15 Октомври, 2019 09:41 1 430 8

Експерти: Убиецът от Чикаго е изтрещял

  • чикаго-
  • убиец-
  • експерти

В САЩ има битов тероризъм

Експерти: Убиецът от Чикаго е изтрещял - 1

Какъв е профилът на убиеца от Чикаго, който застреля петима души, сред които трима българия и има ли начин да бъдат предотвратени толкова тежки престъпления? Темата в „Денят започва“ на БНТ коментираха д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" и експертът по сигурността Христо Смоленов.

"Ужасяващо е, че един зрял мъж, за когото се предполага, че би трябвало добре да владее импулсите си, просто влиза и отнема човешки животи. Това означава едно, казано на жаргон, пълно изтрещяване", каза д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Убийството може да е планирано, може да е извършено поради болестни мотиви или лош контрол на импулсите. Увеличава се броят на хората, които не умеят да се самоконтролират и за които човешкият живот просто не е ценност, допълни д-р Гълъбова.

"Базовата несигурност, която цари в САЩ, особено там, където има големи гета, средища на организирана и неорганизирана престъпност, за тях този този въпрос е нерешим", коментира Христо Смоленов, експерт по сигурността.

Спомнете си какво се случи в Лас Вегас, когато бяха убити над 50 души по време на концерт, а над 400 бяха ранени. Това е битов тероризъм, допълни Смоленов.

Всички сме свидетели на ежедневна агресия - по улици, по пътища, по паркинги, училища. Всичко започва от семейството, което е най-важната клетка на обществото. Днес тази клетка се разпада, насилието се лее отвсякъде, категорична е д-р Гълъбова.

Психопатите се насърчават от обществените условия. Те не са душевноболни хора, а идеал на една криворазбрана демокрация, която е клептокрация, заяви Смоленов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    То от кравар какво да се очаква, а Тръмп е още по голям ку ку.😀😎

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    3 1 Отговор
    Хм, много уместна експертна оценка.
  • 3 ГОСТ

    5 0 Отговор
    Абе и на вас да ви надуват чалга,през уикендите и пиянски запои до зори,каквито само Ганьо може да спретне и вие ще луднете........

    Коментиран от #6

  • 4 Давид

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тръмп е играч . А Христо Смоленов е прекрасен експерт и голям Българин . Такива хора трябва да има и да се слушат внимателно . Не някакви тролове от Дойче зеле .

    Коментиран от #7

  • 5 ПА ЛЯ ЦИ

    3 1 Отговор
    Като видиш "Експерти:", да знаеш, че има нещо гнило!
    Какви експерти са тия провали бе...
  • 6 Боряна

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    Тормоз от съседи всеки е имал, разбрах, че и в село без роми, пак ще има несъобразяване с правила. Полякът не е лудият, подлудили са го милите съседи, е, не е трябвало да ги убива, а да се махне оттам.
  • 7 ГОСТ 1

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    За Дойче веле и троловете сте прав Давид,но за това че Смоленов е експерт и голям българин ме напуши голям смях рано сутринта и затова да ви отговоря по този начин.За мен Смоленов е празноглаво плямпало.
  • 8 Грую

    0 0 Отговор
    Под секрет искам да ви река: Всеки, който фалира изтрещява по един или друг начин и наистина този по доста лош начин, но пък странно, че преди това е обявил фалита, което е доста разумна постъпка за разлика от по-нататъшните действия. Поне тук в България фалиращите дълго време не си признават фалита и след това обвиняват този или онзи, които им попадне в полезрението и им е под ръка за виновници, като се опитват да прехвърлят сътворените батаци на други лица по възможност и да се откачат от ситуацията, което е доста неразумно, защото резултатът е грозни разправии, нови батаци и ред други неприятни събития!