15 Октомври, 2018 13:42 2 297 28

Ангел Джамбазки иска връщане на смъртното наказание

  • виктория маринова-
  • ангел джамбазки-
  • смъртно наказание
Ангел Джамбазки иска връщане на смъртното наказание - 1

Тежкото убийство в Русе на Виктория Маринова провокира множество реакции. Една от тях беше тази на евродепутата Ангел Джамбазки, който призова за връщане на смъртното наказание при подобни тежки и изключително жестоки случаи.

Според него извършителите на подобни деяния нямат право да се връщат отново в обществото, защото няма да се поправят.

Ангел Джамбазки заяви, че е убеден, че трябва да се върне смъртното наказание, въпреки липсата на подкрепа в обществото за това, съобщава Bulgaria on air.
"За подобно зверско деяние, абсолютно нечовешко, няма друго справедливо възмездие. Това е моето лично убеждение", настоя евродепутатът.

Джамбазки беше категоричен още, че при подобни случаи много често извършителите се възползват от съкратено производство и след няколко години излизат на свобода. Именно за такъв случай припомни той.

"Помните ли убиецът на студентката във Велико Търново. Още едно прекрасно младо момиче убито за нищо. Този беше извършил преди това две убийства. Вместо да получи справедливото възмездие, отново беше в храстите с брадва", добави Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той настоя за промени, които да касаят именно тези тежки криминални деяния. Според евродепутатът, ако не се върне смъртното наказание, то трябва да се въведе химическа кастрация на извършителите, която практика вече съществува в други страни.

Джамбазки обясни, че второто нещо, което задължително трябва да стане е да се премахне съкратеното следствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не само той

    35 1 Отговор
    много сме.
  • 2 гост

    38 2 Отговор
    Аз го подкрепям.
  • 3 бббббб

    32 1 Отговор
    Това го подкрепям
  • 4 Plovdiv

    33 1 Отговор
    90% от хората ще са "3A"!
  • 5 гроб

    27 3 Отговор
    Герб никога няма да се съгласи , защото 90% от убийците са цигани. Просто казано , това няма как да стане , защото ще си затрият електората.
  • 6 Питам

    4 10 Отговор
    С какво смъртното наказание е по-добро от доживотен затвор без право на замяна?

    Коментиран от #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТъпСъм

    15 5 Отговор
    Смъртното наказание ще е чисто поущрение , мене не ме устройва , трябва им мъчение на тия примати по три филии хляб на ден с 200 мл. вода и тежък физически труд до края на живота си , ето това е еквивалентно наказание

    Коментиран от #20

  • 9 коРа

    18 1 Отговор
    По-добе да ги трепят веднага,иначе лежат цял живот и отнемат от парите за детски домове,от пари за операции на болни дечица и други,които наистина имат нужда, а не да издържаме изроди в затворите.Смъртната присъда трябва веднага да се върне,иначе така ще и все продължаваме,убийства,това онова и всичко е точно.

    Коментиран от #11

  • 10 Пища Хуфангел

    4 10 Отговор
    Типично за хора които обичат популизма знае че няма как да стане обаче иска невъзможни неща на всеослушание!! Гладна Невестулка
  • 11 Питам

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "коРа":

    А когато стане съдебна грешка? Не АКО, а КОГАТО?
  • 12 Крум страшни

    7 1 Отговор
    Крайно време е ! И е крайно хуманно- в Китай стават донори стотици корупционери,психопати убийци,изнасилвачи,пияно шофьори убийци и т,н. Справедливост и хуманизъм вместо евро-гейска интеграция и осъдени на кабелна тв и три-разови обяди в затвори с климатици??
  • 13 Гоуст

    10 0 Отговор
    Джамбазки е популист. На думи е голям сладкодумец. Говори това, което иска народа да чуе, а на действие го няма никакъв. Оборете ме и кажете едно нещо, което е направил или инициирал?

    Коментиран от #15

  • 14 Вярваш ли на тази власт за СПРАВЕДЛИВОТ

    1 1 Отговор
    Закона с товара се стоварва върху "МАЛКОТО МАГАРЕ" а вунята и тежестта от голямото - остава. Въвеждането на крайна мярка е отхвърлено он ЕС , а и Смъртното наказание не решава проблема на УПРАВНИЦИТЕ НИ В СОФИЯ - съблюдаване на правото от всички ! Аз мисля че на тази днешна " бодлива крава " , роги не следва да и се поверява - ЗАЩОТО ПРОБЛЕМА Е САМАТА ТЯ - ВЛАСТТА !
  • 15 НКВД

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гоуст":

    По- лошото е че му се връзват! Обажда се само по модерните теми на деня, като ония часовници с птичката вътре!
  • 16 Проблема е властта а не смъртното наказа

