Last news in Fakti

26 Септември, 2019 21:00 3 811 21

Полфрийман не може да напуска страната

  • джок полфрийман-
  • пасаван
Полфрийман не може да напуска страната - 1
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била наложена още при ареста му след убийството на Андрей Монов и не е отменена, твърди Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Процедурата по преразглеждане на предсрочното му освобождаване вече е в ход. А тази вечер близки на убития студент протестираха с искане австралиецът да бъде върнат зад решетките. Шествието им тръгна от НДК и завърши пред Съдебната палата.

Джок Полфрийман вече има пасаван, но има и забрана да напуска България. Тя е била наложена, още когато е започнало делото срещу австралиеца. „МВР чака в момента всички нужни документи, за да напусне този човек страната. МВР ще изпълни решение на съд тогава, когато всичко е ясно”, каза Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.

От Министерството на правосъдието поддържат тезата, че Полфрийман не се е поправил в затвора. И изнесоха данни, че мъжът кроял планове за бягство, а в последно време се държал арогантно с надзирателите. „Този човек е с ниво на агресивност много по-високо от средното. Той е бил такъв в момента, в който е извършил престъплението, беше такъв и при нас през всичките тези 12 години. Той беше такъв и в момента, в който излезе от затвора”, заяви Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

За първи път случаят коментира и зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Аз имам три деца, така че каквото и да кажа по този случай, има опасност то да бъде повлияно от емоции и коментарът да не е професионален. Затова няма да коментирам случая с убиеца Джок Полфрийман”, заяви пред камерата на Нова телевизия Иван Гешев.

Днес Върховният касационен съд разпредели делото за възобновяване на процеса по предсрочно освобождаване, след искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Съдбата на Джок Полфрийман е в ръцете на ВКС.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крайно време е

    35 10 Отговор
    да бъде ликвидиран физически и всичко ще си дойде на мястото
  • 2 El boko

    23 7 Отговор
    Д-р Мермерски посочи 13 причини да ядем тиква всеки ден;

    4. Семената от тиквата са също много полезни. Те са богати на белтъчини, мазнини и на витамините А, В и С. Много ефикасно средство срещу глисти.

    В Древен Китай на младоженците се подарявала тиква като пожелание за плодовитост.

    Коментиран от #15

  • 3 Анти милиционер

    18 7 Отговор
    Гешев е великан. Сорос е измет, както и всичките му седерасти.
  • 4 драскач

    3 20 Отговор
    по-добре нека са направим на цивилизовани пред света, а и човек лежал повече от 5 години вече тотално е "изплискал канчето"

    Коментиран от #6, #17

  • 5 Лален

    34 7 Отговор
    БХК се изплю в лицето на правосъдието, подигра се с близките на убитото момче. БхК се оказа с по- голямо влияние от премиера хахахайа???? Да ви таковам демокрацията.Боко рече много сме добре, а така ли е ? А знаете ли че същият този Боко разпродава остатъците от БДЖ? 30 ГОДИНИ СТИГАТ, ДЕМОКРАЦИЯТА ВИ НИ СЪСИПА!БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕС И НАТО
  • 6 El boko

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "драскач":

    Който е лежал в ЦСЗ ги знае тея работи а хехех :)
  • 7 Антон

    22 3 Отговор
    Явно има договорка да го пуснат, а сега се разиграва театро заради недоволството на хората. В противен случай какво пречи, някой от службите да обещае облаги на някой от мястото кедето е настанен тоя, който да бъде провокиран, да стане сбиване и всичко с добрата му характеристика от пастора отива по дяволите. От там е лесно, той е освободен условно, и хайде обратно в панделата. Абе толкова ли е трудно това или вече сте взели комисионните за освобождаването му.
  • 8 Съдийската мафия

    9 1 Отговор
    Е непобедима !???





    победима
  • 9 Тегавар

    13 3 Отговор
    Аз усещам че след завръщането на 9-тия дан по таекуондо ще се намеси, австралийчето ще влезе пак в затвора и така си подсигуряваме победата на изборите. Същински гений и носител на 9-ти дан таекуондо.
  • 10 НЕ на БХК

    17 3 Отговор
    Не е проблем австралиецът, нито бащата на левскарчето. Проблемът е, че е законово (а и морално?) допустимо съдии да се заиграват със сдружения, фондации и посолства. Калпакчиев е прекалено ангажиран с Хелзинкския комитет и трябваше да си направи отвод.
  • 11 Townboy

    19 0 Отговор
    Тия от БХК са антибългари и трябва да ги изгоним от страната до един. Да си ходят в Израел там да се борят за правата на палестинците.
  • 12 кълвач

    9 3 Отговор
    Тоя си е платил на бг съдии и ще напусне страната, когато си пожелае! Платили са майка му и баща му на световните соросоидните негодници! Калпакчиев си е хвърлил калпака от радост, че може да им Услужи! Те не забравят прислужниците си- справка Цветанов Мозъчния Тръст!
  • 13 българин

    13 2 Отговор
    Анти Българския хелзински комитет ---- ВЪН от България.
    Кънев в затвора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 Човекът

    3 9 Отговор
    Оставете Джок на мира! Джок Джок Джок...
  • 15 Бай Шиле

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "El boko":

    А доктора да е споменавал нещо за рибата? Особенно ЦАЦА , освен че смърди от към главата!
  • 16 Наблюдаващ

    3 4 Отговор
    Джок е типичен българин - нагъл и безскрупулен ! Свобода за българина Джок !!
  • 17 По себе

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "драскач":

    си ли съдиш? За изплисканото канче питам.
  • 18 Гледач

    1 2 Отговор
    Е кой ще спре това адово изчадие да напусне България? Бойко борисов ли?
  • 19 Хахаха

    3 5 Отговор
    ажаеми съфорумци, 
    след 10.11.1989г., т.е. без малко 30 г. от промените, благодарение на Цацалов, Гешев и Борисов, имаме политически затворник.
    С акт на съд Джок Полфрийман е освободен, но мафиотската държава и завършилите право в Симеоново, в нарушение и погазване на Конституцията и законите на България, използват държавна принуда, за да държат затворен против волята човек.

    Добро утро, вече дме в тоталитарен режим!
    Или ние народа ще ги отнесем с протести, или те ще отворян лагерите на смъртта за нас пак.
    ГЕРБ е комунистическа партия, пълна със сатрапи.

    Коментиран от #20

  • 20 Пфууу

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Политическо е само твоето твърдение, а иначе кътла който защитаваш си е абсолютно криминален

    Коментиран от #21

  • 21 АмфетАмин

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пфууу":

    По онова време амфетамините не бяха много качествени