Last news in Fakti

21 Април, 2020 17:10 18 923 47

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома

  • милен цветков

Линейката пристигнала за 5 минути, заяви директорът д-р Георги Гелев

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома - 1

Сигнал за инцидента с Милен Цветков е подаден в 18.16 ч. в Спешна помощ. Диктуван е в 18:19 ч., а екипът е пристигнал на място в 18:23 ч.

Това каза на извънреден брифинг Георги Гелев, директор на Спешна помощ – София.

„Всички колеги са възмутени от прочетеното във „Фейсбук“. Крайно време е да се престане със сатанизацията на Спешна помощ - дали е дошла линейката навреме, дали е направила каквото трябва, или не“, призова Гелев.

При пристигането на линейката Милен Цветков е бил на пътното платно до тротоара, а граждани са му оказвали първа помощ.

„Лекарката е видяла, че са му правили изкуствено дишане. Той е бил в кома. Предприети са веднага действия по оказване на първа помощ – сърдечен масаж и обдишване“, обясни пред бТВ Георги Гелев.

След няколко минути е поставен на гръбначната шина, вкаран е в линейката и е включен на монитор.

„За съжаление е имал единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват. Направени са няколко опита за интубация, но безуспешно, тъй като в дихателните му пътища е имало кръв. Линейката е тръгнала към "Пирогов" и буквално пред вратата Милен Цветков е издъхнал“, каза още директорът на Спешна помощ.

„Това, че в трахеята е имало кръв означава, че най-вероятно състоянието му е било несъвместимо с живота. Ударът е бил толкова жесток, че виждате изхода от инцидента“, поясни Георги Гелев.

„Отреагирахме максимално бързо, бих казал даже ненормално бързо“, допълни той.

Гелев обясни, че състоянието на телевизионния журналист е било такова, че лекарите не са го разпознали.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОДАВАЧКАТА НА КЪЩАТА

    35 1 Отговор
    коята е купила майката на убиеца за 2.1 милиона в центъра е била възрастна баба. Трябва да се провери дали не е жертва на измама. Знаем, че хвърлят пари от балконите.
  • 2 Бат Бойко

    19 28 Отговор
    Всичко бях организирал. Даже и линейка. ХА ХА ХА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Новобранец

    8 30 Отговор
    В днешно време всеки гледа първо да оплюе. Освен шофьора и другите пътници, като се почна с очевидците, лекарите, Полицията, Майката, роднините, адвоката, фирмата и т.н.

    Коментиран от #21

  • 5 360

    42 9 Отговор
    В ЦЯЛА ЕВРОПА В ГРАДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ МАЛКИ ПРАКТИЧНИ АВТОМОБИЛИ, ТОВА ИЗЛОЖЕНИЕ НА ДЖИПОВЕ, ЛИМУЗИНИ И ДР. ГОЛЕМИ АВТОМОБИЛИ ГО ИМА САМО У НАС, НЕ МИ Е ЯСНО КАК СЕ КАРАТ ЗА ГРАДСКО ТАКИВА ОБЕМИ ! ? ! КАРАМ МАЛЪК АВТОМОБИЛ ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА - ОТ СТРАХ ДА НЕ СГАЗЯ ПЕШЕХОДЕЦ

    Коментиран от #10, #11, #23, #25, #26

  • 6 киро

    28 1 Отговор
    Ужас, горкия човек!
  • 7 Гого

    47 2 Отговор
    От камерите се вижда часа на убийството-18:03 до 18:23 са си 20 мин.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да и

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Да ,и аз това гледах,че на камерата показва 18,03 ч, НО сигнала на 112 е бил подаден в 18,16 ч. Затова от бърза помощ казват,че за по малко от 6 минути е отишла линейката.

    Коментиран от #18

  • 10 Ганчо

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "360":

    То в БГ всичко е показност.Да си покажем възможностите и кой е елита,кой от ВИПа,нищо,че някой със скъпи коли нямат пари за гориво,важното е да си от хай-лайфа и да газиш правилата.Та се сещам и за един кандидат политик,който се заканва на Борисов.Той дава чудесен пример и как трябва на неговия ескорт да се дава път и от простолюдието със старите таратайки и малки възможности да не му се пречкат.
  • 11 Дельо хайдутин

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "360":

    Да де ама тия с джипа оцеляха. На война така се ходи.
  • 12 Гелев

    17 3 Отговор
    На ненормални ли ни правиш,катастрофата е станала в 18.04 часа,сигнала е подаден в 18.16.Пиян ли си,алоооо!!!

