Last news in Fakti

22 Март, 2016 12:08 1 339 5

Отново осъдиха Сидеров и Чуколов

  • волен сидеров-
  • десислав чуколов

След споразумение с прокуратурата, депутатите получиха 2 г. пробацията и удръжка на 25% от заплатите им в продължение на 2 г.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин на ул. „Раковски“.

Двамата депутати признаха вината си за така наречената акция пред клекшопа. Те сключиха споразумение с прокуратурата и след намесата на съдията получиха освен пробацията, но и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на 2 години.

Пострадалите също одобриха наказанието.
 
Това е трета поред присъда "пробация" за лидера на "Атака" и втората за заместника му в рамките на седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянина с Колелото

    2 0 Отговор
    2 години на тоя да му с...т в устата са малко

    Коментиран от #4

  • 2 незнайко

    0 2 Отговор
    Не им ли омръзна на магистратите да се занимават с тях. Има много по-страшни в буквалния смисъл на думата дела да разрешават.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Ако аз или някой друг скъсам пагоните на полицай и го нападна дали ще ми дадат пробация? И каква рисъда е пробация, подписка, условна, домашен арест или подобни присъди = никаква. След като има три подред не е ли нормално да не е най-леката и релано никаква присъда. Това е лице представляващо етичната комисия в България, направете си извод всеки непросветен ако види за какво е осъден и къде продължава да работи, че държавата е една действително една турска тоалетна. Къде е етиката, къде е морала?
  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянина с Колелото":

    Нямам думи…..
    Както вчера съобщиха официално, Сидеров и Чуколов са осъдени за хулигански прояви и нанасяне на лека телесна повреда на полицай при демонстрация на неуважение към обществото и установения обществен ред. Присъдата включва 2 г. пробация, удържане на 25 % от депутатската заплата и полагане на обществено полезен труд.
    В същото време, стана ясно, че макар с ефективна присъда, запазват депутатския си статут и имунитет. Т.е деянията и присъдата в случая, не повлияват на трудово правните отношения. Нямам предвид самите трудово-правни норми според действащия кодекс, а по-скоро морални такива.
    Явно у нас е нормално и нищо не пречи на един осъден да бъде депутат. Така де, на един обикновен човек, (разбирай нормален), когато кандидатства за каквато и да е работа, му се иска съдебно удостоверение. Когато обаче „необикновените“ ги осъдят, (макар това да се случва по изключение), това нищо не значи. Необикновения (за какъвто впрочем Сидеров е убеден че е), запазва работата си, депутатския си пост и всички привилегии на необикновен. Добър пример и урок за всички деца, подрастващи и въобще за всички обикновени.
    Какво тогава да очакваме от правораздавателните и право-охранителни институции…….. Как очакваме да се справят с ширещата се агресия и насилие и престъпност. От ежедневното, станало „рутинно“ хулиганство и мутризъм по улиците и пътищата, до тежките криминални престъпления с огромни финансови последици и нерядко с човешки жертви.
    Периодично се излъчват фрапиращи репортажи за отношението на т.н властимащи към правилата и законите на страната. Същите които те трябва да създават, но не и да спазват (нещо сходно до „чукча писател а не читател“). Къде хитро и по адрешковски, къде грубо и безцеремонно ни се показа че те не се отнасят за тях.
    Сега имаме пореден пример за равнодушие, двоен стандарт и откровена толерантност към деянията и престъпленията на още един необикновен. Този дори възнамерява да се кандидатира за президент. То в същност какво ли би му попречило….?
    Според пресата Сидеров е осъждан за различни деяния вече 4 пъти. Колко ли присъди трябва да получи за да го дистанцират от парламента….
    Помислете хора, от хулиганството, агресията и насилието която ни залива ежедневно, до терора няма голяма разлика.
  • 5 Енчо

    0 0 Отговор
    Такива жалки палячовци само българска майка юнашка може да роди . А за тия дето ги търпят думи нямам .....