Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 12:30 4 336 5

Вероятен профил на убиеца на Виктория Маринова

  • виктория маринова-
  • русе-
  • убийство-
  • убиец

Криминалистът Иван Савов предполага, че извършителят е психически неуравновесен човек, задоволявал нагон

Вероятен профил на убиеца на Виктория Маринова - 1

Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишния журналист от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психичноболен човек, така и планирано действие с личен мотив.

Събота през деня Виктория тича по алеята край Дунава, нападната е, ударена е, бита е, душена и е изнасилена брутално и жестоко, според разследващите. Убиецът е оставил ДНК следи. Вариантите за разкриване от тук нататък са - ако ДНК-то, намерено по жертвата, съвпадне с регистрираните криминално проявени в базата данни на МВР, ако обаче такова съвпадение не се намери, много важен ще се окаже психопрофилът на извършителя.

Проверен до момента е и бившият съпруг на Виктория, както и други близки около нея хора. Засега от МВР казват, че няма никакво съвпадение с намереното по нея ДНК. В района няма и камери, което означава, че не може да се проследи и маршрутът. Липсват вещи на Виктория Маринова, но за момента не е ясно дали е било с цел грабеж, тъй като се касае за убийство по особен жесток начин. Все още го няма и телефонът ѝ.

Пред "Нова телевизия" криминалистът Иван Савов коментира убийството на журналистката в Русе Виктория Маринова. Той обясни, че националната ДНК база данни, която се намира в Института по криминалистика на МВР, се запълва от около 18 години, но проблемът е, че тя е малка и в нея има няколко хиляди профила.

По думите на криминалиста Иван Савов към настоящия момент всички версии са допустими и по всички тях се работи.

„Една по една версиите се изчистват на база на обстоятелствата, които се уточняват. Ще изкажа личното си мнение и усещане - този случай ми прилича на типично престъпление, свързано с човек с психични отклонения. Видяхте мястото. Освен това, става дума за красива млада дама, която привлича погледите, тича на място, което е отдалечено, не е оживено. Работили сме по такива случаи в софийските паркове и по такива места се крият всякакви хора с отклонения. Напълно е възможно такъв човек в изблик на емоция да е извършил убийството. Ако въпросният човек е имал за работа да я убие и е било поръчково, той е щял да я убие, без да оставя толкова много следи, няма да е необходимо да прави толкова много глупави ходове, които са направени там. Интересно е и защо телефонът на жертвата го няма. Вероятно някои ще кажат, че в телефона ѝ има информация, но от друга страна, телефонът не е пускан, след като не е засечен“, посочи криминалистът.

По думите му това е криминално деяние, свързано с първичните желания на един човек, който е психически неуравновесен.

Според криминалиста някои от тях решават да се похвалят, защото по думите му това им носи допълнително удовлетворение, вторият тип отиват на място, за да гледат какво се случва, третият тип се покриват.

„В никакъв случай не е задължително този човек външно да проявява тези отклонения. Той може да е съвсем нормален човек през повечето време и в някакъв момент това да се отключва, като води двойствен живот“, каза Савов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Версия

    6 2 Отговор
    Да се търси румънска следа.Правила е интервю с румънец,може и румънски психопат да е дошъл,направил зулума и отдавна изчезнал с лодка или нещо друго наобратно
  • 2 Пешо

    10 1 Отговор
    Този тъй наречен криминалист е психически неуравновесен. Как можа да изговори толкова много неща. Подобни простаци не са за криминалисти с големите си уста.
  • 3 123456

    9 1 Отговор
    В Русе и около града някъде или близо до местопрестъплението случайно да има бежански центрове или създадени мигрантски или цигански гета ?
  • 4 Сас

    4 3 Отговор
    Ето правилния профил . Избирател от герббсппатриотидпс , вече изведен зад граница с някой лев награда за добре свършена работа . Каквото и да говорят , убийството е точно за предупреждение и запушване на устите на останалите журналисти . Естественно няма да си го признаят , но това е истината и тя е следствие на процесите в държавата .
  • 5 chista poruchka si e

    1 0 Отговор
    ako e nqkoi kloshar,mangal,skitnik ili kakuvto i da e shte se opita da otkluchi telefona i ako ne moje da go dade na chasti kak taka e sluchaino che ne e vkluchvan ot chasut na ubiistvoto.mnogo oburkana rabota murshii dolni korumpirani dano vsichkite izmrete bokluci