Last news in Fakti

11 Април, 2012 14:02 1 373 4

Открадната е костица от светите мощи на Св. Йоан Кръстител

  • открадната-
  • костица-
  • св. йоан кръстител

Владиката призова извършителя да се покае

Н. В. Пр. Сливенският митрополит Йоаникий потвърди днес кражбата на костица от мощите на Св. Йоан Кръстител, съобщи Радио Сливен нет. Те бяха изложени за поклонение в катедрален храм „Свети Димитър“ в края на март и началото на април с благословението на Владиката.

Кражбата е станала от храма. На въпрос на Радио Сливен Нет за случилото се, владиката отговори,   че само трябва да се съжалява за сторения тежък грях. Който дръзне срещу осветеното от Бога, привлича гнева Му и ако сега това се бави, след време ще достигне извършителя на това „тъмно“, по думите на Владиката деяние. „Тежко му и горко му, ако го е срам да отиде при изповедник, да остави светинята – това е тежък грях, много голям, ако не го направи, няма да има мира нито на този, нито на оня свят“, каза Митрополит Йоаникий и призова извършителят да се покае. Отправяме към него много силен зов да върне светинята, каза още Владиката.|

От полицията не са уведомени за кражбата, заяви пред Радио Сливен нет Йордан Данев, гл. инсп. началник отдел Криминална полиция. Останалите мощи са транспортирани отново в Созопол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    абе за некъв кокал ли е този шум?хахахахахах
  • 2 kiriaki

    0 0 Отговор
    koj li neshtastnik gi e wzel, sigurno za bolnoto si dete ili neshto podobno. Dano se opomni i dano Bog e milostiw kym nego, ako gi e wzel ot upowanie kym Boga
  • 3 до 1

    0 0 Отговор
    Вземи се покай за Богопротивния си коментар
  • 4 до 2

    0 0 Отговор
    Съмнява ме това да е причината, а най- вероятно е с търговска цел, за съжаление. Който не уважава вярата си нищо добро не го чака.