Last news in Fakti

31 Януари, 2019 16:35 3 323 16

Арестуваха шефа на ТЕЛК-Ловеч

  • телк-
  • телк-ловеч-
  • здравеопазване-
  • донка минкова

Д-р Донка Минкова е задържана при акция на ГДБОП и прокуратурата

Арестуваха шефа на ТЕЛК-Ловеч - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Председателят на ТЕЛК - Ловеч,д-р Донка Минкова, е била задържана и привлечена като обвиняема за подкуп, както и един от посредниците в даването на суми към служители на ТЕЛК. Задържането е станало тази сутрин, за 72 часа. Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков на съвместен брифинг с Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП. Предстои на задържаните да им бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

Задържането е във връзка с досъдебно производство за подкуп, образувано преди година в Окръжна прокуратура - Ловеч, след оперативна разработка на ГДБОП, касаеща длъжностни лица на ТЕЛК - Ловеч. В рамките на досъдебното производство вчера /30 януари/ са били извършени претърсвания и изземвания на много документи, компютри, телефони и немалкa сума пари от 17 адреса в Ловешка област. Действията са касаели дейността на ТЕЛК - Ловеч. В задържания посредник са били намерени 13 хиляди лева. Той ще бъде привлечен като обвиняем в няколко престъпления.

Той добави, че към момента се провеждат разпити на множество свидетели, една част от тях от ромски произход, които в последните две години са получавали неправомерно решения от ТЕЛК - Ловеч, с определен, в повечето случаи завишен, процент на инвалидност. В голяма част от случаите при лицата, които са получавали такива решения, не са били налични заболявания. Според окръжния прокурор десетки лица са се ползвали от такива решения на ТЕЛК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕЛК

    31 4 Отговор
    Десетки са се възползвали друг път. Хиляди напълно здрави цигани получават пенсии и това се знае не от сега, защото е било очевадно. Винаги съм се чудил що за жалка отрепка трябва да си, та за няколко стотин лева да убиваш умишлено обществото и държавата си и да изхранваш с парите на сънародниците ти най-мръсната измет, живяла някога на света. Отдавна като чуя думата лекар и все едно ми говорят за.... не знам какво. Да ме прощават малкото свестни лекари!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Гост

    21 1 Отговор
    Винаги е било така, макар и късно дано да се пресече порочната практика. Едни наши "съграждани" живеят на социални и ТЕЛК и не искат да се интегрират.
  • 3 честен

    20 1 Отговор
    Само в моя блок има трима псевдо инвалида както и човек коѝто предлагаше и уреждаше документи от ТЕЛК , самият тоѝ ,,инвалид".
  • 4 Киро

    5 4 Отговор
    Готини секси ръчички има тази кака.
  • 5 166

    13 0 Отговор
    НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КЕЛЕШИ / в случая в Ловеч срещу 200лв/ ощетяват държавата с 20-300хил. ТОВА СИ Е КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВАТА НА 20-30.000ЛВ УМНОЖЕНА ПО КОЛКОТО ТЕЛКОВЕ СА ПОДПИСАЛИ, + КАКТО КАЗВА Ком 1 СТИМУЛИРАТ РОМСКАТА ПОПУЛАЦИЯ
  • 6 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТЕЛК":

    Дядо ми, лека му пръст, не можеше да ходи, имаше диабет, задуха, язва и какво ли още не, ала точно ловешките лекари на ТЕЛК не му увеличаваха процентите, а му ги намалиха. В същото време някакъв мазен циганин влязъл в чакалнята, пъхнал плик в джоба на лекаря и с мазната си усмивка казал, че всичко било точно. Е, това е било преди 20г.
  • 7 И си мисли човек,

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТЕЛК":

    малко ги бият, трябва повече,че да им дойде ума в кратуните! Хем некадърни, хем лакоми.
  • 8 Иво

    6 0 Отговор
    Тази докторка е протеже на бившите министър и неговия заместник д-р Петър Москов и д-р Ваньо Шарков.
  • 9 Супер

    1 7 Отговор
    И аз бих дал на някой лекар 2000 лева .Какво лошо има в това .Даваш взимаш -бизнест.
  • 10 Баба Вуна

    2 0 Отговор
    Влиза Исус Христос в една израелска кръчма! И се представя на кръчмаря! А, онзи! Недей да сядал на оная маса, че те мразят! Добре, ще седна на отдел на маса! В това време в кръчмата влизат - сляп, ням и един циганин! И те се запътили към неговата маса! След продължителен разговор Исус им казва! Вие бяхте много искренни във вашите страдания, но аз ще ви помогна! Станал той и пипнал с ръка слепият! И той мигновенно прогледнал! Допрял ръка и до немия, а той проговорил! Приближил циганина , а той трепери от страх! Какво има човече! ДА НЕ СА МА ПИПАЛ, ЧЕ МИ ОТИДЕ ИНВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ!
  • 11 Аз ,Врчанката

    3 0 Отговор
    Ловешката полиция,добре си е свършила работата,ама да видим,каква присъда,ще дадат на докторката?! Или,ще бъде системата"ние я хванахме,вие я пуснахте." З аради,такива с фалшиви ТЕЛК-решения,страдаме,ние инвалидите. А, сега е ред и на ТЕК-Враца,защото и тук цари същата анархия! Дано врачанската полиция и прокуратура,вземат пример от Ловеч и си свършат работата,защото в ТЕЛК-Враца има много трески за дялане!
  • 12 Прав

    4 0 Отговор
    Тия сигански доктори в пандиза до живот ифалшивите телкове да се анулират Парите да се върнат!!!!!!💉💉💉
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван Гешев

    3 0 Отговор
    Че то тази докторка с това темпо прави на годината над един милион... А като се има в предвид, че е била и директор на Окръжната болница в Ловеч, както и на РЗОК и на РЦЗ е ясна картината.

    Коментиран от #15

  • 15 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иван Гешев":

    В Ловеч работещите в държавната болница санитари, сестри и лекари са 80% с инвалидност - дават си я един на друг и на това отгоре реват за заплати.
  • 16 цар Крум

    1 1 Отговор
    ами набедена е не е вярно пуснете я срещу 100 лв гаранция та да може да удуши и други мераклии