Last news in Fakti

16 Април, 2015 12:47 1 129 0

Искат постоянен арест за съдия Румяна Ченалова

  • румяна ченалова-
  • постоянен-
  • арест-
  • съдия
Искат постоянен арест за съдия Румяна Ченалова - 1
Снимка: БТА

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искането за задържане под стража на Румяна Ченалова, съобщиха от Прокуратурата.

Същата е обвинена в длъжностно и документно престъпления.

Факти.бг припомня, че преди дни Румяна Ченалова беше обявена за общодържавно издирване. Причината е, че от края на февруари срещу нея се водят две разследвания. Едното е за злоупотреба със служебно положение, а второто – за документна измама. На 26 февруари 2015г. СГП е образувала досъдебно производство срещу Ченалова за престъпление по служба и за документно престъпление. След това тя бе задържана за 72 часа, като по неофициална информация се е предала сама.

Ченалова беше съдията по делото "Белведере", за което френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе данни за нейните скандални действия.

В доклад пък от 12 членове на ВСС, които направиха проверка в СГС, в отделна глава се изреждаха нарушения на Ченалова. Оказва се, че тя е дописвала ищци във вече готови дела, инициирала е съмнителни движения на дела, а страни по процесите са знаели номера на делото, преди дори да са си платили държавната такса за него. От ВСС тогава подчертаха, че част от документите от доклада също са предадени на прокуратурата. В резултат на тях ще има още едно разследване срещу Ченалова.

Освен това Ченалова водеше и делото "Октопод", което започна отначало заради нейното отстраняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА