Last news in Fakti

15 Април, 2017 08:54 1 769 0

Собственикът на хосписа на смъртта остава в ареста

  • хоспис-
  • нарушения-
  • елин пелин

Районният съд в Елин Пелин остави в ареста управителя на скандалния хоспис и полицая, задържани за издевателство над възрастен мъж.

В заведението, което трябвало да предлага специализирани грижи за стари хора, е документиран случай, при който възрастен мъж е бил упоен с „Диазепам” и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден прехвърли имоти на фирмата собственик на хосписa в Елин Пелин.

Разследват също дали в схемата е участвал и доктор невролог, съобщава БТВ.

Престъпната схема излиза наяве преди 10 дни, когато възрастен мъж подава сигнал на телефон 112 и казва, че второ денонощие го държат под ключ.

В дома са настанени 26 души.

Прокуратурата не открила никакви документи и договори, които да регламентират престоя им там. За 24 часа е била арестувана и доктор Йорданка Неферова. Тя обаче получила световъртеж и е настанена в болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА