Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 18:27 2 157 4

Шефката на ТЕЛК Ловеч остава в ареста

  • донка минкова-
  • подкуп
Шефката на ТЕЛК Ловеч остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на ТЕЛК Ловеч Донка Минкова остава в ареста. Тя е обвинена във вземане на подкуп. Решението е окончателно. То е на Апелативния съд във Велико Търново, съобщи БНР.

Адвокатът на Минкова - Стефан Гецов, настоя за домашен арест заради тежките заболявания, които тя има. Лечението на тези заболявания изисква условия, по-добри от тези в ареста в ловешкия затвор, каза защитата.

Съдът се аргументира, че и в ареста ще ѝ се окаже медицинска грижа.

Според защитата на Минкова, резултатът е бил предрешен. "Още в момента, в който ни беше отказано да бъде допусната и назначена исканата съдебно-медицинска експертиза, за мен беше ясно, че резултатът е предрешен. Деянието, за което тя е обвинена, не е доказано така, както се иска от закона", допълни Гецов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля Бля

    18 1 Отговор
    Га яде кюфтаците ни рива, дано скоро и другите да ги затворят
  • 2 филанкиши

    12 1 Отговор
    А КОГА ЩЕ ПРОВЕРИТЕ д-р ВЕСЕЛИН ЙОЦОВ ЧЛЕН В КОМИСИЯТА НА ТЕЛК ВИДИН?
  • 3 ХА ХА ХА ОХХХХ САМО УСЕЩАМЕ ВСИЧКИТЕ

    7 0 Отговор
    В БГ няма корупция , а само усещане за корупция .
  • 4 гост 2

    3 1 Отговор
    "Деянието, за което тя е обвинена, не е доказано така, както се иска от закона". При толкова живи доказателства, крадящи из България, едно елементарно разследване, насрещна проверка и справка в НАП за имиотно състояние на родата бе била достатъчна. Много лекари, свързани с ТЕЛК са за затвора, а точно те са вмирисаната глава на корупцията е сферата заедно с тук-там някой посредник адвокат, а не хилядите цигани - псевдоинвалиди, които трябва да връщат с лихва получените с измама пенсии....но това би станало в нормална държава, без зависимост на властта от циганският вот, тоест не в България, уви!