26 Април, 2017 21:16 1 864 0

Осъдиха бивша директорка на социален дом за насилие над деца

  • весела симеонова-
  • социален дом-
  • таню войвода
Осъдиха бивша директорка на социален дом за насилие над деца - 1
Снимка БНТ

Районният съд в Асеновград осъди на 5 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок Весела Симеонова, бивш директор на Дома за деца "Таню войвода" в града.

През 2013 г. Симеонова бе осъдена от Районния съд в Асеновград на 3,5 години затвор, но обжалва присъдата и делото бе върнато.

Сега за втори път районните магистрати я признаха за виновна в това, че в различен период от време през 2011 година, противозаконно е лишили от свобода четири от възпитаничките на дома, като ги е държала заключени, в различен състав, в една от стаите повече от две денонощия, съобщиха от Съдебната палата.

Скандалът избухна, след като три момичета се оплакаха в полицията от възпитатели и директорката, че са държани насила в изолатора на дома като арестанти, там им е носена храна, под стража са водени до тоалетна.

Магистратите обаче оневиниха Христо Кисьов, срещу когото бе повдигнато обвинение по същите престъпления.

Подсъдимата Весела Симеонова е осъдена да плати на едно от момичетата по граждански иск 800 лева като обезщетение за неимуществени вреди, заедно с лихвите.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА