1 Април, 2015 09:55 1 652 0

И Русия разследва убийството край Пасарел

  • пасарел-
  • дете-
  • куфар-
  • никита леонтев

Владимир Маркин потвърди, че петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев

Руското следствие е започнало наказателно разследване за убийстовото в България на петгодишното момче от Русия и неговата майка, съобщил за Интерфакс говорителят Владимир Маркин.

Разследването се води по член от наказателния кодекс, отнасящ се за убийството на две и повече лица.

Владимир Маркин припомни, че на 23 март в района на Пасарел е бил открит куфар с трупа на петгодишно момче.

Владимир Маркин потвърди, че петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев. Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева.

Те пристигнали преди месеци в България. Бабата на момчето го е разпознала след като бил разпространен фоторобот от полицията. Към разследването са включени и представители на силите на реда от Перм.

Консулството на Русия в България оказва съдействие на органите на реда при разследването на убийството на петгодишното дете, съобщи за РИА Новости завеждащият консулския отдел Алексей Ушаков.

„Дали детето не е било опасен свидетел?“, риторично пита „Российская газета". Вестникът обаче не разкрива какво може да е видяло момчето, удушено според експерти на 20 март, докато майка му е била убита седмици по-рано.

Очаква се бабата и бащата на Никита да дойдат в България, за да разпознаят близките си и да дадат показания.

Неясно остава засега къде е бил Никита през цялото това време, пише официозът.

Руският „Първи канал“ уточнява, че детето никой не го е търсил докато не се появил фоторобота от българските служби.

Руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита, разказва телевизия НТВ.

Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.

Жестоко убитата в България Ана Леонтиева е взела пари назаем от  „подозрителни емигранти“. Това съобщава руската телевизия НТВ.
Преди смъртта си рускинята е заела пари от емигранти, но не става  ясно кога се е случило това, нито дали емигрантите живеят в  България, разказва телевизията.

Вадим Плотников, бивш ръководител на департамента за здравеопазване в Перм, който е баща на убитото дете, е привикан да даде показания.
Основният заподозрян е руският бизнесмен Герман Костин, който е бивш офицер от руската армия.

През последните години мъжът е живеел в Кипър заедно със съпругата си и двете си деца. Там той се е занимавал с недвижими имоти.
По куфара, в който бе намерено тялото на момченцето, са намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Все още не е установено дали връзката между Костин и Леонтиева е била делова или лична.

Ана е била омъжена, въпреки че съпругът ѝ не е живеел с нея в България, допълва изданието.
Според местния сайт Перм.ру Костин не се крие от следствието.
Той дори се бил свързал с българските правоохранителни органи и изразил готовност да помогне на разследването.

Бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България, пише сайтът Ura.ru.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА