12 Януари, 2013 14:15 6 444 7

Шокиращи данни за педофилия в наш дом за сираци

  • еспресо-
  • списание-
  • педофилия-
  • детски дом

Италианското списание "Еспресо" публикува шокираща статия за случаи на педофилия в български дом за деца, лишени от родителски грижи. Тя е основана на свидетелствата на три български деца, осиновени преди няколко месеца от италиански семейства, предаде БНР.

Три осиновени деца - две момчета на 10 и 11 години и едно момиче, ненавършило 9 години са разказали на приемните си родители в Италия за ужасяващо сексуално насилие, на което са били подложени, докато са били в дома за изоставени деца в България. Според свидетелствата им, някои от децата от дома на 12-13-годишна възраст всяка вечер са влизали в стаите на по-малките, дори и на 3-годишните и са ги биели и изнасилвали, докато възпитателките в дома, намиращ се недалече от София, са знаели за това, но не са се намесили.

Освен това децата от дома са станали жертва и на възрастни педофили, които през почивните дни са ги водели в хотел-дискотека и са ги заставяли да проституират, като са правели снимки и видеозаписи на насилието. Децата са били принуждавани с бой и заплашвани с пистолет, били са им слагани и белезници.

Според италианските психолози свидетелствата на трите осиновени български деца изглеждат напълно достоверни. По думите им, за шестте години, прекарани в дома, около 100 деца като тях са станали жертва на педофили. При осиновяването им директорката на дома ги е заплашила, че ако разкажат какво се е случвало, ще бъдат върнати отново в България.

Списание "Еспресо" пише, че Асоциацията за международно осиновяване "Кай" и италианското социално министерство са сигнализирали за случая на българските власти, но опасенията са, че насилието в домовете за деца в България продължава и сега.

От Агенцията за закрила на детето у нас потвърждават пред БНР, че са информирани за случая, но с него ще се занимае правосъдието.

В края на декември в българското министерство на правосъдието е постъпил сигнал за сексуално насилие над деца, докато са били в социален дом в София. От пресцентъра на правосъдното министерство уточниха за "Хоризонт", че сигналът е от анонимен мъжки глас и първоначално е подаден по телефона в Агенцията за закрила на детето, която го е предала в правосъдното ведомство.

Още в края на 2012 година правосъдните органи са започнали проверка на всички осиновявания в Италия. Поискано е съдействие и от италианските власти. Проверката продължава и в момента. Все още не е уточнено в кой дом са пребивавали децата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 0 Отговор
    По голема педофилия от това че циганета раждат на 1огод.и след това взимат помощи наравно с майка си,кво да говорим!Ш...на държава,ш...ни м...ли и евреи,педофилия!:)
  • 2 $$$

    1 0 Отговор
    "Все още не е уточнено в кой дом са пребивавали децата." Да бе, все едно децата не знаят в кой дом са били... Пък и домовете с България са толкова много, чак немогат да ги открият 1 година...
    Няма такава държава, ние сме едно мафиотско градче, с роби които само се подчиняват! :(
  • 3 7777

    1 0 Отговор
    Щом е предадено на правосъдието,край до там..
  • 4 чичо

    1 0 Отговор
    Айде стига с тия медийни бомби! И на какъв точно език циганетата са разказали това на "приемните" родители! И как така не се знае в кой дом са ставали? Стига сами сме се чернили. То не стига , че всички плащаме за издръжката на тия безотговорно раждани "ромчета" ами и сега да се правим на служители на Хелзинския комитет!
  • 5 Mishel

    1 0 Отговор
    Преди време бях гледала един филм (по действителен случай) как в едно малко американско градче трима бели изнасилват едно 12 годишно негърче и се бяха опитали да го убият с камъни, за да прикрият извършеното и как бяха на път да се измъкнат и адвоката на жертвата започна в пледоарията да разказва цялата грозна случка и накрая помоли съдебните заседатели да затворят очи и им каза..."представете си сега, че това беше бяло 12 годишно момиче" То и за Могилино беше медиен слух, ама накрая си се отказа чиста истина. Да експлоатираш и унищожаваш друго човешко същество по такъв извратен начин е ...не знам нямам думи...как тези хора се прибират при семействата и се поглеждат в огледалото. Нали не си мислите, че това се случва само в този дом и че само с циганетата? И аз не обичам циганите и циганският им манталитет, но това са деца, безпомощни...дъщеря ми е на 3 години...погнусена съм..
  • 6 мда...

    0 0 Отговор
    Не сме народ, а стадо и то от предимно мърша. Тъжно но истината е такава. Да работиш, да си плащаш данъците за да се плащат заплатите на служители в социални заведения на които само името им е социално. Не, че оправдавам да отиват за помощи и детски за необразовани и малолетни майки от малцинството...
  • 7 Атила

    0 0 Отговор
    НЕ СМЕ НАРОД
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875