Last news in Fakti

23 Март, 2016 13:20 1 681 2

Сидеров ще чисти паметници 1 година

  • волен сидеров-
  • чисти-
  • паметници-
  • 1 година

Той сключи четвърто поред споразумение с прокуратурата по дело за хулиганство и нанесена лека телесна повреда

Сидеров ще чисти паметници 1 година - 1
Снимка: БТА

100 часа в рамките на една година лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще чисти паметници на културата в центъра на столицата. Това стана ясно днес на заседанието на Софийския градски съд, на което Сидеров сключи четвърто поред споразумение с прокуратурата по дело за хулиганство и нанесена лека телесна повреда, съобщи „Правен свят“.

Лидерът на "Атака" се призна за виновен за инцидента пред парламента преди 3 години. Прокуратурата му повдигна обвинения за хулиганство и нанесена лека телесна повреда на полицай, след като на 21 май 2013 г. се спречка с журналист пред Народното събрание, а униформен, който опитал да застане между двете страни, бил блъснат в гърдите от депутата.

Миналата седмица съдия Христинка Колева отказа да одобри споразумение на Сидеров с прокуратурата за 9 месеца пробация, защото според нея наказанието не е съобразено по вид и размер със стореното. Прокуратурата и лидерът на "Атака" сключиха ново – отново за пробация, но за една година и 13% удръжка от заплатата. Делото този път се падна на съдия Вера Чочкова.

Днес обаче параметрите на споразумението бяха променени. Вместо да му се удържа от възнаграждението, съдия Вера Чочкова предложи Сидеров в рамките на 1 година да положи 100 часа безвъзмезден труд. Прокуратурата и лидерът на "Атака" се съгласиха с идеята, а Сидеров изрично пожела да чисти паметници на културата, които, особено в центъра на София, били много мръсни.

"С удоволствие ще се включа", каза Сидеров и дори благодари на съдия Чочкова за предложената промяна в споразумението. "Радвам се, че сте доволен", отвърна Чочкова. В останалата си част споразумението за пробация остана непроменено - регистрация по настоящ адрес за 1 година и срещи с пробационен служител. Съдия Чочкова уточни обаче, че съдът не може да определи мястото и дейността, която той трябва да упражнява в полза на обществото, въпреки изричното му желание да чисти паметници.

След заседанието Сидеров коментира, че не вижда никакъв проблем да полага обществено полезен труд, защото го правел от години и цялата му дейност била обществено полезна. Лидерът на "Атака" дори се възмути, че паметници и сгради в София, които са паметници на културата, са в окаяно състояние, защото по тях имало графити. Той каза, че ще предложи дори на колегите си в парламента да се включат в почистването им и добави, че би могъл да изнася и лекции.

"Със сигурност това ще ме превъзпита, ще бъда съвсем друг човек. Мисля, че сбъднах мечтата на много хора в България, които искаха да ме видят осъден", заяви още Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hasan

    1 0 Отговор
    Малко му е !
  • 2 Валентин

    1 0 Отговор
    Четвърто споразумение,нямаме съд и това е дайте му два месеца затвор и това е,,,,,как искате да спазват законите като няма присъди и всеки се чувства безнаказан,,,,,,,