    3 0 Отговор
    Властта е легитимно - криминална ! НИЕ им гласувахме правото да се забавляват с нас !
  • 17 Питам

    1 3 Отговор
    Зададох само ДВА простички въпроса, които явно затрудниха разгорещените привърженици на смъртното наказание. Нямат аргументи. Но аз имам! Аз съм за по-строгото и по-справедливо наказание: доживотен затвор без право на помилване! Ако някой си въобразява, че там си гледат кефа, да ги посети и да ги попита! И да ги попита коя присъда предпочитат!
    Сигурен съм, че болшинството "умници' ежедневно плюят по съдебната ни система и затова е толкова странно, че същите индивиди се осланят на тази система да отсъди без грешка отнемането на човешки живот. Знам, че не обичате да четете, но съдебната практика е пълна със съдебни грешки. И тогава кой ще е виновен? Съдията ли? Не ВИЕ, тези които се мислите за по-безгрешни от бог! Как ще поправите грешката?
    И накрая. вие лично готови ли сте да отнемете човешки живот? Ако си мислите, защо не кандидатствахте по обявата за палачи в Саудитска Арабия? Добре плащат особено спрямо мизерните заплати у нас. Не? Защото 99% от вас ще напълнят гащите! Псевдобабаити и псевдонационалисти, като тоя от снимката! И накрая - НЕ СТЕ БОЛШИНСТВО!
  • 18 Хасан

    4 1 Отговор
    Би било по добре да се отнемат на осъдения на смъртна присъда органи и да ги дадат безплатно за нуждаещи се в беда..бъбреци,сърце,далак,дрбове

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Пък може и един курбан за здраве да си направим.
  • 20 Шляхтиц

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТъпСъм":

    Напълно съм съгласен с Вас. По Татово време всички престъпници работеха в тежки и непривлекателни производства, каменни кариери, тухларни, металургични заводи, мини и т.н.. Престъпникът трябва да изкупи вината си, а не нормалните и работливи хора да го хрантутят и да му плащат охраната и какво ли още не...........
  • 21 патриотъ

    2 0 Отговор
    Джамбазки,кой ти каза ,че няма подкрепа на народа за връщане на смъртното наказание?!Напротив,болшинството от народа ще гласува с двете ръце за връщането на смъртното наказание!Ти си във властта и можеш да инициираш референдум за връщането му,дай такова предложение,а народа ще го подкрепи,сигурен съм!
  • 22 патриотъ

    1 1 Отговор
    Смъртното наказание трябва да се върне задължително,но да има срок за изпълнение 1 година и да не се казва точно кога ще се изпълни.Така хем престъпника ще бъде унищожен,хем няма да го храним цял живот ако е доживотен,както някои тук предлагат.А за едната година чакане той ще умира хиляди пъти,което е още по голямо наказание!
  • 23 До 2/3/4...и останалите за 978-ЗА

    1 0 Отговор
    ЗАКОНА ТОзи закон го има написан по времето на Обама само чака да влезе пише само за затворници смъртно наказание ... и пишеше някаде по фейзбук и за 30 х.гилотини...и пишеше някъде в Библията ... и вдички малки и големи богати и бедни , нито ще могат да копуват нищо ще могат да
    продават ....!😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
    Боже мили че
    това е ужас Ангел Джамбазки излиза че Обама е настрадамус или демокрацията ни следва да е Нострадамус Обама ...😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
  • 24 Патриотка-ВМРО

    0 1 Отговор
    Подкрепям напълно господин Джамбазки и съм напълно съгласна,да има референдум за смъртното наказание,та дано тези престъпници,се поокопитят малко ида не се чака цяла година,(както беше споменато по-горе в коментарите),а смъртната присъда,да се изпълни веднага.
  • 25 До 24 ПАТРИОТКА -ВМПО

    0 0 Отговор
    ти си от 👁ЕДНООКИТЕ ВАРВАРИ ГЛОБАЛИСТИ КОИТО СЕЯТ КЛАДЯТ ОМРАЗА защото влезели този закон ще е за все не приемащите белега с дявола ви
    .влезе ли обамовския закон с джамбазовския то й пирамидата ще ви се завърши ПАТРИОТ НА КОЙ СИ ...
    влезели този закон каде ще е демокрация и еволюцията на човешкото съзнание , какви ги пишеш 😭
  • 26 Ядеитн

    3 1 Отговор
    Подкрепям! Бърза процедура и разстрел за всичко над средна телесна поверда , кражби в големи размери, за изнасилвачи, педофили, наркомани и наркотърговци!
  • 27 Ядеитн

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питам":

    Куршума е 20 ст. Доживотнио затвор е над илядо лева на месец. А смятай!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.