Last news in Fakti

8 Май, 2015 17:49 2 268 0

Герман Костин привлечен като обвиняем за убийството на Никита

  • герман костин-
  • никита-
  • убийство-
  • обвиняем

Днес в резултат на съвместната работа между МВР и Софийска градска прокуратура, беше привлечен като обвиняем руският гражданин Герман Костин. Той е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев (престъпление по чл. 116, ал.1, т. 4, вр. чл. 115 от НК). Смъртта на детето е причинена чрез задушаване в периода от 13.00 ч. на 8.02.2015 г. до 6.20  на 10.02.2015 г, съобщиха от прокуратурата.

Безспорно е установено, че ДНК, открита върху кърпата, с която е било увито тялото на Никита Леонтиев, принадлежи на Герман Костин. Доказателства от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и анализ на разпечатките от ползваните от Герман Костин мобилни телефони също сочат, че той е извършителя на убийството.

Разследват се всички възможни версии за мотив за умъртвяването на детето.

Герман Костин е задържан под стража. Костин не се е крил, но не признава вината си и отказва да дава показания.

Детето е починало от задушаване. То обаче е било убито вече, преди да бъде поставено в куфара. Това, за което разследващите все още не дават обяснение, е откриването на куфара близо месец по-късно на същото място, на което Костин е заснет да го изхвърля.

Продължава работата на разследващите като се търсят съучастници. На този етап не се прави връзка между неговото убийство и убийството на майката, която е била бизнес партньор с Костин във фирма за недвижими имоти. За съжаление, от прокуратурата обясниха, че разследването на убийството на майката върви трудно, тъй като от нея е намерен много малко ДНК-материал.

Разследването продължава.

.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА