21 Април, 2020 17:31 25 319 77

100 000 лв. гаранция за майката на убиеца на Милен, повдигнаха ѝ обвинение

  • милен цветков-
  • -десислава пешева-
  • кристиан николов

Прокуратурата ще настоява синът ѝ Кристиан Николов да остане в ареста за 72 час

100 000 лв. гаранция за майката на убиеца на Милен, повдигнаха ѝ обвинение - 1

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н. за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на СГП.

На 19.04.2020 г., в гр. София, обвиняемата Д.Н. предоставила моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, собственост на управляваното от нея търговско дружество, на К.Н., който бил под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис. С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози.

Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, К.Н. предизвикал пътно-транспортно произшествие със спрелия на червен сигнал на светофарната уредба лек автомобил Subaru Forester. В резултат на действията му била причинена смъртта на водача на другото превозно средство.

На обвиняемата Д.Н. е определена мярка за неотклонение - гаранция в пари в размер на 100 000 лева.

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие - С.Ц. и Г.И., са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина.

Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

Междувременно Десислава Пешева бе отведена от сградата на 3 РПУ в столичната дирекция на МВР, след като прекара нощта в ареста. На излизане Пешева запази пълно мълчание пред медиите.

Прокуратурата ще настоява синът ѝ Кристиан Николов да остане в ареста за 72 часа. Младежът е бил дрогиран по време на тежкия инцидент.

Все още се разпитват Георги Иванов, син на депутата Лъчезар Иванов и приятелката на Кристиан Симона Цветкова. Вероятно двамата ще останат само свидетели по делото и ще бъдат освободени.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корифелия

    95 27 Отговор
    Бойко е виновен!!!

    Коментиран от #13, #35, #75

  • 2 банда сатаняги

    122 8 Отговор
    На тая дизарнерската маска струва, колкото на баба Пена пенсията.

    Коментиран от #69

  • 3 Дельо хайдутин

    147 3 Отговор
    Всяко чудо за три дни. Като се задълбочи кризата, ще ги пуснат тихомълком като Нено Димов.

    Коментиран от #6, #54

  • 4 Maf1ata BG

    123 3 Отговор
    Предлагам за наркоманите доживотно отнемане на книжката и конфискация на автомобила(бракуване)!!!
  • 5 пъпчивия

    107 13 Отговор
    УУУ безсрамница !!! Какво е това възпитание за 18 годишния му рожден ден Q7 , БЕЗОБРАЗИЕ !
  • 6 El boko

    152 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дельо хайдутин":

    Ако не беше известен журналист щяха да го претупат делото и на 3г да го пуснат!
  • 7 asddsa

    67 31 Отговор
    Цирк за масите, да се види че нещо се прави,Тя няма никаква вина, той си кара колата от години сам е виновен.
  • 8 22 годишен Мъж

    39 15 Отговор
    И като се втурне сега цялата правна система да търси виновни ... Връзката на майката, е толкова съществена колкото тази на “синът”. Толкова много виновни сред невинните търсещи вина има , че ме е яд , че осъзнавам в каква пародия участвам .

    Коментиран от #12

  • 9 Тъпия

    40 20 Отговор
    За какво точно ще я обвиненият? Да не е натискала тя педала. Щом не е при Миньо зад решетките''Зеби''

    Коментиран от #48

  • 10 Gia

    83 15 Отговор
    Това, че е отгледала подобен келеш е пълен провал в родителско и морално отношение, но не ми е ясно каква е криминалната й отговорност. Келешът е пълнолетен и като такъв сам е отговорен за постъпките си.
  • 11 СИСТЕМАТА НИ УБИВА

    47 6 Отговор
    Велико народно събрание
  • 12 Тиберий

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "22 годишен Мъж":

    Браво младеж
  • 13 🐷 Боко ТИКВАТА

    45 14 Отговор

    До коментар #1 от "Корифелия":

    Не ДРУГАРЮ.Аз НИКОГА НЕ СЪМ ВИНОВЕН....ВИНАГИ виновни са Орешарски, Путин и разбира се леля Корни ДРУГАРЮ.

    Коментиран от #70

  • 14 Реалист

    49 3 Отговор
    Добре бе, Всички плюем поредниЯТ изверг-убиец зад волана и с право,но хора,къде е всъщност проблема ? Хайде да го изплюем това камъче наааай-накрая. Абсурдистан и всички ония доказани престъпници в парламента които коват законите. Българина е комплексирано същество което прави абсолютно винаги напук на правила,закони и норми на обществено поведение. Тогава и законите трябва да бъдат съобразени с БЪЛГАРСКАТА народопсихология и да се подсигури тяхното спазване. Нека само не го обръщаме на псевдопатризъм и колко много сме велики. То се вижда и усеща колко точно сме велики и как не сме в състояние дори сами себе си да управляваме вече 30години. Милен Цветков не е изключение ,а е просто ПОРЕДНИЯТ ! ДОКОГА ? Какво ОЩЕ трябва да стане,за да се променят законите и да започнат да се прилагат.

    Коментиран от #33

  • 15 Извинявам се...

    46 4 Отговор
    Момиченцето което е било в колата ,, май тя ще е карала и духа...ла в момента . .. така ще излезе ,, ама , на кой ли е щерката ?? Няма да е случаен !

    Коментиран от #17

  • 16 Не е по темата...

    55 5 Отговор
    ..но като двоен гражданин немско/бг. аз лично ще вкарам имената на убиеца в немското посолство и чрез мой личен приятел немски полицай и в тяхната база данни. За мен лично няма съмнение,че това лице ще се опита да се укрие в Германия най-вероятно с нов паспорт и ново име. Хубаво е,че и снимката му е вече из интернет. Това още повече улеснява нещата. За съжаление обаче всичко това няма да върне Милен Цветков RIP.

    Коментиран от #31, #32

  • 17 Бащата

    38 4 Отговор

    До коментар #15 от "Извинявам се...":

    на "момиченцето" е офицер в Икономическа полиция !

    Коментиран от #19, #30

  • 18 що що що

    69 0 Отговор
    Само забележете с каква компания е убиеца единия депутатско чедо!А той според вас употребилли е???Таткото депутат синчето след време и то!Смятайте кави хора биха могли да управляват децата ни!И защо не се предприемат проверки на фирми и хора без да се случва такава трагедия!Нека всички които са злоупотребявали,крили,крали да си търпят последствията!Нека започнат и проверки на малцинствата които нямат един ден трудов стаж а карат супер луксозни автомобили!Нека всеки един депутат,кмет който,е злоупотребил с власт,крал,прокарвал лобиски закони да понасят сурови наказания!Защо всичко това не се случва в тази държава?Но това зависи иот БГ журналистите!КАЗВАЙТЕ ИСТИНИТА ТАКАВА КАВАТО Е А НЕ КАВАТО ВИ КАЗВАТ ДА НИ Я СЪОБЩАВАТЕ! Не бъдете МИСИРКИ!!!!!
  • 19 Стига де !

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бащата":

    Верно ?
  • 20 Той

    24 30 Отговор
    Това не е никакво обвинение. Жената да не и Ванга та да знае кога синът и ще се дрогира. Никога няма да издържи такова обвинение. Дала му е колата преди 5 дни и какво?

    Коментиран от #56

  • 21 До 16

    33 3 Отговор
    Най - вероятно е обаче , убиеца на Милен да се сдобие с нова идентичност !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Волен Сидеров

    50 7 Отговор
    И на мен ми взеха 100 000 гаранция заради голямата ми уста. Явно убийството и говоренето срещу властта са еднакви.

    Коментиран от #45

  • 24 Обикновен човек

    47 9 Отговор
    Поне можеше да се извини на децата на Милен Цветков ,на семейството му да помоли прошка от кумова срама....така правят нормалните хора .....а тя мълчи !!!!Какъв темерут ,какво животно трябва да бъдеш за да постъпиш така ???Какво е това пренебрежение към другите хора ,за какво се смята тази ???????БЕЗ СЪВЕСТ !!!!!БЕЗ ОЧИ !!!!БЕЗ НИЩО ,НИЩО ГРАМ ЧОВЕЩИНА В СЕБЕ СИ!!!!!!
  • 25 ОКАЗА СЕ ЧЕ ТЕЗИ ЖЕНИ

    58 3 Отговор
    имали много акъл,бе! Имала около стотина фирми. Да се провери кой стои зад тях, защото цялата ни бизнес кочина е от подобен тип от 30 години.

    Коментиран от #28

  • 26 Извинявам се...

    37 0 Отговор
    До колкото разбрах ,, драмата изнесли се се търсили и взели нещо от Q7, много се надявам да са торбички за повръщане .. да ама не !!!

    Коментиран от #29

  • 27 Ученика

    18 17 Отговор
    Предполагам, че майката е направила тест на сина си за наркотици преди да му предостави ключовете на колата?
    И е написала в свидетелските си показания, че напълно съзнателно, осъзнавайки, че синът и е под влияние на наркотици му предоставя ключовете за управление на трагичното МПС?!?
  • 28 Дельо хайдутин

    39 4 Отговор

    До коментар #25 от "ОКАЗА СЕ ЧЕ ТЕЗИ ЖЕНИ":

    Била е бушон на Миню Стайков от БСП. Сега като му взеха фирмите е минала при гербера Лъчо Мозъка.
  • 29 г-н.Р.Р...

    21 2 Отговор

    До коментар #26 от "Извинявам се...":

    Сигурно..но като се вижда ,, всички са " случайни" !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 И аз!

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не е по темата...":

    Направи го ! Не само пиши ! То между другото , излиза тук в системата ако е вкаран в България ! Знам ! На 100% ! И аз съм в немската система !

    Коментиран от #41

  • 32 Браво

    37 4 Отговор

    До коментар #16 от "Не е по темата...":

    Много ще хубаво да го направите, дано не са само приказки... А този изверг и майка му-мутресата заслужават затвор без право на замяна
  • 33 Ехоо

    31 3 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Говориш за себе си ли?Аз лично,а също така и повечето от българите спазваме закона.И може би там е проблема.Защото има едни другари или може би “бивши” другари,които не го спазват.По-точно те никога не са го спазвали и това е проблемът ни.Просто ние българите трябва да се обединим и им покажем,че повече по този начин не се живее.Съединението прави силата!
    България над всичко!
  • 34 Айде сега

    42 2 Отговор
    И хората дето оцеляха на косъм да заведат граждански дела всеки по отделно за причинен стрес и последващи психотравми срещу това ла. но. Мамата и татето ще плащат. Имат кинти. Трябват им свестни адвокати и да ги подкарват.
  • 35 Ми таз дрога он я покровителствува

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Корифелия":

    Не аз
  • 36 Мисля си...

    14 12 Отговор

    До коментар #30 от "А...":

    "момичето" умишлено са го надрусали и отвлекли за сексуална експлоатация ! Но тя явно не си спомня ! Баща и да се намеси веднага ! Тя няма вид на леко момиче !!! Келеши с келеши !
  • 37 Bit

    38 2 Отговор
    От къде извади тая 100 000 за гаранция, след като фирмите не отчитат приходи?
  • 38 Кви 100000 лева

    9 1 Отговор
    Сто милиарда!!!!!!!!!
  • 39 Така такс

    45 2 Отговор
    Убийте я с камъни!!
    За служебен автомобил трябва да е упоменато хората имащи право да ги шофират,пътен лист или книжка, проверка за алкохол сутрин и т.н.

    Коментиран от #60

  • 40 Циганин

    6 26 Отговор
    Сигурен съм че майката и идея е нямала че синчето и е наркоман.

    Коментиран от #51

  • 41 Та такааа !

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "И аз!":

    Няма как да го направиш ! Тук влиза автоматично в системата ако се е случило тук ! Казва се "Anzeige", надявам се да не го изтрият !но , предполагам че знаеш !
  • 42 Нали си давате сметка

    36 0 Отговор
    Че зад тези " хора" с 60 фирми, коли и имоти за милиони, дошли в София от нейде си, СТОИ МНОГО АЛЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ С КОМПЛЕКС ОТ АДВОКАТИ, ВПРОЧЕМ СЪЩИТЕ, КОИТО ЗАЩИТАВАХА И МИНЮ СТАЙКОВ.
  • 43 Дългата ръка

    15 4 Отговор
    Почеркът е познат и не е първата с която се започна да се извършва семейна саморазправа! Защо се пропуска да й се повдигне обвинение че е укривала че в нетрезво състояние е забременяла и затова също носи вина че е родила обременено дете развило по късно склонности да използва опияняващи и наркотични вещества...???
  • 44 Иванета

    26 0 Отговор
    Какво значи 3 години затвор за дрогиран убиец ?
    Къкво значи 2000 лв глоба за дрогиран шофъор,когато колата му струва 200 000 лева ?
    Трябва промяна в законодателството .Големият проблем ,е че къквито и да са размера на глобите и тежеста на наказаниятар, те няма да важат за такива новобогаташи.
  • 45 До Коментар #23

    4 14 Отговор

    До коментар #23 от "Волен Сидеров":

    На теб са ти взели 100 000 гаранция заради голямата ти уста, но майката не е извършила убийство и пак са взели 100 000 гаранция , така че без вина за убийство и говоренето НЕ са едно и също нещо...!!!
  • 46 Турчин

    46 2 Отговор
    Ма каква трагедия за двете семейства, ма, пача. Трагедията е за близките на Милен Цветков. Вашето е логичен завършек на един мръснишки живот. Лошото е, че синът ти е жив, ма, отврат. Ще купите и свободата му, за да бъде боклук до края на живота си. На 22 години нито е дете, нито е момче, а завършен индивид. Не подлежи на възпитание, на промяна. Просто сте отгледали престъпник. Убиец.
  • 47 боко моко

    8 1 Отговор
    Как тези наркомани са се сетили да си сложат коланите ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Веси

    21 1 Отговор
    Ще спите ли спокойно госпожо, знаейки, че сте създали утайка и убиец? И че очернихте цяла България?

    Коментиран от #66

  • 51 чико

    22 1 Отговор

    До коментар #40 от "Циганин":

    Няма как майката да не знае за пороците на сина си.Минал съм през този ад 99% от родителите са наясно но трудно контролират ситуацията.Наркозависимите стават неуправляеми.Да не ти идва на главата.Много жалко за МИЛЕН -беше точен и мъжкар.
  • 52 123

    1 9 Отговор
    е, добре де ,тя тая откъде да знае,че синът и е употребил наркотици,дала му колата - дала, ами как да разбире че е употребил дрога, та да го спре, е това не го разбирам като вина, специално за нея,за родителя
  • 53 Чумата

    12 0 Отговор
    Тая е по виновна от сина си! Да я разпорят на площада!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Амигдала

    19 1 Отговор

    До коментар #20 от "Той":

    Колата се води ,,служебна,, и синчето и не е на работа във фирмата,за да може да я управлява без пълномощно.Тоест, в случая излиза че тя му я е дала,иначе ще се тълкува като кражба ,което е още по утежняващо,отколкото разрешение за ползване. Дано ти стане ясно какво обвинение е.
  • 57 2326

    15 1 Отговор
    До уважаемата авторка на тази статия от "Факти"!
    Щеше да бъде добре още в заглавието да напишете името на майката на убиеца на М.Цветков - всички да я запомнят и научат наизуст!
    Това е безобразно поведение от страна на такива родители, а, за съжаление, май често се случва!
    Освен това, мисля, че сте допуснали грешка в текста - няколко пъти наричате обвиняемата с инициали Д. Н,, а от средата натам изведнъж тя става Десислава Пешева - едното от двете имена трябва да е грешно! Все пак Вие пишете статията - би трябвало да си проверявате за грешки в текста преди публикуването!
    Би било добре и имената на дрогираното разглезено синче-убиец, както и на спътниците му, да ги изписвате целите - и тях да ги научи наизуст народът кои са! Щом искат да са популярни в социалните медии, нека и с това си действие да бъдат популярни - да се знае, че се дрогират и убиват невинни хора!
    Преди време обществото би отритнало и изолирало такива семейства, които са обвинени за извършено реално престъпление, даже би ги заплюло!
    А сега само се фукат колко мощни коли и мотори могат да си купят!
  • 58 Борис

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "А...":

    И как разбра че е “пачавра”? Всеки само плюе и обижда, а може би трябва първо да се погледнем себе си??? Хора загиват защото младите нямат страх от нищо, защото не са готови за истинския живот, защото искат да се правят на интересни... и не могат да разберат, че понякога едно движение или действие са фатални.. Това може да бъде сина на всеки от нас и да виним майката е най-лесното нещо. Това ще върне ли нелепо загиналия журналист и дали не е по-добре да си вземем поука и мерки за бъдещето, отколкото да търсим под сензация и гръмки заглавия. Нека си понесе наказанието виновника, на 22 си вече мъж и трябва да си поемеш вината. Но тази жена има още 2 деца и как ще има сили да живее за да опази тях след всичко което се изсипва на главата и? Някой помисли ли за това или сензацията, политическите дивиденти и бизнес интересите ще бъдат на първи план сега...

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ТОНКАТА

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Така такс":

    Ще ви дам пример за "стриктна проверка" на шофьор на товарен камион /СВЕТЛЬО/с междуградски курсове/строителни материали/ Склада на фирмата се намира в кв.ГОРУБЛЯНЕ .Никога и никой не проверява шофьорите на "крипс".Къде дремят от КАТ и си затварят очите . Този специално всяка вечер врътва по 2-3 питиета в заведението " ФРЕДИ" с/у "ПЛИСКА" и продължава с бутилка водка вече в домашна обстановка.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Иван Стоянов

    11 0 Отговор
    Служебният автомобил се управлява само от служители на фирмата с попълнени пътни документи и само по служебни дела. В случая тези обстоятелства не са на лице, което води до извода, че управителят на фирмата собственик на МПС-то не е упражнил контрол а дори умишлено е нарушил тези закони с което става съучастник в престъплението. На водача на служебен автомобил се провежда инструктаж и той се разписва. Тя дали му е провела такъв, като му е казала да не кара дрогиран?
    Още нещо, с ползването на служебен автомобил за лични нужди се ощетява държавата, като фирмата собственик на МПС-то не плаща 20% ДДС и 10% данък върху печалбата и 5% данък дивидент от всяко зареждане на гориво, обслужване, ремонт и покупка на този автомобил.
    Пример:
    Гориво 2 лв. за обикновен "богат" гражданин, той заплаща 2 лв.
    Гориво 2 лв. за "бедната" фирма, след приспадане на данъците 1.44 лв. Това е кражба от хазната и народа.
  • 63 Ко не

    3 0 Отговор
    Тая за да е шеф на алкохола ,халката и е направена на нищо.
  • 64 Дрогираната

    1 0 Отговор
    Като са я пуснали е отишла и как се е надрусала с карнобатска гроздова лелеле ние чуела ни е видела////
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ще спят

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Веси":

    Ще спят спокойно, те така са свикнали, и ще го имат за геройство даже, особено копеленцето й!
  • 67 Въстанник

    3 0 Отговор
    Защо ми отрязахте коментара защото казах това което всеки българин мисли и знае че трябва да се направи къде си Левски къде си Апостоле да ни поведеш
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Боко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "банда сатаняги":

    Коя в баба Пена?
  • 70 Видин

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    Радев кауна няма ли вина или тои ни лук Ял ни миресал явно всичко в българия зависи от борисов а другите са путьовци щом не ги споменава те

    Коментиран от #74

  • 71 HASAN HAZARTA - IGRALNATA ZALA

    2 0 Отговор
    Da e v Turtsiq da vidi6 kak mu davat nakazanieto rodninite na po4inaliq. Nqma koy da 4aka sad. izbirat edin ot rodata i go zastrelva na mesto.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 лили

    4 0 Отговор
    Пари , пари , пари ! Не всичко е пари мадам ! Възпитала си наркоман и убиец ,пикай си на парите !Млади хора са доброволци и помагат в болници , на стари хора , спасяват човешки животи /а не ги отнемат като твоя лигльо /,затова и ти трябва да си получиш заслуженото !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 сиси

    0 1 Отговор
    законите си ги имаме но няма кой да ги изпълнява и спазва и кой да ги прилага на българите само като му бръкнеш в джоба усеща силата на закона но когато се прилагат за всички да няма богопомазани от политическата вихрушка която си затваря очите за поредното елитно наркоманче убиец и да ги отвори като мекици за крадеца на кокошка крадеш 10 г убиваш 1г условно мама е зад теб
  • 77 Токо

    0 0 Отговор
    НЕЗАБАВНО налагане на запор върху всичко което имат !!! Включително и за връзките на обувките им !!!