16 Октомври, 2018 15:59 2 928 10

За ромите – говорене на ангро

  • роми-
  • цигани-
  • красимир каракачанов-
  • виктория маринова
За ромите – говорене на ангро - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа, либералите и милионите за интеграция – тези са причините, според военния ни министър Красимир Каракачанов, да се стига до случаи като убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Каракачанов изложи тезата си пред „Нова телевизия“.

Не за пръв път военният министър основно говори по теми, които не са му в ресора. Но не е изненадващо – това му е навик от години наред извънпарламентарно и маргинално опозиционно присъствие. Въпросът обаче е какво точно говори специално по темата с ромската интеграция.

Ромите лъжат, крадат, ограбват, убиват. Това Каракачанов не го казва чак толкова остро, но го намеква постоянно, когато има повод. Още не е стигнал до момента, в който да каже, че на този етнос това му е вродено по рождение, но КОЙ знае ... Но най-лошото е, че Каракачанов не обелва и дума за ролята на държавата.

Кой, г-н министър, е отговорен за разпределението на средствата за интеграция на ромите? Кой избира на кого да даде пари? Кой контролира за какво се харчат тези пари? Ромите или "държавата"? А КОЙ е държавата?

Ще припомня, че в средата на месец юни ТАЗИ ГОДИНА, Народното събрание отхвърли мониторинговия доклад за 2017 година по Националната стратегия за интегриране на ромите. Тогава 83-ма депутатите го одобриха, но 85 – не. Същото се случи и на ниво комисия. От доминиран от управляващите парламент да отхвърли такъв доклад – това значи само едно, г-н Каракачанов – че НЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА КАТО ДЪРЖАВНИЦИ!

Така че хайде да не говорим на първо място за "тази част от обществото" - по стенограмата на Министерския съвет от 10.10.2018, а да поговорим за "другата част от обществото" - тази, заради която България е на предпоследно/последно място във всяка позитивна и на първо/второ място във всяка негативна международна класация. Сещате ли се коя е отговорната за това част от обществото, агент Иван, или ви трябва подсказка? И наясно ли сте, ама наистина наясно колко (без)отговорна продължава да е същата "тази част от обществото"?

Коментар на Ивайло Ачев за сайта „Актуално“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайде стига

    34 1 Отговор
    хайде вече стига говорене за циганите, а да почнат реални действия, като въвеждане на трудови лагери, където да се въдворяват безработните , паразитиращите и рецидивистите !
    хайде стига са били тумор на всяко общество !
    хайде патреотете почвайте, че края на управлението ви се вижда и вие ако нищо не направите сега ще гледате парламент само отвън !
  • 2 джагал

    35 2 Отговор
    те никога ама никога не могат да бъдат интегрирани
    ромите негрите арабите са боклуци и не стават
    по вероятно е мъжкото магаре да роди отколкото да се интегрират циганята

    Коментиран от #6

  • 3 Георги Цветанов

    13 0 Отговор
    Много е прав ! “Факти” да не е собственост на ДПС?
  • 4 Таня

    21 1 Отговор
    За каква програма за интеграция изобщо става въпрос!
    Тази част от обществото е родено в България , живее и израства сред българи,би трябвало като всеки един нормален българин да се учи и взима пример от останалите .
    Та дори хора от други култури идват и заживяват в България безпроблемно,научават езика и работят .
    В Германия интегрират новопристигналите емигранти,но не и ромите.
  • 5 среднощен

    18 5 Отговор
    В общество, в което българите се "чалгаризират, профанизират и циганизират", какво да се случи с циганите...!? Примери много - нима им отстъпваме в искусното крадене, в поръчковите убийства направо ги бием, в неглижирането на образованието, в ....! Да си признаем - първо ние трябва да се "интегрираме", че след това да се лекува и "тумора" в обществото..!? Тъжна констатация, но е така! Имунитетът на обществото ни е сринат и за това най-малко са виновни циганите..!
  • 6 Мършата

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "джагал":

    Лидера на ПП ГЕРБ тоз проблем го реши, като построи МАГИСТРАЛИ, където аз "го" интегрирам на жриците на любовта, които са ЦИГАНКИ, така че има интеграция, за която ми ВЪРВИ ПОЛОВИНАТА ЗАПЛАТА! Другата ми върви за комар, щото по примера на ЦАРЯ АЗ СЪМ КОМАРДЖИЯ! Добре че жена ми бачка яко та от нейната заплата ям, пия и поддържам беемвето!
  • 7 14/88

    21 3 Отговор
    На циганите им в вродено да лъжат, крадат, изнасилват, мързелуват и даже да убиват - всичко това просто ей-така защото нямат морал, задръжки и човешко самосъзнание !
    И престанете да говорите за циганите сякаш са хора и да ни вменявате, че трябва да сме им съпричастни и толерантни към тях !
    Циганите не са хора в общочовешкия, социален смисъл - това са паразитни същества и отношението към тях трябва да е като към всеки един вредител - планирано елиминиране !

    Коментиран от #8

  • 8 среднощен

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "14/88":

    Едно от най-страшните проклятия в България днес е: "...да ти се разболее сърцето, да те оперира д-р Чирков, като преди това някой му е казал, че мразиш циганите..."!!? Има цигани, които са с по-неповреден морал от българите! Имам такива приятели!! Въпросът е, че са малцина! В днешно време в гетата тече целенасочена манипулация на циганите и настройването им срещу българите...!? Държавата, в лицето на ДАНС, знае това..!? Така че по леко няма да става!? Изисква се целенасочена държавна политика..!!!
  • 9 ахах

    2 2 Отговор
    Този пък сега се договеди!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.