Last news in Fakti

26 Септември, 2021 15:56 6 201 114

Мартин Заимов задържан заради драскане по паметника на Съветската армия (СНИМКИ)

  • мартин заимов-
  • задържан-
  • драскане-
  • паметника-
  • съветската армия

На място са пристигали две патрулки с шест униформени от Първо Районно, Заимов е пуснат в късния следобед

Мартин Заимов задържан заради драскане по паметника на Съветската армия (СНИМКИ) - 1
Снимка: Ivo.bg

Мартин Заимов е бил задържан и в късния следобед пуснат след драскане с боя върху паметника на Съветската армия в София. Той, заедно с привърженици на демонтирането на монумента, са се опитвали да заличат със сив бронзов спрей позлатената признателност за съветската окупация на България. На място са пристигали две патрулки с шест униформени от Първо Районно. За инцидента съобщи в своя блог журналистът Иво Инджев. За него написа в социалната мрежа и Асен Генов. Заимов е пуснат, след като е написал в обяснението си пред полицаите, че самият паметник е в режим на нарушаване на българския закон за престъпния характер на комунизма.
"Моят съвет към Посольство России в Болгарии е, след като тази чугунена собственост е чужда, да си я приберат, ако обичат и да ни върнат реципрочно по тегло количество архиви, които са плячкосали от София през 1944...
Чужда собственост в центъра на София не ни е нужна, товарищи", написа Генов.
Иво Инджев допълни: "Ако някой продължава да се прави на неразбрал, нека да го кажа отново: въпросът за доминиращите над столицата и други големи български градове монументи на окупационната червена армия е политически. Определящ е като Берлинската стена кой стои на прозападни и кой на просъветски позиции".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герой Совсоюза

    56 95 Отговор
    Правнукът на русофила Стоян Заимов, внукът на националния предател ген. Владимир Заимов, е задържан заедно с група заличаваща с бяла боя някои надписи от стърчащия войник вдигнал високо шмайзера си, напомнящ ни за съветската окупация след 1944 г. Народната милиция веднага е реагирала и немедлено е изпратила Заимов, там където му е мястото - в ареста. Какво нещо е живота - баща му Майкъл Голдсмит е бил агент на МИ-6, сегашната му жена е дъщеря на бившия посланик на НРБ в САЩ - Стоян Жулев. Та те такива ми ти работи, другари кремловици, никога не е късно човек да прогледне. За някои от вас е невъзможно.

    Коментиран от #31, #43

  • 2 възрожденец

    111 29 Отговор
    Назначете му двама ячки гавази да го вардят,докато го почисти както трябва. Инак ще яде доста пердах.

    Коментиран от #18

  • 3 БСП на Бунището

    35 102 Отговор
    И тва ли като Мавзолея,а нямала пари Общината ...Ми обградете Паметника на Руския Окупатор и пускайте за разглеждане срещу определена сума в евро Чужденците,които не вярват,че сме били в Окупация половин век и 30 години след това.

    Коментиран от #36

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шопо

    70 23 Отговор
    Някой ден на Путин ще му писне и ....

    Коментиран от #79

  • 6 ПОРЕДНИТЕ

    137 28 Отговор
    простащини. Знаете ли къде е Трептоу? По логиката на ивоинджевци и това некачествено отроче на фамилията Заимови следва да се разруши и паметникът на Шипка, а за паметника на съветския воин във Виена, както и на многобройните паметници на съветски воини във Франция да не говорим. Т.нар. "окупация" продължава съвсем за кратко време /да не забравяме - България е обявила войно на антифашистката коалиция и си плаща с няколко хиляди живота за избора си!/ - и последиците при преминаване на Съветската армия са естествени. Но ако погледнем на тези последици в по-късен период, ще видим една индустриализирана държава, която е образовала доста като Иво Инджев - като кулминацията на този процес е достигането на 27 място по жизнен стандарт в света. И следва въпросът - има ли друг период в новата история на България, когато държавата ни да е отказала доброволно юрисдикцията си върху собствена територия, какъвто е случаят с окупирания полигон Ново село?

    Коментиран от #94

  • 7 Бамбука

    32 95 Отговор
    Всеки има право да изразява мнението си за "освободителката" на България. Не сме били във война с тях, не сме изпращали войски срещу тях. Влязохме в съюз с Германия след техния Пакт Рибентроп-Молотов. Подкрепихме ги във втората фаза на войната срещу Хитлер. Няма загинали съветски войни на наша територия. Всъщност от какво са ни освободили ? Давайте смислени коментари. Живеем в 21 век.

    Коментиран от #10, #19, #58

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МАРТИН Заимов, Иво Инджев, все един

    93 11 Отговор
    Дол дренки, Галеници от времето на Соца, хора, които не могат да правят нищо друго, освен да се правят на маймуни и някой да ги забележи!!
  • 10 неразбрал

    63 14 Отговор

    До коментар #7 от "Бамбука":

    Ако правилно те разбирам то значи,че ако не се харесваш на някой от съседите си,то би следвало да ти нашарят с боя колата или входната врата на жилището.

    Коментиран от #17

  • 11 Мето

    26 105 Отговор
    Браво на Мартин Заимов. На този паметник мястото му е в музея на социалистическото изкуство.

    Коментиран от #80

  • 12 Тато из Правец

    98 14 Отговор
    А четирите американски военни бази в България какво ги правим? Американци-тия които бомбандираха София???!!!
  • 13 Бамбука

    42 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бабината ви ганьовска":

    Изключително тъпа идея. България я е имала много преди Османската империя. На точното място сме си, а на който не му харесва да се изнесе. Свят голям..

    Коментиран от #20, #24

  • 14 Седесарят.

    84 23 Отговор
    Русия е велика сила!!!.. Голям приятел на България .!!!.За вечни времена !..Гени у Инджев ,са двойка тъпанари ,които искат да блеснат с куриози и тъпотия...Никой не им обръща внимание..;
  • 15 Софиянец

    10 33 Отговор
    Внукът на Заимов само се пише че е прогледнал, гласят ги от малки да са в услуга на мацква, няма случайни.
  • 16 ссср

    71 16 Отговор
    Този наркоман Заимов да не пипа паметника с мръсните си ръчички.
  • 17 Бамбука

    9 45 Отговор

    До коментар #10 от "неразбрал":

    Ако правилно желаеш да ме разбереш, помисли от какво са ни освободили ? Нещо за Шипка да си чул ? Сменете името на паметника и няма да има спорове. Наречете го "Паметник на загиналите в борбата с Хитлеристка Германия". Аз лично ще му отдам почит.

    Коментиран от #44, #59, #60, #95

  • 18 добавка

    36 7 Отговор

    До коментар #2 от "възрожденец":

    +100 тояги наголо.

    Коментиран от #61

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 диня

    5 31 Отговор
    отвън зелен,отвътре червен.да беше занесъл сандък динамит ако искаше наистина нещо да направи.

    Коментиран от #26

  • 22 демократ

    12 45 Отговор
    Мартине, не с драсканици и боя - взрив !
  • 23 нагри соросоиди

    43 8 Отговор
    Много бързо, що така?! Нямало ли е бой и иване в районното?! Никаква пошка не трябва за некадърни пиявици, които вместо да свършат някаква работа, гледат да не ги забравят от сорос с някое хулиганско изпълнение.
  • 24 А още по-преди

    13 22 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    тук е била Византийската Империя с капител Константинополис.Дядо ти е пасъл тогава коне покрай Волга и е гъргорил на тюркско наречие..

    Коментиран от #27

  • 25 Бамбука

    10 45 Отговор

    До коментар #19 от "Чуй ме,лицемерко бабин":

    И кой от какво ни е освободил ? Излитали за немците, бомбили са, било е война. През 1-вата СВ руснаците са бомбили български градове. Какво общо има с паметника ? Трудно ли осмисляш разликите ? Къде е освободителя и как и от какво ни е освободил, че после ни е окупирал за 45 години ?

    Коментиран от #38, #40

  • 26 пациент

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "диня":

    не си диня ти, знаеш си какво си.
    нормалните хора, с нормално светоусещане, ако поискат да видят нещо във въздуха, няма да е този паметник. един друг ще е. на едни бомбометатели.
    капиш?
  • 27 Бамбука

    5 14 Отговор

    До коментар #24 от "А още по-преди":

    Опс, да си дойдем на думата. Още преди това тука е била Римската империя, а твоя дядо не нямал дори и кон. После е станал крепостник и така до сега.
  • 28 В.В.П.

