Last news in Fakti

12 Декември, 2014 10:19 6 539 10

Дълбоко пазена тайна: Камерите за видеонаблюдение не работят

  • камерите-
  • видеонаблюдение-
  • петко сертов-
  • слави ангелов-
  • издирването-
  • буксува-
  • мвр-
  • дълг

Издирването на Петко Сертов буксува, защото автомобилът му не може да бъде проследен, разкри разследващият журналист Слави Ангелов

Дълбоко пазена тайна: Камерите за видеонаблюдение не работят - 1
Слави Ангелов

Издирването на Петко Сертов буксува заради дълбоко пазена тайна в МВР: няма как да се проследи автомобилът на изчезналия бивш председател на ДАНС, защото от половин година системата за видеонаблюдение не работи, заяви разследващият журналист Слави Ангелов в предаването на БНТ „Денят започва“. Камерите спрели да записват заради дълг на вътрешното министерство от половин милион лева към фирмата, която поддържа системата. Те показват само какво се случва в реално време, но не правят запис.

Проблемът е започнал при Цветлин Йовчев, при когото задълженията са били 200 000 лв., при Йордан Бакалов са нараснали на 350 000 лв., а в момента, при Веселин Вучков, са достигнали 500 000 лв., обясни Ангелов. Големият проблем е, че заради това МВР не може да разбере накъде е тръгнал Петко Сертов. Иначе в системата за видеонаблюдение можеше да се вкара номерът на колата и да се проследи цялото й движение, можеше да се види през кой изходен пункт на София е излязла и по този начин да се насочи хеликоптерът.

Според Слави Ангелов изчезването на Петко Сертов е свързано с инцидент. Следите на бившия шеф на ДАНС се загубиха в петък. За последно той е бил видян да излиза от дома си и да се качва в автомобил с марка Opel.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другия

    1 0 Отговор
    Е вече не е тайна.....
  • 2 Румен Янев

    1 0 Отговор
    То пък какво ли работи в тази държава ?
  • 3 една

    0 0 Отговор
    Наистина не мога да повярвам, че такова безхаберие и мърлячество е възможно, наистина! Къде са управляващите. Толкова простотия на това парче земя, не е за вярване! И раята ходи да гласува за б...ците! НЯМА ДЪРЖАВА, БОЙКО!!!
  • 4 възмутена

    0 0 Отговор
    Абе г-не, хем не работят, хем за инцидент говориш? Какъв инцидент, въобще говорите си като пияни! Много сте зле, без думи съм!
  • 5 мемфис

    1 0 Отговор
    Тази полиция /разбирай милиция/ освен да хване някой и да го строши от бой, друго нищо не може да свърши!
    Язък за милиардите, които народа изгладува за да им пълни гушат6а.
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    А за камерите на КАТ няма проблеми , зашото носят пари.
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Пичове, където се бутне и мирише. Вие си мислите, че тази държава може да ви гарантира някакакви права, но дълбоко се лъжете. Вие си мислите, че тази държава е способна да ви предпази от престъпления, но самата тя е най-големия престъпник. Вие си мислите, че парите ви отиват за благото на народа и просто някак си ще налучкаме формулата, но отново се лъжете жестоко. Единствения изход е емиграция. Само като поживеете в нормална държава, ще разберете колко много нерви и хубави моменти от живота си губим в това подобие на държава.
  • 8 Дудукофф

    1 0 Отговор
    Не работят, защото трябва да снимат БГ политически задници!
  • 9 ne e taina

    0 0 Отговор
    ХАХА каква тайна бе, тук във Варна и малките деца знаят че камерите никой не ги гледа и не записват. Те и да записват, кой ще ти седне да гледа толкова много часове то ще трябва да викаме китайците да гледат. Единствено по сигнал могат да ровят в записите за нещо много сериозно, но качеството е лошо и едва ли ще се види достатъчно детайлна картина която да послужи като доказателство в съда без да може да бъде оспорена дори и от адвокат новобранец. Мен ако питате по-добре е да се търси запис от някой магазин или банка наблизо, който случайно да е хванал нещо, ама вероятността е много малка. Всеки който е работил във фирма за видеонаблюдение ще Ви каже, че камери се слагат само за да плашат гаргите. Една качулка на главата и все едно че няма камери. Крадени номера от някой стар москвич и всичко приключва. Отивай после на съд и доказвай.
  • 10 onq s konq

    3 0 Отговор
    Би му м.....-скъсах се да се бръсна че да иэглеждам добре,а те не работели?!