с...ка конспираторка и търси внимание а отдавна не е актоална
  • 11 dd5

    0 0 Отговор
    Другарката Михнева оправдава другарят Сертов :).Той незнаел, някой го бил подвел.Щом като има глава на раменете си, значи може да взема решения и да носи последствията от тях.Все се оказва, че ДС агентите са най-способните и най-големите патриоти :), но все те немогат да се справят в живота без помощ от държавата :).За пълна ЛУСТРАЦИЯ!
  • 12 СПЕШ

    0 0 Отговор
    ..ne mogesh da se kachish na malkia prast na Mihneva