Last news in Fakti

6 Август, 2015 15:15 3 277 0

Герман Костин опиянил малкия Никита преди да го убие

  • герман костин-
  • никита-
  • убийство-
  • съд

САС остави в ареста руснака Герман Костин за убийството на Никита Плотников

Герман Костин опиянил малкия Никита преди да го убие - 1
Снимка: БТВ

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста руснака Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Плотников, който бе открит в куфар край Пасарел в края на февруари. Тялото на майка му Ана Леонтиева пък бе намерено край Приморско дни преди това. Засега Костин няма обвинение за нейното убийство.

По време на заседанието стана ясно, че са установени 0.12 промила алкохол в кръвта на детето. Съдът прие, че момченцето е било леко опиянено от Костин и това обяснява защо не се е съпротивлявало при престъплението. Защитата на Костин оспори това твърдение.Според адвоката при естественото гниене се отделял етилов алкохол.

САС кредитира като много важни и показанията на друга рускиня, която забелязала у Костин акта за раждане на Никита на 9 февруари, ден преди обвиняемият да излезе от страната.

Апелативният съд се мотивира за задържането на Костин с това, че има обосновано предложение за авторството на деянието макар на този етап да няма преки доказателства, а косвени, но достатъчно. Магистратите приеха, че няма опасност Костин да се укрие, но има риск да извърши друго престъпление.

Апелативните магистрати се съгласиха със защитата, че прокуратурата е пропуснала да приложи разпечатки от мобилен оператор, които доказват, че руснакът е бил в района на престъплението, когато то е станало – между 8 и 10 февруари. Съдиите обаче обърнаха внимание, че Костин е изобличен и от камери на АПИ, които засекли неговия "Фолксваген Поло". Апелативният съд изтъкна още, че разследващите работят активно и по доказване на второ евентуално престъпление, извършено от Костин, а именно убийството на Ана Леонтиева. Заради това магистратите приеха, че има опасност руснакът да извърши и друго престъпление.

Руснакът, от своя страна, заяви пред съда, че каквото и да каже е безполезно. "Аз не съм участвал в никакво убийство, но явно има система.

Защитата на Костин - адвокат Капка Гергинова поиска да му бъде наложена по-лека мярка, защото от събраните доказателства не може да бъде направен извод, че нейният клиент е извършителят на това деяние.

В края на февруари в района на село Пасарел беше намерено телце на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие. През май Костин бе задържан и обвинен за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпата, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който съответства на този на Костин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА