Last news in Fakti

20 Декември, 2016 18:33 1 833 0

600 000 кутии контрабандни цигари на ГКПП - Капитан Петко войвода

  • цигари-
  • контрабанда

В успешната реализация са участвали служители на ОДМВР – Хасково и Агенция „Митници“

Над 600 000 кутии контрабандни цигари са открити в товарен камион на ГКПП - Капитан Петко войвода. В успешната реализация са участвали служители на ОДМВР – Хасково и Агенция „Митници“, под ръководството на прокуратурата

Действията по реализацията стартирали на 17 декември, след получена предварителна оперативна информация. Подробности за проведените действия оповестиха днес на брифинг главният секретар на МВР Георги Костов, окръжният прокурор на Хасково и представители на Агенция „Митници“.

В хода на реализацията на ГКПП - Капитан Петко войвода е спрян за проверка товарен автомобил „ДАФ“ с прикачено ремарке, идващ от Гърция и шофиран от 43-годишен български гражданин. Камионът бил отклонен за щателна митническа инспекция, при която в ремаркето му са открити 677 950 кутии цигари, на обща стойност 5 084 000 лева. Според експерти дължимият акциз е 2 881 287 лева. Установено e, че камионът е бил съпровождан от товарен автомобил „Скания“, управляван от 58-годишен жител на Свиленград.

При последвалите процесуално-следствени действия в товарния автомобил, паркиран в село Момково, били открити три ТИР-карнета с фалшиви печати. Чрез Тристранния координационен център са извършени проверки за движението на двата товарни автомобила и стоката. По документи камионът е превозвал пластмасови капаци от Турция за Румъния, уточни главният секретар на МВР.

По думите му, според първоначалните данни цигарите са били предназначени за вътрешния пазар. Той посочи, че сегашният случай е пореден опит на престъпните структури за работа по стари канали.
Задържани са трима души, сред които и митнически инспектор.

На 43-годишния водач е повдигнато обвинение за държане на акцизни стоки в големи размери, предстои в съда да бъде внесено искане за налагането на постоянна мярка „задържане под стража”. Издадена е заповед за общодържавно издирване на 63-годишен българин, който е в основата на логистиката на престъпната схема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА