Last news in Fakti

6 Юли, 2019 17:50 2 186 12

Условна присъда за директорката, затваряла деца в изолатор

  • весела симеонова-
  • таню войвода

Според държавното обвинение Симеонова е накарала възпитател да затвори децата в изолатора

Условна присъда за директорката, затваряла деца в изолатор - 1
Снимка: БГНЕС

Районен съд - Асеновград осъди на 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок директорката на Дома за деца лишени от родителска грижа в Асеновград. - Весела Симеонова. Процесът започна 8 години след скандала. Според прокуратурата, Симеонова е заключила три деца от сиропиталището „Таню войвода" в продължение на повече от две денонощия.

Според държавното обвинение Симеонова е накарала възпитател да затвори децата в изолатора. Скандалът гръмна през 2011-а, след като момичетата подадоха жалба в полицията. В папките по делото фигурират и имената на още две подчинени на Симеонова, които са замесени в случая.

Момичетата разказали, че са пускани единствено до тоалетна, като мярката е била „възпитателна“. Впоследствие от персонала признали, че това им е било разпоредено лично от директорката. По сигнала бяха направени две проверки директно от Агенцията за закрила на детето София.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 4 Отговор
    Или с две думи нищо. 8 години следствия, дела, разходи и много работен капитал пропилян напълно, за да кажат, че била осъдена, ама реално не е. Условната може да е за кражба на дъвки, за шамар, за обиди и агресивно поведение, но за подобно държание условната е подигравка със всичко човешко. Ако иска да стане директор на затвор и да вкарва в изолатора, но не и деца.
  • 2 Сух

    3 1 Отговор
    8 години са нужни на следствието и прокуратурата да покажат резултати ли? Това на нищо не прилича. И на края за капак условна. От статията не разбрах, уволнена ли е. Най-вероятно да, защото друг вариант не мога да си представя
  • 3 БРАВО

    5 1 Отговор
    Хубава работа, ама нашенска.След толкова години съдебни перипетии, сигурно само момичетата си спомнят за ужаса от т.нар.изолатор. То таз госпожа би трябвало да престои известно време( колкото може по–дълго)в подобно помещение, ама Темида си е казала думата.УСЛОВНО!!!


    -
  • 4 асд

    4 2 Отговор
    толко ли не могат да я вкарат в истински изолатор за няколко дена да види какво е пачата мръса долна ква е тая условна присъда от 3 месеца ? тва за открадната дъвка ще е повече
  • 5 Загрижен

    7 1 Отговор
    Учителка обрала музей,гр.Бяла Русенско,осъдена на първа инстанция на 6 години,все още работи и преподава в училището в село Ценово.Работи и преподава История,докато обжалва присъдата и така е вече няколко години.
    Българска съдебна система!Няма морал,няма справедливост!
  • 6 Циганин

    1 1 Отговор
    Българка ли е, или е от нашите? Забравих, няма как да е от нашите, те нашите са неграмотни

    Коментиран от #7

  • 7 Батман Боко

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Циганин":

    Тая дето обра музея в гр.Бяла е българка,но парадоксалното е,че фамилията и е Мангова,но всички и викат мис Пиги.
    Преподава история и е защитена от РУО гр.Русе,и от експерта по история в РУО гр.Русе.
    Имаш ли връзки,няма съд ,няма присъда,без значение дали си българин или циганин,важно е да си с връзки и всичко,каквото правиш или неправиш ти се разминава.
    Най-голямото проклятие е да ти умрат връзките,свършен си.И така престъпниците работят без проблем,а другите са на борсата,щото нямат връзки,а имат морал.

    Коментиран от #8

  • 8 Циганин

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Батман Боко":

    Аха, с една дума трябва да си КОМУНИСТ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русенец

    4 1 Отговор
    Проблемът в Русе е че Окръжният съд вече не работи добре защото някои хора имат интерес от това. Каква е системата? Новата съдебна администратора г-жа Филипова откакто е назначена определя за съдебни заседатели основно едни и същи хора, вероятно от нейният приятелски кръг. Хората които не могат да бъдат поставени под контрол и решават делата по съвест не се викат за заседатели за да не стане някой фал...

    Коментиран от #11

  • 11 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Русенец":

    Съдебни заседатели се избират от общинарите, а не от чиновници в съда.
  • 12 Гост

    1 0 Отговор
    А, значи директорката, чужда за тези деца, може да ги затваря в изолатор, а родителите нямат право да се карат и да шляпват детето по дупето. Има една поговорка, не бий дупки ще а били дупенце. Това е посегателство над чуждо дете и условна, а . Трябва ефективна в затвора да види как се стои в килия и да го изпита на гърбът си. Родители къде сте, сега, нали искат стратегия а. Отивате в съда и почвайте да протестират присъдата, а не да мълчи те. Детската психика е рани а. Това ще отключи агресия по късно в израстването на децата. Помислете само, какво ще стане после. Тази насърчава така децата към агресия погледнато от другата страна. Коя е тя, че да постъпва така. Това са деца. Те не могат да лъжат, не могат и да се защитят. Мале , аз ако бях, така щях да я обухам, и сме квит