    Коментиран от #19

  • 13 Извод

    35 2 Отговор
    Като си намерен в кома не те карат в най близката болница, която в случая е на няколко стотин метра, а те карат няколко километра. Мойте най искрени почотания към бърза помощ, но като обикновен човек който не е запознат с детайлите ако бях на място и го заваря в кома щях да го закарам в Токуда например. От там при нужда можеше и да отидат специалисти от Пирогов или да го транспортират след като го стабилизират. Друг е въпроса защо всички линейки са на сточна гара, а не са пръснати по райони с изнесени филиали и дали щеше да помогне и да остане жив ако помощта беше дошла още по бързо. Въпреки всичко е хубаво да се разсъждава и в тази насока за райониране на спешната помощ, но у нас много правила се пишат с кръв.

    Коментиран от #20

  • 14 Математик

    26 1 Отговор
    Получили сигнала в 18.16ч.обаче удара на кръстовището е в 18.03ч...Дали 13мин никой не звъннал? Или удобно от няколко обаждания регистрират последното?

    Коментиран от #29

  • 15 БГ681

    22 1 Отговор
    Защо в столицата и в повечето големи градове линейките са позиционирани само на едно място???? Спешните центрове трябва да са на няколко места в големите градове. Всяка болница която не е специализирана трябва да може да окаже помощ в случай на катастофи. До кога ще търпим да ни убиват на улиците и да ни довършват до и в болниците, нали утре може да сме ние...
  • 16 Съдията

    9 1 Отговор
    Cпрeтe плeдoaриитe!

    В имeтo нa Нaрoдa!

    Oбвиняeмия ce ocъждa нa eкcтрaдиция при брaтя Гaлeви,Чeрeпa , Мeджидиeвa и другитe бoрци oт прeхoдa,пo цял дeн дa e зaврян у кaзaнa-джaкузи дo кaтo ce oщaви и caмo нa клacни нaркoтици зa cмeткa нa бюджeтa.

    Aдвoкaтa:Възрaзявaм,cвидeтeл кaзa пo БТВ ,чe ce e бил c блюстители на реда cлeд ПТП-тo
  • 17 отвратен

    46 2 Отговор
    За съжаление ми се случи да умре в ръцете ми едно 16 годишно момче на бул. Констанин Величков - удари го един Мерцедес, който се движеше бясно по релсите на трамвая. Който не е държал в ръце потрошен от автомобил човек, не е видял колко безнадежна е ситуацията. При мен линейката дойде след 15 минути, но момчето умря докато му държах главата. Тъй като устата му беше пълна с кръв му вкарах един маркуч, който извадихме от багажника на една кола - беше за преливане на бензин. Когато вкарах маркуча изхрачи кръв и започна да диша. Очите му се бяха надули от вътрешни кръвоизливи, а краката му бяха почти откъснати. Диша около 5 минути и постепенно спря.
    Когато го качиха на линейката вече беше труп. Минувачите пребиха шофьора, но катаджиите го отърваха и не успяха да го линчуват. Бях целият в кръвта на момчето, а от вестик Нощен Труд ме снимаха и пуснаха случая на първа страница - за да има сеир. Това е реалността и нека всеки, който прочете това да помни, че е потенциален убиец. Чак когато слезнеш от автомобила, вече не си такъв.
  • 18 Акхмет

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "да и":

    На 112 първо поне 4-5 минути те питат кой си, откъде се обаждаш, егн и орочие ИЗЛИШНИ ГЛУПОСТИ преди да си свършат работата и да пизвънят ктдето трябва. Самото тяхно позвтняване до местната институция (болница, полиция, пожарна) също отнема повече от юинута. 7наче казано, губят се ценни 6-10 минути, които побякога са жизненоважни.

    Коментиран от #34

  • 19 Не си прав

    24 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гелев":

    Дори и там да е чакала линейката Милен пак не би могъл да бъде спасен. Ударът е с 13 G, така че е имало камшичен удар и вътрешните му органи са били сплескани, в случая белия дроб е смачкан от налягането и кръвта е избила в трахеята и гърлото. Удавил се е в собствената си кръв. Жалко за човека. Справедливост за виновните наркомани!!!!
  • 20 qwerty

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "Извод":

    токуда влачи кинти от здравната каса по пътеки, не се занимава със спешни случай sorry
  • 21 И аз да кажа

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Новобранец":

    А да поощрим ли убиеца, спътниците му и мамка му?
  • 22 Пламен

    17 5 Отговор
    Когато републиката беше "народна", нямаше лични лекари, направления, телефон 112, интернет, мобилни апарати. Имаше три телефона - 160,150,155. Звънял съм два пъти на тел 112. Смело мога да кажа - просташки замисъл, лошо изпълнение. От първият път не става, игнорират. Виж, на вторият почват да дават съвети, да разпитват. Третият вече си толкова изнервен питаш "какво става?, айде бе...", че ако е пред теб "добичето", не би се поколебал да му разбиеш грозната муцуна. И ги набеждаваш за олигофрени. И си прав! За тези, създали организацията на работа.

    Коментиран от #24

  • 23 Мисля си

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "360":

    Прав си, виждал съм Евгения Живкова в грамаден джип ( чак се запитах как стига педалите, едва се виждаше над волана) по "Солунска", а бутикът й е на "Патриарх Евтимий" и точно се питах на лов ли е тръгнала или на оф-роуд приключение? Това човек с големи претенции за стил и класа. Целият червен елит нелеп много обича да покаже какво е накрал.

    Коментиран от #28

  • 24 И аз да кажа

    10 7 Отговор

    До коментар #22 от "Пламен":

    А знаеш ли каква в абсолютен брой е била смъртността по соца? Намери статистика и ще се смаеш- по висока ! При 10- кратно по-малко коли. Спомените са субективни. Аз също помня как се опитах да извикам Бърза помощ за умиращата си баба през 85-та и само като казах възрастта й, ме отсвириха, че не било за бърза помощ.

    Коментиран от #27

  • 25 PlimP

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "360":

    ей за тва има правилник за движение по потищата,всеки може да кара квото пожелае и да носи отговорност за това удоволствие, не си мисли че по-голямата кола спира и се управлява по трудно от малката, голям праз че е малка, въпросът е колко газчица даваш и колко магаренца е, познавам хора с ауди 80 и 400к.с. под капака, спрямо съвременните стандарти това вече не е голяма кола, но е 400 магарета и си е плашещо ако прекаляваш, за тва си налягаш парцалите и се държиш нормално, за да няма "оле кво се случи"
  • 26 Велин

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "360":

    Абе всички вие, с" малките автомобили" луди ли сте!?!? Нима си мислите, че тези галени синчета и дъщери ще се качат в такъв автомобил!?!? Че те се гнусуват от такива коли!!! Тези малки автомобили са под тяхното ниво!!
  • 27 Велин

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "И аз да кажа":

    Май се майтапиш!?! Със сигурност загиналите по време на соца са по-малко. То дето се вика по онова време ако много бързаш слизаш и тикаш колата.
  • 28 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мисля си":

    И какъв беше тоя "грамаден джип" през 80-те години!?!? Сигурно КРАЗ,а !?!
  • 29 Велин

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Математик":

    Не бе! Докато ти запишат данните "до девето коляно" времето минава. Системата 112 бих казал е "пунта мара"! И не са виновни операторите, а правилата измислени от " умните"! Човека умира, а ние диктуваме данни макар номера на телефона да излиза и измамниците винаги могат да бъдат хванати!?!? Иначе за една ключица, един хеликоптер , за една особа,за един час стига на майната си, качва я, а пострадалото семейство го пращат на майната му!!! Ама така и трябва да бъде!!! Нали не си представяте съществуването на държавата без "ключицата"??? Тя е важната, не някакво пострадало дете от мат'ряла!!!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 8 Отговор
    А докторите разфасоваха ли го вече за донорски органи???
  • 31 Тъжен

    6 0 Отговор
    Прав си,няма народ,такъв е матряла ако съдим по драскачите във форума.Ниво на логика,разум,мислене,възпитание ,реакции пълна приматизация ! Всичко е резултат от липсата на възпитание в къщи и истинско образование в училище!
  • 32 пламен

    10 1 Отговор
    Каквото и да пишем тук,не можем да върнем никой загинал в катастрофа.Проблема в тази държава е кражбите да големците и простотията на техните деца,ако беше израснал в нормално семейство с работещи родители и възпитаван от малък на честност и трудолюбие,нямаше нито да се друса с наркотици,нито щеще да кара с 100км в града нито щеше да вози това курве с татусите и пиърсинга в Q-то.
  • 33 коцето

    22 0 Отговор
    Работя в фирма където масово персонала е между 20 и 25год.Аз съм един от малкото който минава 40год.Като си гледам колегите масово на по 20-22год с колко акъл са ,просто съм без думи,едно от младите момчета изтегли 30хил лв кредит и си купи БМВ Х6 и оснен тези пари си даде и старата кола пак БМВ 320I МЕЧТА МУ БИЛА И СЕГА ВЛЕЗЕ В ОЩЕ 1 БОРЧ ЗАЩОТО НЯМАШЕ ПАРИ И МАСЛОТО ДА И СМЕНИ СЛЕД КАТО Я КУПИ...
    ДА КАКВО ГОВОРИМ?
    ПОЛУЧАВА 800ЛВ КАРА КОЛА ЗА 35 ХИЛ И НЯМА ПАРИ ХЛЯБ ДА СИ КУПИ...АМА В ОЧИТЕ НА ХОРАТА Е БАРОВЕЦ..ТОВА Е БУЛГАРИСТАН.
  • 34 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Акхмет":

    Е кое му е излишното нали като се обаждаш носиш отговорност тва да не е секс телефон.
  • 35 Професор

    2 1 Отговор
    A кoй e бил в кoлaтa нa Милeн? Кoй e кaрaл? Aкo e умишлeнo убийcтвo, тo нямa кaк дa e изпълнeнo бeз cъдeйcтвиeтo нa ocтaнaлитe двaмa (?) души в Cубaрутo. Aкo e вярнo, чe Милeн e бил нa зaднaтa ceдaлкa caм, a другитe двaмa нeгoви cпътници ca били нa прeднитe двe ceдaлки и им нямa нищo, кaк пък някoй нe ce ceти дa зaдaдe тeзи въпрocи???
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Красимир

    1 0 Отговор
    Не вярвам от 112 да са забравили обаждането, ако е така пак има виновен
  • 38 джоджен

    6 1 Отговор
    БОЛНИЦА ТОКУДА Е НА 30 СЕКУНДИ ПЪТ, Г-Н ГЕЛЕВ.
  • 39 Кокъл

    2 0 Отговор
    Човека е много прав,защо му изтрихте коментара N:36,кое е обидното че му изтрихте коментара?
  • 40 ПМСЦ

    3 0 Отговор
    Защо линейката е тръгна за пирогов като ТОКУДА е на метро от инцидента?????????????
  • 41 ПМСЦ

    2 0 Отговор
    Защо линейката е тръгна за пирогов като ТОКУДА е на метро от инцидента?????????????
  • 42 ПМСЦ

    3 0 Отговор
    Защо линейката е тръгнала за пирогов като ТОКУДА е на метри от инцидента?????????????
  • 43 МС на РБ

    3 1 Отговор
    "Отрейгирахме максимално бързо, даже ненормално бързо" така е така е и с човека оставен пред блока след като са го повозили се е самоубил
  • 44 Детелина

    5 0 Отговор
    Наистина много глупаво го измислиха това със112. Аз работя в Спешната и едно време хората звъняха директно на нас на 150. Като е катастрофа тръгваш веднага. Никой не сме разпитвали за имена и други такива глупости
  • 45 Don Olivares

    2 1 Отговор
    Лека му пръст на Журналиста М.Цветков!
    Лесно се пише зад бял екран.Нека не търсим причината в медицинскиия екип( хората си вършат работата, доколкото е по силите им- недоспиването,стресът и гомнарските условия на труд ,даже добре се справят), причините са в упадъка на ценностите- ако направят психо-портрет на майката и бащата,няма да са по различни от сина.Наркотиците не са от вчера, проблеми в училището също....Съдът, като последна надежда,ще вземе предвид не обективните факти , а субективните-"добродетелите"
    .., които притежава младежът- убиец ,комплексните експертизи по делото ще влязат и помощ на " Добродетелен касапин" и след 3-5 г. Ще е в нов джип,този път ще се дуса с кока и... ..пак същото...това е!!!!
    Навремето италианския писател Марко Мезе написа:" Добри Боже, нима човек наистина може да получи правосъдие от други хора или правосъдието е една фалшива монета?!!!"
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове