Last news in Fakti

8 Юни, 2019 13:03 7 973 37

Задържаният за тероризъм е ученик от елитна гимназия

  • атентат-
  • пловдив

Той е смятал да извърши самоубийствен атентат

Задържаният за тероризъм е ученик от елитна гимназия - 1
Снимката е илюстративна

Ученик от една от елитните гимназии в Пловдив е подготвял атентата в града на седемте тепетата. Според TrafficNews той е на 15-годишна възраст.

Тийнейджърът смятал да взриви огромна бомба самоделка на обществено място в последния учебен ден. Устройството е било изработено от самия него и е съдържало запалими вещества и осколки, като целта е била да бъдат нанесени възможно най-много поражения.

Той е смятал да извърши самоубийствен атентат.

Преди няколко месеца тийнейджърът е попаднал под влиянието на радикална ислямска групировка. След като нейни представители успели да влязат под кожата на момчето, те започнали да го обучават как сам да сглоби бомбата.

Близки на ученика усетили, че става нещо нередно и информирали службите. В четвъртък младежът е задържан и с него се провеждат оперативни разпити.

Българските служби работят със свои колеги от чужбина, за да стигнат до самата групировка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Виновна е некадърното власт

    45 16 Отговор
    Ами до там я докарахме с безумната политика от 30 години насам ! Депърва ще има нови,,герои" !!??

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Момчето страда

    16 14 Отговор
    Разберете го. Казах ви аз му разбирам болката. Бедност. Системата е несправедлива. Колкото много хора страдат и правят злини защото те знаят че оправия в държавата няма. Как да живеем нормално знаейки че ще умрем някой ден ? Явно ние хората сме тук защото имаме мисия на тази планета. Но мисля да не се подаваме на системата а да се грижим един за друг като народ. Трябва да сме заедно трябва да се обичаме. Трябва ни любов. Недейте ми викайте че любовта я няма то затова омразата супер огромна в обществото.

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рашка с чашка

    20 17 Отговор

    До коментар #2 от "Виновна е некадърното власт":

    Стига глупости, другарю, навсякъде може да стане атентат. И преди 30 години е имало атентати в България, гара Буново какво е. А още по-рано атентати са правили другарите ти, Света Неделя е най - кървави атентат до 11.09.

    Коментиран от #12, #18

  • 7 Емил

    31 9 Отговор
    Проверете коя джамия е посещавал! Преди дни минах покрай Джумая джамия и едно дребно цигане излезе от нея и наглас псуваше гяурите!

    Коментиран от #30

  • 8 Bate goiko

    21 5 Отговор
    Този не може ли да се спъне на стълбите в следсвения арест и да приключи въпроса

    Коментиран от #9

  • 9 Винетка

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bate goiko":

    Това не решава проблемите! А по - скоро службите , да се заемат с радикализирането на нашите питомци, а те знаят къде са те! Я в Столипиново, я в Шекер махала!
  • 10 Инч Хай

    13 4 Отговор
    Открита е и бомбата. Тя била от типа "мръсна бомба". Една каруца конски фъшкии,натоварени в каруца , са щели да бъдат взривени пред кметството и да поразят много видни граждани.Всички собственици на обществени перални, ателиета за химическо чистене и парфюмерийни магазини са заподозрени!

    Коментиран от #24

  • 11 471

    8 7 Отговор
    Синът на Хасан също е 15 годишен и живее в Пловдив.
  • 12 ВМОРО

    10 18 Отговор

    До коментар #6 от "Рашка с чашка":

    Гара Буново отново е дело на шумкарите, за да оправдаят Възродителния процес. Направи си справка.
  • 13 Main Fürher

    14 6 Отговор
    Трябвало е да се взриви в синегога или на гей парада,че таман малко да изчисти лайната.
  • 14 Давид

    27 3 Отговор
    Глупостите на престъпника Гешев . Най голямата терористична банда в България е еврейската ръководеща геноцид от 89 година насам с подкупени българоубийци като Борисов и истински чифути като Соломон Паси .
  • 15 Ако

    15 2 Отговор
    Ако близки не бяха съобщили на така наречвните служби, какво ли щеше да каже ББ, може би, че са свършили дюнерите? Аххахаха нещастна работа!
  • 16 Джони

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Момчето страда":

    Интересно е кой е сложил минуси . Браво , точно така е , уважението и съединението като Хора ще ни помогне и спаси света . Тези които не го разбират са орки .
  • 17 Иванов

    23 5 Отговор
    Обръщам се към всички недоволни от несправедливостите в живота- не се самоубивайте с пояси, защото така само ще увеличите неправдата убивайки напълно невинни хора. Цигани, турците са кучета и ви използват за да си оплетат кошницата, а ви презират и в червата. Когато някой ви подкокоросва да станете мъченик му заявете в очите той сам да се гръмне и тогава ще го последвате и ще видите как шейтанът ще си подвие опашката и ще измисли хиляда причини за да не стане мъченик. Плюйте на такива и знайте, че истинският Бог е Любов, а Любовта съживява, а не убива!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Ти наистина си едно куку

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Рашка с чашка":

    Ти си тотално куку пребоядисан комунисте, ти както и твойто мекотело ББ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да направиш бомба

    10 0 Отговор
    С бронз и камъни кърти яко. Сега разбирам от къде са материалите за зглабянето на бомбата. Хммм това може би да е нов метод да стават терористични атентати като джихадистите се свързват с децата ни. Децата ни са много лесни за манипулация защото те не знаят какво става по света какви джихадисти има. Това се дължи защото родителите им премълчават това и не казват на децата си колко са лоши джихадистите.
  • 22 тодор

    7 1 Отговор
    Обществени смъртни наказания бе.Само, така подчовеците ще се стреснат, а с тях и обществото.Вижте статистиките на държавите, който осъждат на смърт, за наркотици, че в тия държави е нищожно потреблението им.
  • 23 факти

    9 0 Отговор
    Защо има мюсолмански държави, големи приятели на запада,който не дават да има други религий освен мюсолманската и преследват Християни а запада си трае.А ние тук да сме толерантни разбираш ли.То толерантност, толерантност,ама в един момент на такива, западни общества ще им писне, и ще ядете втори кръстоносен поход.
  • 24 Поаро

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Инч Хай":

    Кметството е добре избрана локация. Браво на момчето! Ами писнало му е от простотиите и безобразията на Тотев, мамин сладък, особено покрай "Пловдив - европейска столица на културата"??? А иначе - "Родната полиция ни пази"!!!

    Коментиран от #25

  • 25 аман бе

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Поаро":

    Не се прави на умник и не му викай браво.Щото е такъв ако взриви твой близки друга песничка ще пееш.

    Коментиран от #27

  • 26 jambazina

    3 0 Отговор
    Трябва семейството, училището, държавата, да провокират градивно поведение и интеринтереси у младежите, всеки да вземе да поработи през лятото, нещо ей така да гради навици, да спортува, а не само чалга, телефони и геймене по цял ден и пиене по цяла нощ.
  • 27 Поаро

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "аман бе":

    А сега сериозно! Религията, която произвежда самоубийци е учение, което няма нищо общо с истинската вяра, но е неизменна част от Корана. Това няма нищо общо с нашите мюсюлмани, разбира се. В световен план, това е религия, която иска да властна и бавно, но сигурно намира пътища за това. За жалост децата са като лист бяла хартия и всеки може да остави отпечатък. Решението е здраво семейство и възпитание чрез пример.
  • 28 Стършел

    4 0 Отговор
    За каква ,,елитна " гимназия говорите,чувате ли се? Какъв е този елит в страна,където над половината население е неграмотно и в която колкото си по-прост,толкова по-добре се разбираш с другите?Този ученик,наречен с чужда нам дума сигурно още не се бръсне, ако да е на 15 години.На тази възраст нищо не могат да му направят,защото е непълнолетен.Според мен тази ,,новина" е поредната измислица.

    Коментиран от #31

  • 29 МЕНГЕМЕТО

    2 0 Отговор
    ТОЯ ОТ ПРАБЪЛГАРИТЕ ЛИ Е
  • 30 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    И защо не му удари два шамара, бе джендър!?
  • 31 Озадачена

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Стършел":

    Сигурно е фалшива новина, но кой, кой, кой ще ни каже...! По тъжното е , че докато ние си коментираме измислените новини , онези горе си нагласят поредната обществена поръчка. Това е и целта, всъщност. Този интернет ни стопи мозъците! Да спрем да им коментираме глупавите новини и в духа на Бойко да кажа и аз - " Пък да ви видим тогава."
  • 32 845

    2 0 Отговор
    Такива да ги връзват с бомбите им и да ги взривяват публично на площада!
  • 33 Пловдив

    2 2 Отговор
    Не разкриват самоличността на момчето защото не е мюсюлманин. Беше редно да се каже това изрично, а сега всички имат грешни впечатления. Става въпрос за българче, бяло, русо, умно..
  • 34 Веднага

    2 0 Отговор
    санитар в моргата !!!

    Коментиран от #35

  • 35 963

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Веднага":

    По-скоро в съдебна медицина. Там е кефа.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Московский комсомолец

    0 1 Отговор
    А руснак е създал сайта , чрез който е бил вербуван младежа!