Last news in Fakti

16 Юни, 2021 13:55 2 506 5

Иванчева и Петрова сигнализираха ВКС и правосъдния министър за системни нарушения при случайното разпределение на дела

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова-
  • разпределение на дела-
  • случайно разпределение на дела

Бившият кмет на "Младост" и нейния заместник споделят за нерегламентирани действия от страна на Специализирания наказателен съд

Иванчева и Петрова сигнализираха ВКС и правосъдния министър за системни нарушения при случайното разпределение на дела - 1
Снимка: БГНЕС

Десислава Иванчева и Биляна Петрова внесоха сигнал до Върховния касационен съд и министъра на правосъдието относно системни нарушения при случайното разпределение на дела. Председателят на ВКС Лозан Панов и министърът на правосъдието Янаки Стоилов са уведомени относно съмненията на бившия кмет на столичния район „Младост” и нейния заместник за нарушения при случайното разпределение на дела от Специализирания наказателен съд.

Става въпрос за периода от 12 юни 2018 г. до 11 декември същата година. Според Иванчева и Петрова фактите са следните: На 11 юни 2018 г. Общото събрание на съдиите от Спецсъда взема решение съдия Виржиния Петрова да бъде включена с намалена натовареност от 70% в разпределението на наказателни частни дела (НЧ). Вместо това протоколчикът съдия Мариета Неделчева вместо да впише, че колежката ѝ се разтоварва от работа с НЧ дела отбелязва НОХД дела (наказателни от общ характер).

В продължение на 6 месеца от онзи момент нататък съдия Виржиния Петрова е изключвана при разпределението на нови дела, което е в нарушение на реално гласуваното решение на Общото събрание. Още по-скандално е, твърдят Иванчева и Петрова, че в протоколите ръководителите на Специализирания съд седем пъти са сменяли версията за причините за намалената натовареност на съдия Петрова, но и седемте пъти мотивите им са неверни, пишат още, прилагайки документи към становището си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    7 17 Отговор
    Вашето дело не можахте да го нагласите и сега ривете!
  • 2 Светослав

    7 7 Отговор
    Как всички престъпници, станаха протестъри законотворци.?!трябва някой да напише книга, доста ще спечели, след 10години

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Как личи

    4 5 Отговор
    , че си гербава отр@пка!
  • 5 Малко им беше

    5 7 Отговор
    Айде обратно в кауша