Last news in Fakti

21 Април, 2015 14:19 1 718 1

Прокуратурата протестира решението на съда за Ченалова

  • прокуратурата-
  • протестира-
  • решението-
  • съда-
  • ченалова-
  • румяна ченалова

Поискаха постоянно задържане под стража

Софийска градска прокуратура протестира решението на Софийски градски съд, с което спрямо обвиняемата съдийка Румяна Ченалова бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 8 000 лева.

Прокуратурата счита, че най - адекватна на демонстрираното процесуално недобросъвестно поведение от обвиняемата Ченалова е най -тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража". След като е била надлежно уведомена, че трябва да се яви пред разследващите органи, тя не е сторила това.

В протеста са изложени подробни съображения за неспазването на Наредбата за медицинската експертиза, която предвижда не само установяване на влошено здравословно състояние, но и становище на лекарска комисия, че това състояние е пречка за обвиняемия да се яви пред орган на съдебната власт. Такова становище липсва в представените до момента от обвиняемата и защитниците й медицински документи. Това е наложило разпита на лекарите, които са ги издали. Категоричното им мнение, изразено пред разследващите е, че въпреки констатираното влошаване на здравето на обвиняемата Ченалова, то не е било с такъв характер, че да препятства участието й в насрочените процесуално следствени действия, за които е била уведомена.

Необходимостта от прилагане на най - тежката мярка за неотклонение е обоснована и от провежданите активни действия по разследване, включително и по отношение на констатираните от първоинстанционния съд данни за корупционно престъпление. Според прокуратурата налице са и достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза за извършено от обвиняемата престъпление по служба.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 булгаристанеца

    0 0 Отговор
    много лукава мутра има тая....