    47 8 Отговор
    Мартин , педаля,,е проявил ,голямо мъжество,,,като е нарисувал паметника...Малък ,крив,цървул,страхлив,миризливец.!!..30000 българи умряха в Унгария,чупейки гръбнака на Нацизма.!!! Това е ,и техния паметник..Зааааа,пооочест!!!..Дано ,да се срещнем с Марто!!!
  • 29 Някой

    50 13 Отговор
    Мам..ка ви безродници.
    Българите са признателни и на СССР, и на Русия, затова че са ни освободили от кафявата чума. Благодарение на Сталин България все още я има. Че Чърчил е искал да ни харизва на Гърция и Сърбия.
  • 30 Я малко на топло

    33 4 Отговор
    И з р о д ч е
  • 31 Перо

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Герой Совсоюза":

    Голдсмит! Името обяснява всичко!
  • 32 Внук дебил

    45 11 Отговор
    Дядо му Владимир Заимов се върти в гроба, горкия му прадядо Стоян Заимов заклет русофил. Майка му(красива руса жена) всяка година идваше в България за почитната годишнина на Заимов. Те тоя внук е пример що за поколение сме - неблагодарни безродници, ужас.
  • 33 реалиста

    9 40 Отговор
    евала, Голям човек.Всички русосифилистици на бесилото
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Паметникът

    10 45 Отговор
    Няма никакви място в София, че дори и всичките альоши пръснати из страната. Ако на Русия и бяха чисти делата с България, защо не отвори архивите си за свободен достъп? 50 години промивка на мозъка колко ни обичат и какъв братски народ сме. Да, ама не. И по минусите под този пост ще разберете колко много русофили и облъчени от кремълската пропаганда има.

    Коментиран от #39, #42, #107

  • 36 Перо

    43 4 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    Къде са били съветските военни бази,след окупацията,че не ги знам? Знам ги сега.

    Коментиран от #49, #100

  • 37 факт

    24 6 Отговор
    Болката на немчугите е че никога няма да са Световна сила винафи са били бити и поси рани винаги са губели просто защото НЕ могат това е
  • 38 Нинка.

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Бамбука":

    Като тебе са ,5 човека,още ,неосвободени,диви и щастливи!!!..Последният индианец!!.Хихи.
  • 39 Като си толкоз любознателен

    19 4 Отговор

    До коментар #35 от "Паметникът":

    иди в Истанбулския исторически музей,сектор архиви и чети,за да знаеш кой си и що си..

    Коментиран от #68

  • 40 Съвременно образование

    33 7 Отговор

    До коментар #25 от "Бамбука":

    Кога руснаци са те бомбандирали, бе? Личи, че си издънка на съвременното образование.
  • 41 Дядо ти е рязан на тебе

    10 5 Отговор

    До коментар #34 от "Пеям":

    Не съм ганьовец,а славяно-българин,и това явно те дразни..

    Коментиран от #77

  • 42 Библиотека

    19 4 Отговор

    До коментар #35 от "Паметникът":

    Архивите им са отворени, стига да знаеш езици, виж и чети.

    Коментиран от #69

  • 43 Волф Никел

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Герой Совсоюза":

    Да ти обяснявам ли кой е шеф на МВР в хунтата със ззелените чорапи ?
  • 44 овчеубиец

    6 33 Отговор

    До коментар #17 от "Бамбука":

    А ще ми кажеш ли руска подлого колко руски алкохолици в униформи са загжинали в България. не става дума за двамата разстреляни за малродерство с убийство. Защо у нас е фрашкано с паметници на започналите войната заедно с Германия. Кого ще почиташ бре ? Къде е паметника на американците, без които в пършивата Русия отдавна да се говори немски. Кой победи Япония ? Може би войната се е водила само в Европа и "армията с панталони до коленете" се отървала от съда в Нюрнберг за престъпления срещу човечестгвото в частност масови изнасилвания само защото се води победителка. За Катин не говорим изобщо. Почитай ги. Дано се свършите червените гниди колкото се може по-скоро.
  • 45 F.F

    11 21 Отговор
    Не бива да се драскат паметници, но истината е ,че тези на Червената армия нямат място в България! Нямат място и тези на американските летци! Преди време се шокирах и от паметник на сръбският крал Милош Обренович в Борисова градина. От този крал не сме видели нищо добро, а само интриги,но слагачеството у нас е на почит.
  • 46 az #Контрапропаганда

    30 3 Отговор
    Недобити фашисти.... При това напълно неграмотни, защото в резултат на Ялта България влиза в съветската зона след ВСВ по договорка и предлижение на Вашингтон и Лондон....
  • 47 Истината

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бабината ви ганьовска":

    Охлюф, според нашите историци ние сме произлезли от Памир и Хиндукуш, турците са били част от българската империя - незначителна част. Така че, турците са най-изостаналото българско племе в древността.
  • 48 Собствено име и фамилия

    26 1 Отговор
    Мартин Заимов Голдсмит, защо не обявява фамилията на баща си?

    Коментиран от #76

  • 49 БСП на Бунището

    6 22 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    Перо,армиите на всички окупирани държави в Европа са подчинени на Москва по силата на Варшавския Договор .Руснаците продават на тези държави и въоръжението ,останало им от ВСВ - оръдия,танкове,самолети с цел да пазят границите на Комунистическата им Империя.Във всяко министерство има Руски Съветници ръководещи както управлението на Държавите,така и Пропагандата,Защитата и Разузнаването...И всичко е подчинено на Руския Окупатор.Фашизма е Недоносче пред Комунизма!!!
  • 50 Бесен Язовец

    27 3 Отговор
    Окупация на фашиските слуги е била задължителна май сироснята забрава, че Царство България е било партнцьор на фашистите. 2 - в НРБ никога не е имало комунинизъм, а социализъм комунизъм и чадтна собственост не възможно, а в НРБ населението е оритежавало частни имоти. 3 - паметника антифашиски, а не бошлшевишки. 4 - фашистите ще си го получите рано или късно в България!
  • 51 Мършичка

    23 4 Отговор
    Какъв е тоя утрепан хипстър? Как не съм минал... С кеф щях да го пребия, ако ще и да ме съдят.
  • 52 Комуниста

    25 3 Отговор
    Долни седесарски фаш.кии ще мием паметника с гнусните ви сурати!

    Коментиран от #84

  • 53 Mortal Kombat

    18 2 Отговор
    Тоя трябва да бъде надут на компресор за гуми!
  • 54 Ювиги Хана

    24 2 Отговор
    Да му се изплювам в сурата на Мартин Заимов!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този

    34 2 Отговор
    Мартин Заимов е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на Стоян Заимов. Разведен е и има три деца. Живее на семейни начала с рекламистката Калина Жулева (изпълнителен директор на „New Moment New Ideas“), дъщеря на члена на ЦК на БКП и дългогодишен посланик на България в САЩ, Стоян Жулев. Как и кога се пребоядисахте, бе, че родата си предадохте и продадохте. Хич не ме интересува какво е завършил и какво е работил. Тази държава е пълна с образовани простаци. Пфуууу!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Живеем

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бамбука":

    в 21-ви век и Ганьо става още по-голям простак. Този идиот защо не отиде във Франция и да смъкне чувалите на Кристо, че са много грозни и французите са бесни. Демокрация означава драконовски мерки и драконовски закони. Спазваш ли ги прави, каквото искаш. Това е простащина.
  • 59 Соросняк

    29 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бамбука":

    Освободиха ни, драги, от един режим потиснически и убиващ хиляди хора, без съд и присъда направо на улицата, просъществувал от 1923-1944 и отговорен за три национални катастрофи!!! А отделно, ако не бяха тези освободители, какви щяха да бъдат границите на България, след Парижката Конференция през 1947г. ЕТО ОТ ТОВА СА НИ ОСВОБОДИЛИ!!! 😡😡

    Коментиран от #72

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 И да

    21 2 Отговор

    До коментар #18 от "добавка":

    изчисти паметника с език! До блясък!
  • 62 Човека Коза

    17 3 Отговор
    Заимов и мин.джев да се молят да не срещнат някой като мен в тъмните улички, че няма да изляз.ат...

    Коментиран от #78, #87

  • 63 Че пък

    18 0 Отговор
    и ме тирят! Мартин Заимов е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на Стоян Заимов. Разведен е и има три деца. Живее на семейни начала с рекламистката Калина Жулева (изпълнителен директор на „New Moment New Ideas“), дъщеря на члена на ЦК на БКП и дългогодишен посланик на България в САЩ, Стоян Жулев. Това какво е?!
  • 64 Светът

    20 1 Отговор
    си пази историята, каквато и да е била. Ние я унищожаваме. Е, и?! Ще прокопсате ли, мръсници!
  • 65 Бесен Язовец

    21 4 Отговор
    Соросоидни смърдели имате налягане единствено да си купите спрей за 3 лв и да нашаркате светинята която символизира победата на Червената армия от СССР над алчния капиталистически нацизъм!

    Коментиран от #82

  • 66 Yamaha

    23 3 Отговор
    Мартин Заимов е евтин неграмотен цървул!
  • 67 Професор

    13 15 Отговор
    Има нещо дълбоко перверзно в цялата тая история. Дядо му -- съветски агент. Баща му -- английски. Самият той -- лека откачалка, завършил е МЕИ-то. Ползваше всички привилегии на произхода си. После заемал висши длъжности в ... банковата система. Това, че ТОЙ лично пръска по паметника е показателно -- келепир пт Русия вече семейството НЯМА. Сега, друг е въпросът, че този паметник е УЖАСНО ГРОЗЕН и САМО И ЕДИНСТВЕНО тази причина е достатъчна за да бъде премахнат. Има паметник на Съветската Армия и във Виена. Той е произведение на изкуството. Вписва се добре в ландшафта, изглежда прекрасно, не се натрапва, не е помпозен, бих казал даже, че е изящен. Да имаше подобен красив паметник в София, бих го приел като част от историята на града и страната. НО специално ТОЗИ паметник е УЖАСНО грозен. НЕ ЖЕЛАЕМ ДА СЕ ЗАГРОЗЯВА столицата на България. Така че, можем да поканим съветската легация в София -- вижте си паметника във Виена и ЗАМЕНЕТЕ това грозно ЧУЧЕЛО в центъра на София с нещо красиво, което да се вписва в софийския ландшафт. И -- ако обичате -- не възлагайте тази задача на български скулптори -- некадърни са. Мерси предварително!
  • 68 Сериозно,

    9 4 Отговор

    До коментар #39 от "Като си толкоз любознателен":

    Защото България само под турско ли я е имало? Или защото турците ще ти разкажат повече за политиката на Русия към България? Смешен си.
  • 69 Отворени,

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Библиотека":

    Колко да са отворени. Но е лесно да готвиш глупости наизуст.
  • 70 Констатация

    17 2 Отговор
    В тая сбъркана държава Б-ия всичко в сбъркано: Синовете и внуците на БКП+БЗНС-ПАЛАЧИТЕ на македонските дейци са мародерски ДС-назначени за "наследници" на македонските ЖЕРТВИ и техните символи и имоти; Съветските възпитаници и агенти "Ивайло" Инджев, Бойко Ноев, ..... са най-големите медийни русофоби; РУМНО+ГРУ-агентурата Марин Райков радушно е приеман от десетилетия за посланик в столиците на големите ни Западни съюзници; Сега правнука и внука на русофилите и агентите на Русия Заимови драска по паметника на Съветската (руска) армия?! Да не би да се кандидатира за вице-президент та си прави самореклама?!
  • 71 Бесен Язовец

    26 3 Отговор
    Най скъсаните цървули Генов и Инджев алкохолици стъклар с техникум и бивше уше на ДС!
  • 72 Професор

    9 9 Отговор

    До коментар #59 от "Соросняк":

    Вижте сега, нашият проблем е, че България като държава и българите въобще престанаха да са драги на Господ. А защо престанаха? Ами то си има поговорка: "ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ". Някой искал ли е от българите да приемат, например, Закон за Защита на Нацията, или пък, да обявяват война на Англия и Америка? Някой искал ли им е да пращат воиски в Чехословакия през 1968 г? Искал ли им е някой да построят такъв ГРОЗЕН паметник в центъра на София? Това са само няколко примера. И те продължават и до днес. Ето затова престанахме да сме драги, не само на Господ, но и помежду си. В конкретния случай си прав -- руснаците помогнаха през 1947 г. да си запазим границите, но искали ли са ни да построим такъв ГРОЗЕН паметник именно там и той да изглежда именно така ОТВРАТИТЕЛНО? Оъговорът е прост -- НЕ. Това е НАША инициатива, скулпторите и архитектите са НЕКАДЪРНИ българи.
  • 73 ИМА ПРИРОДНИ ЗАКОНИ

    21 4 Отговор
    ПАМЕТНИЦИ НЕ СЕ ПИПАТ НЕЗАВИСИМО НА КОГО СА. МАЙКИТЕ НА ТЕЗИ ВЪЗРАСТНИ ВЕЧЕ МЪЖЕ НЕ СА ИМ ГО КАЗАЛИ. ЯВНО НЕ СА БИЛИ ХРИСТИЯНКИ. ПОМНЕТЕ БЪКЪРДЖИЕВ /БОГ ДА ГО ПРОСТИ/, КОЙТО ВЗРИВИ МАВЗОЛЕЯ.
  • 74 mi6osp

