Last news in Fakti

24 Март, 2015 12:21 3 760 0

Куфарът с убитото дете е на жена с руски имена

  • пасарел-
  • дете-
  • куфарът-
  • убитото-
  • дете-
  • жена-
  • руски имена

Интерпол и Европол ще помагат при установяване на самоличността на момчето


Куфарът, в който е било натъпкано удушеното момченце, е собственост на жена с руски имена, съобщи "Телеграф".

Жената е купила куфара от Кипър. Справка е показала, че собственичката на зеления „Самсонайт" никога не е стъпвала в България, нито е получавала виза за влизане в страната ни.

За момента не е ясно дали жената с руски имена по някакъв начин е замесена. Полицаите трябва да разговарят с нея, за да стане ясно как куфарът ѝ, купен от Кипър, се е оказал с труп край софийското село Пасарел.

Криминалисти с над 10-годишен стаж в системата на МВР посочиха, че за пръв път се разпространяват кадри на веществени доказателства. Целта е всеки гражданин, който е виждал някога някъде куфара и кърпата и ги свърже по някакъв начин с фоторобота, публикуван ден по-рано, да подаде сигнал в полицията при гарантирана анонимност.

В чужбина подобни чанти се оставят до кофите, когато нещо в тях се повреди. Възможно е да е попаднал и по този начин в ръцете на извършителя, предполагат криминалисти. Кипърските власти с готовност съдействали на българските полицаи, но процедурите отнемали време.

Куфарът е бил купен от магазин в Русия, съобщиха за БНР от официалното представителство на марката за България.

Търговският директор на марката за страната ни - Светломир Пандазиев, обясни, че конкретният куфар, в който е намерено тялото, е изнесен през февруари 2014 г. от Белгия за Русия.

Интерпол и Европол ще помагат при установяване на самоличността на момчето, съобщи „Преса“. Изготвеният от МВР портрет ще бъде изпратен до полицейските организации, които ще го разпространят до държавите членки. Една от причините за това е, че намереното дете може да не е българче.

Намереният куфар край язовир „Пасарел“ с убитото момченце е зелен, марка „Самсонайт“, и е с размери 40/52/18 см. Такъв, но с размери 40/55/20 см, е с цена 694 лв. и може да се поръча от официалния сайт на фирмата производителка, показа проверка.

Факти. Бг припомня, че вчера главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че са получени много сигнали за убитото дете и всички се проверяват. Голяма част от тях са несъстоятелни, неточни и неясни. Няма обаждане на спешния телефон от човек, който да е казал: „Аз познавам това дете.“ Самоличността му все още не е установена. Костов отказа да коментира различните версии за престъплението, разпространени в медиите. Ние не знаем кое е това дете, как мога да разсъждавам кой го е убил, коментира главният секретар на МВР.

Детето е починало от задушаване, сочат окончателните данни на съдебните медици.
Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството. Експертите са установили още, че намереното момченце не е страдало от някакви заболявания и не са му били давани лекарства.

Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя и бе показан по всички телевизии и печатни медии с призив, който го разпознае, да се обади на тел. 112. От столичната полиция вчера публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и на хавлиената кърпа, в която е било увито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА