Last news in Fakti

13 Декември, 2014 15:30 3 796 3

Съветник на Божилов: Сертов се шегуваше в деня на изчезването

  • съветник-
  • божилов-
  • не се е видял-
  • изчезването-
  • петко сертов

Относно теориите на Михнева, филмът не бил шведски, а съветски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съветникът на Ангел Божилов –Обединени енергийни търговци /ОЕТ/ – ООД, Иван Кутевски, потвърди за Факти.бг, че се е видял сутринта на 5 декември с Петко Сертов. Факти.бг припомня, че именно от тогава Сертов изчезна.

Не се бяхме виждали близо пет дни. В петък, 5 декември, в 9 часа сутринта Петко Сертов беше в кабинета ми, разговаряхме близо до 10,15 часа. Същият ден при Сертов, който има блестящо чувство за хумор и е свръх интелигентен, нямаше и сянка от притеснение. Смяхме се, говорихме по общи теми, заяви Кутевски.  На тръгване Сертов му е казал, че отива на превръзка след безкръвна операция, имал и други срещи, което не е било необичайно за него.

Беше преживял някакъв малък медицински проблем и затова не можеше да кара автомобил в продължение на седмица, затова и не се виждахме, заяви Кутевски. Всъщност това е бил първия ден, в който Сертов карал кола, откак бил на операция и докато си говорели с него той нито един път не седнал на стола. След това се разделили, с уговорката да се чуят.

Кутевски поясни, че Петко Сертов е на работа в ОЕТ – ООД като консултант на граждански договор. Като юрист той ни консултираше, тъй като ОЕТ е международна компания, каза Кутевски.

Запитан какви са прогнозите му все пак има ли някакви подозрения, Кутевски заяви: „Дай Боже да е жив и здрав”.

В отговор на въпрос за изнесените данни за фирмата Вивид Пауър от Михнева, чийто скрит собственик бил Божилов, Кутевски заяви: „Филмът, който прожектира г-жа Михнева не бил шведски, а съветски, не е сексуален, а социален, не е бабата дала на войника, а бащата на войника”. Забележете, коя е фирмата Вивид Пауър, с която Божилов няма нищо общо. По-скоро тази фирма има дължими суми към ОЕТ, каза Кутевски.

Енергийната версия на Михнева бе, че на адреса на работодателят на Петко Сертов Ангел Божилов е регистранана офшорната фирма Вивид Пауър. За нея  има наложена съдебна заповед от атинския едночленен районен съд за изплащането на 15 милиона евро, за неплатен гръцки ток. Според нея зад Вивид Пауър - ЕАД стои Ангел Божилов, затова тя е регистрирана на собствения му адрес в столичния квартал "Бояна". Сделката, за която "Вивид Паур" дължи пари на гръцкия НЕК. През 2012 година Вивид Пауър е купила ток от енергийната борса в Атина, след което го я препродала на друга фирма, регистрирана в Гърция "ОЕТ", с идентична абревиатура като регистрираната в София "Обединени енергийни търговци", където съсобственик е Ангел Божилов, заедно с турчина Исмаил Турал, който притежава 10 % от нея. Този ток бил отново препродаден на турска фирма, но Вивид Пауър не се издължила на гръцкия НЕК. Заповедта от атинския съд е била изпратена на Софийски градски съд за изпълнение на обезпечителна заповед.

Знаел ли е Сертов за спора и подробности около сделката, за дължимите суми, Кутевски заяви, че Сертов не е имал икономическата експертиза.

Теориите около изчезването на Сертов са многобройни, но до този момент по скоро са биещи се и наистина са в схемата на "филмът не бил шведски, а съветски", единствено ясно е, че вече доста време  няма категоричен отговор за странното изчезване на бившия шеф на ДАНС.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Е.............СТИГА ДЕ!
  • 2 Е СТИГА ДЕ

    0 0 Отговор
    ПИСНА МИ ОТ СЪДБАТА НА ТОЗ .....!ДРУГИ КАХЪРИ НАМАМ..МАЙ НЕ Е ТАКО ЗА ВАС ,,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" !!
  • 3 ЗА КУТЕВСКИ

    0 0 Отговор
    КУТЕВСКИ ЗАЩО ВСИЧКИ КАЗВАТЕ ЧЕ СЕРТОВ Е ЮРИСТ??? ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ ВИИ КАРЛ МАРКС.ДА НЕ ВИ Е ДАЛ ФАЛШИВА ДИПЛОМА ЗА ЮРИСТ....КАТО НА МИХНЕВА...ХА ХА...ТОЙ Е ИКОНОМИСТ.