7 Януари, 2017 03:00 2 488 3

Алексей Петров на съд за пране на 3,3 млн. лева

  • алексей петров

Основният подсъдим по знаковото дело “Октопод” и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е даден на съд за пране на над 3,3 млн. лв., пише “24 часа”.

Според обвинението Петров присвоил милионите от две фирми между 2006-2008 г. Обвиняеми с него са още Явор Джиев и бившият председател на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев, които са разследвани от 2013 г.

Това е второ дело срещу бившата барета. От края на 2011 г. той и още четирима са подсъдими по делото, известно като “Октопод”. Обвинението му е, че бил лидер на група за рекет. Нейни членове били Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и юристите Янко Попов и Кирил Топалов.

Повече от две години делото се гледа в Софийския градски съд. Почти пред финала му обаче започна отново в спецсъда. Причината - съдийката Румяна Ченалова бе отстранена от работа.Неволите на Алексей Петров започнаха през февруари 2010 г. Тогава МВР го задържа заедно с още шестима при операция “Октопод”.

В началото от МВР твърдяха, че групата ще се разследва и за източване на “Кремиковци” АД, укриване на данъци, пране на пари и др. В крайна сметка до съда стигнаха материалите за рекет.Миналата година съдът в Страсбург пък осъди България да плати 110 хил. евро обезщетения на Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Пламен и Йордан Стоянови-Дамбовците и семействата им заради арестите им през 2010 г.В края на 2015 г. бившата барета бе и жертва на атентат. Автомобилът му бе обстрелван с два гранатомета, но той по чудо оцеля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    4 0 Отговор
    селско-помашко-милиционерско-предателска мазна мутра......
  • 2 Гошо

    4 0 Отговор
    Докато държавата не се очисти от паразити като този,Бареков,Василев,Пеевски и други артисти който се снимат с мазни усмивки докато ограбват нормалните граждани ,винаги ще си останем провинциална трета глуха на ЕС!Корави присъди трябват в тези случаи от по 20 години и нагоре,да уплаши и разкара от страната други евентуални тарикатаи като тези!
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Плащайте българи. Това го можете най-добре.

    "Миналата година съдът в Страсбург пък осъди България да плати 110 хил. евро обезщетения на Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Пламен и Йордан Стоянови-Дамбовците и семействата им заради арестите им през 2010 г.В края на 2015 г. бившата барета бе и жертва на атентат."