14 Април, 2017 14:30 2 242 1

Взимали имотите на старците от Хосписа на смъртта

  • хоспис-
  • нарушения-
  • елин пелин

Прокуратурата потвърди, че хоспис за възрастни хора в Елин Пелин е бил затворен, заради съмнения, че някои от пациентите там са били връзвани и упоявани.

След няколкоседмчно разследване на заведението, уж предлагащо специализирани грижи за стари хора, бяха извършени арести. Задържани ca директорката на дoмa д-p Йopдaнĸa Heфepoвa, cъдpyжниĸът й Димитъp Ивaнoв и пoлицaй oт cтoличнoтo 9-o PΠУ, ĸoйтo давал информация дали cтapите хора имaт живи poднини и за имотното им състояние.

Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с „Диазапам” и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден прехвърли три имота, които имал в Приморско, на фирмата собственик на т.нар. „хоспис” в Елин Пелин, информира bTV.

Шефката на хосписа д­р Йорданка Неферова, която по специалност били невролог, засега обаче не е задържана, защото постъпила в Окръжна болница с диагноза инсулт.

От прокуратурата са изпратили специалисти, които днес трябва да я прегледат и до понеделник да подготвят заключение дали докторката не симулира.

По данни на прокуратурата за последната една година Неферова издала 5 смъртни акта за починали възрастни хора в дома.

Според кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов обаче били 9. Това на което се натъкнали разследващите, когато влезли в дома ги шокирало.

Възрастните хора били в изключително окаяно състояние и действителността нямало нищо общо със снимките на хосписа, публикувани на интернет страницата му.

Този дом за грижи за възрастни хора всъщност е на ръба на закона, не подлежи на контрол от нито една държавна институция и дори не официално не е хоспис.

Разследването по случая продължава, издирват се още двама души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зверове

    14 1 Отговор
    Моментален разстрел на тези човекоподобни същества