31 Януари, 2013 11:21 2 053 1

Виетнамци с оранжерия за канабис

  • виетнамци-
  • оранжерия-
  • канабис

Оранжерия за канабис бе разкрита при полицейска операция в с. Киченица, Разградско.

На 30 януари при проведена специализирана полицейска операция на територията на РУП-Разград, в складово помещение в село Киченица, оборудвано като оранжерия за отглеждане на канабис, са установени и задържани двама виетнамски граждани - 24-годишният N.Q. и 28-годишната N.T.

Мъжът и жената наели, подготвили и оборудвали с апаратура и препарати за отглеждане на растения от рода на канабиса посоченото складово помещение. При извършения оглед са намерени 262 броя саксии с растения, намиращи се в различен стадий на растеж. При направения полеви наркотест всички реагирали на марихуана. След извършване на допълнителни процесуално-следствени действия в жилище, наето от мъжа в град Разград, са открити и иззети още 71 саксии с марихуана. Помещението в апартамента също е било пригодено с необходимата апаратура за отглеждането им. При претърсването са иззети компютърна конфигурация, мобилни телефони, финансови инструменти и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 В от Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – Разград. Продължават действията по разследването и документирането на престъпната дейност на задържаните за 24 часа виетнамски граждани, както и установяване съпричастността на други лица към случая.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 0 Отговор
    Требва да се яде!Иде глад!