Last news in Fakti

30 Март, 2016 19:06 3 414 5

Арестуваха шефа на ДАИ и негови подчинени

  • арестуваха-
  • шефа-
  • на-
  • даи

Арестуваха шефа на  Агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов. Това е станало при акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, която тече и в момента, научи Факти.бг от свои източници.

Операцията е започнала днес на територията на София, Враца и Видин. Очакват се арести и във Варна и Габрово. Арестувани са над 10 души по непотвърдена информация.

По неофициална информация става въпрос за подкупи, давани от транспортни фирми за издаване на лицензии и по дребни далавери, като фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити.

Претърсванията в клонове на автомобилната администрация на територията на страната продължават. Вече имало и открити доказателства, сред които тетрадки, в които са описвани приходите от подкупите.

Очакват се още арести. Официална информация ще има след приключване на спецоперацията, най-вероятно в четвъртък /31 март/.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    0 0 Отговор
    Няма по големи ламтурници от ДАИ аджиите! Погледнете ги всички са над 150кг оядени!
  • 2 спайдърмен

    0 0 Отговор
    Браво на ГДБОП ДАНС и тем подобни.Само че всичко ще свърши до тука.Въпросния "шеф" той вече се е наял дата прилично през годините и вече си е прикрил доходите опекъл си е работата и дори да му конфискуват сметките половината ще ги е скатал предварително някъде.Дори и по някаква невероятна случайност да успеят да го осъдят ще лежи най много 3 до 4 годинки и като излезе вече ще има солидни капитали зад гърба си.А това че е вземал подкупи от транспортните фирми аз лично не го упреквам щото точно същите тия транспотрни фирми пак не са на случайни хора а са именно на хора като него тоест на мафията.Така че това че са го арестували днеска тоя с нищо няма да помогне на обикновения българин нито пенсиите ще се увеличат от това нито заплатите ще се увеличат нито нищо.Така че тая новина си остава в графа посредствена информация тоест едно голямо нищо.
  • 3 Мартин

    0 0 Отговор
    Щом го пуснат под гаранция, съветвам го да запраши към съседна Сърбия и да поиска сръбско гражданство, както направи Цветан Василев - Фараона! А трябва да бъде сигурен, че ще го оправдаят напълно или ще го осъдят условно, все пак сме в България!
  • 4 тръц

    0 0 Отговор
    Няма нужда да се притеснява човекът,все пак България е правова държава - "Прокуратурата брои 117 441 лв. на оправдан митничар
    Бившият свиленградски кмет и митничар Светлин Проданов осъди държавното обвинение, след като бе оправдан по делото „Граница”"!!!
  • 5 пурко

    0 0 Отговор
    А кой ще арестува тези които го назначиха. Погледнете му биографията. Спуснат с парашут в ДАИ Плевен без да има хал хабер от автомобили. Уволнен по времето на Орешарски. Назначен за директор на "Инжстрой" Плевен от герберската грешка кмета Стойков - отново непозната територия за него. При връщането на власт на ГЕРБ е изстрелян на върха на корупционната пирамида в ДАИ. Затова питам - Кой го назначи? На кого се отчита?