18 Ноември, 2015 12:22 987 1

Ченалова е извикана в ДАНС, повдигат ѝ ново обвинение

  • ченалова-
  • извикана-
  • данс-
  • повдигат-
  • обвинение

Часът на призовката ѝ съвпада с часа, в който тя е повикана от Етичната комисия на ВСС

Ченалова е извикана в ДАНС, повдигат ѝ ново обвинение - 1
Снимка: БТА

Съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС, за да ѝ бъде повдигнато ново обвинение, съобщи БНР. Часът на призовката ѝ съвпада с часа, в който тя е повикана от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със започналата проверка на изтеклите записи на разговори между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Докато отричаше да е обсъждал с Янева мегаразследването "Червеи", миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че Ченалова ще получи ново обвинение. С перспективата да станe за втори път обвиняема, Сотир Цацаров предположи, че може би записите, в които се споменават неговото име, на председателя на ВАС Георги Колев, на премиера Бойко Борисов и на членове на ВСС, са направени от Румяна Ченалова. До момента тя е разследвана за длъжностно и документно престъпление, свързани с работата й по търговско дело. Заради сигнали, че е имала намерение да напусне страната Ченалова прекара 72 часа в ареста.

Според неофициална информация утре ВСС ще решава дали да я уволни. Такова е предложението на дисциплинарния състав, който проверява дали е нарушила Етичния кодекс на магистрата с работата си по т.нар. дело "Белведере", заради което беше наречена от френския посланик гнила ябълка, и още няколко други стари случаи, по които ВСС се самосезира след изказването на Ксавие дьо Кабан.

Днес в Етичната комисия е поканена и Владимира Янева, основен глас в записаните разговори, които вчера за първи път коментира премиерът, неглижирайки ги с думите „две каки си говорят“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Прокуратурата добре натиква съдии в пандиза, но кой ще натика малко корумпирани прокурори, да си правят компания със съдиите.