Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 08:59 2 383 6

Обвиниха двама осъждани за безредиците в Гълъбово

  • гълъбово-
  • безредици-
  • роми-
  • цигани

Конфликтът прерасна в обсада на местното районно управление от група цигани, въоръжени с брадви и мотики

Обвиниха двама осъждани за безредиците в Гълъбово - 1

Като обвиняеми за безредиците в Гълъбово са задържани двама мъже, които са познати на органите реда.

Обвиненията им са за хулиганство в условията на опасен рецидив, тъй като и двамата са осъждани, съобщават от прокуратурата.

Задържаните са на 34 години с инициали З.К. и И.П.

Двамата обвиняеми са отказали да представят документите си пред полицейски служители, като са започнали да обиждат и псуват служителите на реда. Осуетили са и полицейската проверка, припомня News.bg.

Двамата мъже са задържани за 72 часа. Вече е внесено искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Досъдебното производство е за извършено, в съучастие и с друго лице, хулиганство, с особена дързост и цинизъм, при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 325 ал. 5 във вр ал. 2 пр. 2 във вр. ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2. във вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че през уикенда полицейски патрул беше нападнат в град Гълъбово при опит да прекрати шумно празненство в ромската махала.

Конфликтът прерасна в обсада на местното районно управление от група цигани, въоръжени с брадви и мотики, поради което се наложи и намесата на жандармерия от Пловдив. Първоначално като инициатори на деянието бяха задържани петима местни жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банго Хабиби

    24 0 Отговор
    Утре ще стане един другата семица ни един.
  • 2 Като Гост

    39 1 Отговор
    Случката е нормална - държавата позволи на ромите у нас да си правят каквото искат. Кражбата за тях е нещо нормално, което не трябва да се наказва. Размножаването при тях е с цел събирането на социални помощи и изхранването на цели семейства с пари от държавата. Такива случки ще станат ежедневие защото самата държава дели гражданите си на "данъкоплатци" и "роми".
  • 3 me be re

    34 0 Отговор
    До къде я докарахме, след 29 години безхаберие. Група примати да обсадят полицейско управление. Това започва да прилича на филма Планетата на маймуните, внашия случай Страната на маймуните.
  • 4 Истина ли е това?

    15 0 Отговор
    Тези, които трябва да ни пазят, трябва да ги пазят?
  • 5 Меркел баба

    4 0 Отговор
    Ужас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.