25 Март, 2020 06:29 2 621 9

Адвокат на Цветан Василев остава в ареста

  • цветан василев-
  • арест-
  • лазар карадалиев-
  • съд

Апелативният специализиран съд отказа да пусне Лазар Карадалиев

Адвокат на Цветан Василев остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Адвокат Лазар Карадалиев, който бе задържан по дело за пране на пари, остава в ареста, предаде Канал 3. Това реши Апелативният специализиран съд след заседание, проведено по скайп. Карадалиев не се е явил лично, а е участвал във видеовръзката.

Той е задържан в ареста на ул. "Майор Векилски". Карадалиев е един от адвокатите на обвинения за присвояване на близо 2,6 млрд. лв. банкер Цветан Василев, който е подсъдим с още 17 души по делото "КТБ" и в момента е в Сърбия. Преди дни Карадалиев бе обвинен като лидер на група за пране на пари.

В нея според прокуратурата участвали двама негови колеги, които са пуснати срещу гаранции от по 150 000 лв. На свобода срещу 50 000 лева е и служител от адвокатската му кантора, който е четвъртият обвиняем по делото. Първата инстанция - специализираният наказателен съд, отказа на пусне Карадалиев на свобода на 17 март. Апелативният спецсъд вчера е потвърдил решението.

Прокуратурата твърди, че прането на пари е ставало чрез контролирани фирми, регистрирани на подставени лица у нас или в офшорни зони, които имали сметки в български банки. Апелативният спецсъд е решил още, че има опасност, ако адвокатът бъде пуснат, да извърши престъпление. Делото за мярката за неотклонение се е проточило, тъй като прокуратурата е представила нови доказателства и е било нужно време на защитника на Карадалиев да се запознае с тях, допълват колегите от Канал 3.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токин

    6 6 Отговор
    Задава се доживотен ЗАТВОР и за Цветан Василев!

    Коментиран от #8

  • 2 Kokicha

    3 7 Отговор
    Така се случва като защитваш един престъпник, свързан с кражби и схеми. След толкоз години пак няма да има отърване за теб, Василев. Ти ще си следващия.

    Коментиран от #7

  • 3 Атанас

    1 3 Отговор
    Добро начало, но има и други, които трябва да отидат да правят компания на адвоката, на първо място Цветан Василев, разбира се, след това и всички, които са му помагали в схемите за измами. Май този път и всички откраднати пари от КТБ няма да му помогнат да си спаси коажата.
  • 4 serjant

    2 0 Отговор
    strahat da ne izleze istinata i koi sa istinskite kradci, i zamitane na sledi ,zapushvane na usta i opravdanija che njakoi drugi ili neshto drugo e vinovno . tuk vsichki kradci s vlast sa vinagi nevinni . samo Cvetan e vinoven i njama pravo na zashtita , zashtoto ako ima zashtita i progovori , shte izlezat imenata na istinskite obirdjii....
  • 5 Росен

    1 0 Отговор
    Няма как Василев сам да е източил КТБ и именно тези негови адвокати и счетоводители са му помагали най-много.
  • 6 Божката

    1 1 Отговор
    А с останалите, които са помагали на Цветан Василев да източи КТБ какво се случва? Кога ще бъде екстрадиран Цветан Василев от Сърбия? Той е използвал КТБ като личен банкомат и той първи трябва да влезе зад решетките.
  • 7 Доган съдружника на ЦВЕТАН

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kokicha":

    Ами Ортака на Цветан Василев в КТБ ,Ахмед Доган какво ще го правим?
    Нещо документите, менте?Няма 50% от парите ,Догановите ?
    Прокуррора забравил, че ортаците са двама и разследва само единия!
    Мъжката секретарка на Доган и тя отцъства от лицата съсипали банката.
  • 8 Добре ама са двама

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Токин":

    А за Доган почивка в Дръндар.
    Или почетен крадец .
  • 9 Нора

    0 0 Отговор
    Добро начало, но и Василев трябва да бъде арестуван