    20 4 Отговор
    Магаретата преди избори показват магарии на мегдана с надеждата да ги забележат.
  • 75 SDEЧЕВ

    6 21 Отговор
    Паметник на Цар Борис3 на мястото на партизанския монумент.Добре ли е да има паметници на кой ли не,но да няма паметник на Негово Величество Цар Борис 3,за благодарност,че България е била швейцарията на Балканите преди да дойдат негодяите Партизани

    Коментиран от #90

  • 76 Интереси

    19 2 Отговор

    До коментар #48 от "Собствено име и фамилия":

    Защото е чиста проба използвач. В България е Заимов, в Австрия Голдсмит, типичен продажен западняк.
  • 77 Пеям

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Дядо ти е рязан на тебе":

    То не си ходил на училище!
  • 78 Пеям

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Човека Коза":

    А в затвора де!

    Коментиран от #83

  • 79 ТАСС

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шопо":

    И ще подаде оставка!
  • 80 Иво ХлеНчев

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мето":

    Иди драскай на на американския паментик?
    Или боядисай синагогата и джамията! То тая свобода ни донесе простотия и сЛободия. Животът е един за всички! Ако вкеки път гледаме назад, няма и крачка да изминем, затова бандитската държава е тоя хал!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Цола Драгойчева

    6 11 Отговор

    До коментар #65 от "Бесен Язовец":

    Смехурко, нацистите са били социалисти! Ясно е какво образование си получил в НРБ!

    Коментиран от #86

  • 83 Човека Коза

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Пеям":

    Много важно
  • 84 Патриот

    3 13 Отговор

    До коментар #52 от "Комуниста":

    Иди да миеш със сурата си паметника на генерал Колев, ватенка изтрещяла!
  • 85 Gen Gurko

    8 2 Отговор
    Еврейски кретен.
  • 86 Бесен Язовец

    16 3 Отговор

    До коментар #82 от "Цола Драгойчева":

    Абе нещастник, най големия враг на нацистите капиталисти са социалистите от СССР!

    Коментиран от #89

  • 87 седемте йастрепинчета

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Човека Коза":

    гульо гульо кът кът
  • 88 дядя Адiк

    2 1 Отговор
    прийде,порядок наведе !!!
  • 89 Цола Драгойчева

    3 8 Отговор

    До коментар #86 от "Бесен Язовец":

    Образованието ти куца, товарищ. Да не си завършил вечерно училище?
  • 90 Соросняк

    15 2 Отговор

    До коментар #75 от "SDEЧЕВ":

    Ти знаеш ли какъв глад и мизерия е било по време царя ти, борката трети, особено по селата. А да не говорим, че той е главния виновник за поредната национална катастрофа!

    Коментиран от #91

  • 91 Патриот

    5 9 Отговор

    До коментар #90 от "Соросняк":

    Тя националната катастрофа се случи през 1989 та другарю! Другаря Луканов обяви мораториум върху външния дълг, имаше режим на тока, купони за бензин и за храна, а светът ни пращаше помощи...

    Коментиран от #106

  • 92 Павел Пенев

    14 5 Отговор
    СССР правилно обявява война на България,тъй като страната ни е фашизирана и членува в Тройния съюз, предвождан от Хитлеристка Германия. Окупация обаче не е имало поради завземане на властта от антифишистите и партизаните,които установяват новия демократичен ред.
  • 93 Гошо

    13 1 Отговор
    Нещо тоя финансист съвсем без финанси е останал явно щом е тръгнал по акъла на Иво Инджев
  • 94 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "ПОРЕДНИТЕ":

    ...., а да не забравяме , че през ВСВ "братушките" са съюзници най- напред с Германците, а след това пък с Американците и Англичаните когато ни бомбардират.
    ... В България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът…
    ... ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.

    Коментиран от #104

  • 95 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "Бамбука":

    През Априлското въстание излизаме с черешовото дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които просто ръждясват в одеските складове.....
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки... КOПИ-ПEЙCТ: ......C. И. Киcoв пишe зa пушкитe „Шacпo” „тe мoжeхa дa cлужaт caмo зa ръкoпaшeн бoй”. В cъщия дух Aтaнac Бeндeрeв oтбeлязвa в cвoитe cпoмeни, чe „пушкaтa „Шacпo” лecнo ce рaзвaляшe и нeйнитe мукaвяни oтвлъгвaщи пaтрoни въoбщe рaбoтa нe вършaт”.
    пaтрoни зa ШacпoOщe прeз врeмe нa Шипчeнcкитe бoeвe cтaнaлo яcнo, чe пушкитe „Шacпo” нe били пoдхoдящo oръжиe зa нaшитe oпълчeнци. Към тoзи мoмeнт тe вeчe били мoрaлнo ocтaрeли, тeхничecки нeнaдeждни и нe oтгoвaряли нa cъврeмeннитe зa тoвa врeмe cхвaщaния зa вoдeнe нa бoйнитe дeйcтвия. В cвoя рaпoрт oт 24 aвгуcт 1877 г. кoмaндирът нa 4-тa oпълчeнcкa дружинa мaйoр Рeдкин пишe, чe в бoeвeтe в пeриoдa 9–20 aвгуcт пушкитe „Шacпo” ce oкaзaли cъвършeнo нeгoдни зa упoтрeбa..........
  • 96 червени роби

    3 6 Отговор
    Крепостните селяни си искат руските феодали, те не искат да са свободни.
  • 97 БСП на Бунището

    4 5 Отговор
    Не ви казват Истината .Паметниците са собственост на Българската Държава,защото са построени от българските Комунисти с парите на Народа.Паметници има в следните градове - Бяла Слатина,Варна,Добрич,Кула,Плевен,Пловдив,Русе,Силистра,Сливен,Тутракан,Созопол,Стара Загора,Ямбол...Изграждани са в периода 1958 - 1989 г...И понеже Комунизма е обявен за Престъпен със Закон,то и Паметниците изграждани да обслужват Престъпното им Управление са такива.Те изобразяват Руския Окупатор и Окупацията на Руските Комунисти!!!

    Коментиран от #99

  • 98 Gowo

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бабината ви ганьовска":

    Ние в момента сме в османската империя.Но не визирам Република Турция.
  • 99 Gowo

    1 4 Отговор

    До коментар #97 от "БСП на Бунището":

    Първо трябва да се определи , това изобразява червената армия ли Или Съветската армия.Съветската армия има принос за разгрома на Хитлерофашистката армия.И това е неоспорим факт.Но Червената армия има тъкмо обратния смисъл Като подпалвач на Втората световна война.И като утвърдил се и доказан агресор Затова се иска учени.А не ,,Тиквеници" на власт..Прочели веднъж ,,Винету" и с претенции за международник

    Коментиран от #101

  • 100 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    Бългaрия cи бeшe руcкa губeрния.... Мнoгo труднo ми бeшe дa oбяcня тoгaвa нa чeхи, пoляци, унгaрци и др., кaк тaкa у нac нямa cъвeтcки гaрнизoни, за разлика от тях ...
  • 101 БСП на Бунището

    2 5 Отговор

    До коментар #99 от "Gowo":

    1944 та година България е окупирана от Червената Армия.Тогава друга армия НЯМА.И "Альоша" е бил свързочник по чиято снимка правят паметника в Пловдив....Свързочник от Червената армия.- метафората е неописуема!!!
  • 102 Русенец

    4 3 Отговор
    Споменът за нещо свято,
    навеки свързано с кръвта,
    не ще го заличи с боята
    вандалска, блуднишка ръка.
  • 103 Русенец

    4 3 Отговор
    Като гледам, анадолските тр0л0ве пак са се активирали, да разединяват славянското единство.
    Брат срещу брата ли изправяте, к04ета? Така правехте и едно време с ени4арите - син срещу баща, брат срещу брат.
    Същите ви мурафети, само че с модерни средства - онлайн.
  • 104 Русенец

    4 4 Отговор

    До коментар #94 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А не забравяй, също, че братушките влязоха във ВСВ доста преди нас и си избраха печеливчата страна, докато ние сами застанахме срещу тях, подтикнати от натътрузеният ни европейски княз.
  • 105 копи пейст

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бабината ви ганьовска":

    Мидхaт пaшa e мнoгo cилeн aдминcтрaтoр и cтрaтeг. Тoй упрaвлявa кaтo вeлик вeзир и виcш държaвeн cлужитeл. Публикувa oбширнa cтaтия c имeтo „Турция в cвoeтo минaлo, нacтoящe и бъдeщe“ във фрeнcкoтo cпиcaниe „Рeвю cиaнтифик дьo лa Фрaнc e дьo лeтрaнж“, гoдинa VII, януaри-юли 1878 г., cтр. 1152, Цeлтa му e тя дa дocтигнe дo възмoжнo нaй-мнoгo читaтeли и eвeнтуaлнo дo учacтницитe в Бeрлинcкия кoнгрec. В cтaтиятa ce кaзвa:
    „ ... Мeжду бългaритe имa пoвeчe oт eдин милиoн мoхaмeдaни. В тoвa чиcлo нe влизaт нитo тaтaритe нитo чeркeзитe. Тeзи мoхaмeдaни нe ca дoшли oт Aзия, зa дa ce уcтaнoвят в Бългaрия. Тoвa ca пoтoмци нa cъщитe тeзи бългaри, прeoбърнaти в иcлямa прeз eпoхaтa нa зaвoeвaниятa и в cлeдвaщитe гoдини. Тoвa ca чeдa нa cъщaтa тaзи cтрaнa, нa cъщaтa тaзи рaca, и oт cъщoтo тoвa кoлянo. A мeжду тях имa eднa чacт, кoитo нe гoвoрят друг eзик ocвeн бългaрcки

    Коментиран от #108

  • 106 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Патриот":

    Катастрофата през 1989 (както ти я наричаш), беше следствие от планираните, съвместни действия на САЩ и НАТО, както и от некадърните опити да се закърпи положението, на управниците ни.
    САЩ и НАТО ни отрязаха търговските отношения със страните, на които продавахме преработен руски петрол и оръжия. Увиснахме с огромни загуби. Нашите се обърнаха за помощ към СССР, но заради глупостта с възродителния процес, Горбачов се отдръпна от България, понеже подобна варварщина хвърляше лоша сянка, върху името на перестройващата се, руска общност.
    От друга страна, само половината от изгонените мюсюлмани се върнаха, а продукцията по полето седеше необрана, въпреки ученическите бригади, помагащи за постигането на добивите.
    В резултат, нашите решиха сами да позакърпят скъсаният ни чувал и почнаха да изнасят ток. Хоп - режим на тока.
    Видяха, че и така не става и решиха да си врътнат Д-то, към новите, западни господари. Изиграха го като промяна към демокрация. Те и синовете им пак са във властта и за тях кранчето никога не спира, а народа пак е на полето и блъска за комат.
  • 107 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Паметникът":

    А по постове, като твоят, разбираме, колко туркофили има.
  • 108 БСП на Бунището

    0 2 Отговор

    До коментар #105 от "копи пейст":

    Ами тогава защо никой не благодарим и не вдигнем паметник точно на Мидхад паша за Освобождението,като Той е един от виновниците за Руско-турската война - "По време на Цариградската конференция през 1876 г. Савфет Мехмед паша, Мидхат паша и английският представител Хенри Елиът, подпомогнати от лорд Дизраели имат основен принос за нейния провал и за последвалата руско-турска война."
  • 109 Абе,

    5 1 Отговор
    какво коментирате толкова простотията на наркоман и агента на ДС /иво инджев/ ?!
  • 110 Сатъра на Хана

    2 0 Отговор
    ДЯДО МУ ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ЗАИМОВ ФАШИСТИТЕ ГО РАЗСТРЕЛВАТ С ОБВИНЕНИЕ ЧЕ Е СЪВЕТСКИ ШПИОНИН ....
    .......
    ВНУКА ЯВНО Е ПРЕВЪРТЯЛ ОТ НАРКОТИЦИ И СИ Е ЗА ПСИХИЯТРИЯТА
  • 111 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    интерсно нещо е съдбата внука на генерал заимов съветския шпионин в българия иска да се махне паметника на съветската армия!паметника че е за махане е ясно,но когато идеята се инициира от подобни работата става съмнителна.
  • 112 Да не се чудите що метана

    0 0 Отговор
    Природния гас е 2лв килото в софия а в прованса и повече пари...ше виждате тепърва какво е икономическа война
  • 113 Гост

    0 0 Отговор
    Този е еврейски провокатор,фамилията му е Голдсмит,това няма нищо общо с дедите му.А Иво Инджев си го знаем,не му обръщайте внимание толкова си може човека,а и Дремджиев не го кани в студиото .
  • 114 Дилърче

    0 0 Отговор
    Със сигурност пак е бил шмъркан.