Last news in Fakti

19 Май, 2015 16:37 1 454 1

Съдът отложи мярката на Костин

  • никита-
  • костин-
  • герман костин-
  • мярка-
  • съд-
  • отложи

Причината за това е, че той искал лично да прочете 10-те тома доказателства, събрани срещу него

Съдът отложи мярката на Костин - 1
Снимка: bTV

Софийският апелативен съд отложи за четвъртък гледането на мярката за неотклонение на руснака Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Причината за това е, че той искал лично да прочете 10-те тома доказателства, събрани срещу него.

„Бих искал да прегледам цялото дело, ще ми трябват най-малко два дни”, поиска от магистратите Костин, който иска да може да се защитава сам.

Той е започнал да ги чете сутринта, но за 3 часа е успял да стигне само до средата на първия том. Костин разбира български, а където не може да се справи сам, му помага неговата адвокатка Капка Гиргинова.

Затова запознаването с материалите става толкова бавно, аргументираха се обвиняемият и защитата му пред магистратите.

Желанието на Костин било активно да участва в процеса срещу него, а това налагало доброто познаване на доказателствата.

И сега в томовете имало неща, които го оневиняват, но Софийският градски съд не им е обърнал достатъчно внимание, твърди адвокатката му.

Заседанието се отлага за 21 май от 10 часа, като магистратите изрично подчертаха, че дори и да не е готов с четенето до тази дата, то ново отлагане не може да има. Според прокуратурата Костин е удушил момчето в София. Той бе задържан и обвинен, след като излязоха резултатите от ДНК експертиза.

На излизане от съдебната зала Костин отрече да е бил до Пасарел, където бе открит куфарът с тялото на малкия Никита.

Факти.бг припомня, че руският гражданин Герман Костин е привлечен у нас като обвиняем по дело за смъртта на 5-годишния Никита Леонтиев. Детето бе открито удушено в куфар на 20 март. Край Приморско пък бяха открити останки от жена, които бяха идентифицирани като майката на момченцето - Анна Леонтиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васко опела

    0 0 Отговор
    е в този случай-да беше жив Хитлер.Лесно щеше да му реши проблема на този все още дишащ. днес е важно кой кой познава и т.н.