22 Май, 2022 16:40 5 432 19

Нова версия за стрелбата на бензиностанция с Георги Йомов

  • стрпелба-
  • бензиностанция-
  • георги йомов

Защитата на Цецко Йомов твърди, че синовете му са били нападнати и имат медицински свидетелства за боя

Нова версия за стрелбата на бензиностанция с Георги Йомов - 1

Нова версия за невероятния екшън с двама простреляни, в който бяха замесени националът по футбол Георги Йомов и гаджето му Ариа, прочута попфолк певица.

Жесток побой над футболиста от ЦСКА - София и брат му Теодор е предшествал стрелбата на баща им Цецко в краката на двама мъже на бензиностанция на Околовръстното шосе в София.

Това стана ясно на заседанието в Софийския районен съд за гледане на мярката за неотклонение на Йомов-старши, съобщи „Телеграф“.

Той е обвинен за закана за убийство и хулиганство. Инцидентът стана на 16 май т.г. малко след 22 часа, след като две компании се скарали.

Според едни информации поводът бил паркирана кола. Според други непотвърдени официално източници обаче искрата на скандала била запалена заради обидни реплики за жена.

Защитата на Цецко Йомов твърди, че синовете му са били нападнати и имат медицински свидетелства за боя.

В разгара на екшъна един от тях е позвънил на баща им и той пристигнал. Разследването е установило, че 43-годишният Йомов извадил пистолет, насочил го към И. Петров и стрелял в левия му крак, след което насочил пистолета и към М. Вълчев и прострелял и него в левия крак. Бащата на футболиста е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на Петров, като насочил оръжието към него с думите: „Ще ти пръсна главата“.

Защитата обаче твърди, че са стреляли двама души – бащата и един от синовете.

В съда стана ясно, че присъстващите наоколо свидетели се уплашили и хукнали да бягат към близките сгради. Тодор Йомов и баща му не бяха открити от полицията и затова тя започна да ги издирва. Предадоха се на следващия ден заедно със законно притежавани оръжия.

И двамата бяха задържани за 24 часа, но на 18 май Тодор излезе от ареста.

Разследването в Софийската градска прокуратура за опит за убийство бе преквалифицирано в закана за убийство и поето по компетентност от Софийската районна прокуратура. Цецко Йомов бе задържан за 72 часа, но адвокатът му обжалва прокурорската заповед и тя падна.

Така посред нощ мъжът излезе на свобода за няколко часа. На следващия ден се яви в Софийския районен съд, който гледа мярката му за неотклонение и поиска да му бъде наложена по-лека от арест. Неговият адвокат пледира, че е действал в условията на неизбежна отбрана. Прокуратурата поиска „задържане под стража“ и съдът наложи такава.

Белезниците щракнаха на ръцете на Цецко Йомов още в съдебната зала. Мотивите на съда да го остави в ареста са, че има обосновано предположение за съпричастност към престъплението и опасност да извърши друго.

Съдът каза още, че ако Йомов-старши е искал да защити нападнатите си деца, е трябвало да остане на място до пристигането на полиция и линейка, а не да изчезне.

Стрелбата е била със стоп патрони, но от упор и затова двамата мъже са с наранявания.

Първоначално те бяха откарани във ВМА. Единият от тях е оставен за лечение там, а другият е получил лекарска помощ и е изписан по негово желание.

При първоначалните действия на полицията за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента, съобщиха от МВР.

На място е открита колата на футболиста от ЦСКА - София Георги Йомов. В първите часове след стрелбата играчът на „армейците“ заяви пред сайта на “червените”, че не е замесен в престъплението и е вкъщи – жив и здрав.

По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. Йомов бе извикан в полицията и разпитан.

Пред криминалистите той казал, че на бензиностанцията между него и брат му и непознати за тях възникнал конфликт. В разгара му единият от Йомови се обадил на баща им, който пристигнал и се включил в разправията, а след това стрелял.

Във фаталната вечер Ариа е трябвало да пее и забавлява русенски абитуриенти в популярна дискотека в града, но участието ѝ изненадващо за тях пропаднало. Тя спряла да си вдига телефона към 22,30 часа, около времето, когато се разигравал екшънът на столичната бензиностанция. Певицата така и не дошла, а абитуриентите се задоволили с музиката на диджей.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Започна наддаването по

    41 0 Отговор
    адвокати и прокурори, който плаща повече може и нов сценарий да напише.
  • 2 Това

    33 0 Отговор
    ли е новия сценарий ?
  • 3 Последния Софиянец

    47 0 Отговор
    Нали лъжеха че футболистът не е бил там.Как го биха?
  • 4 Продълж@в@ме подмян@т@

    39 0 Отговор
    България, рай за престъпниците😂звънали на тате, иначе големи мъже се пишат😂
  • 5 Такааааа

    32 0 Отговор
    Олееле! Туй заприлича на сценарий на долнопробна сапунка! Че футболистчетата и баща им са виновни е ясно, да видим какво ще измъдри Темида ,която в българския случай е без превръзка на очите!
  • 6 Ха ха

    30 0 Отговор
    И къде точно е прочута защото аз никога не съм я чувал да пее. Знам че е златотърсачка, която беше омъжена за Динко Динев, но като я видя как кръшка, бързо и би дузпата.
  • 7 Чорбарски работи

    27 1 Отговор
    По 15 години у кауша!
  • 8 кУмУнист

    29 0 Отговор
    Бях там, не бях там, стрелях, не стрелях, абе тоя фарс дето се разиграва ни е ясен, колкото Лютви Местан ще лежи за убийство на дете, толкова и Йомовите ше им направят нещо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трезво

    18 7 Отговор
    Стрелба със стоп-патрони, и то в краката , не може да бъде наречена опит за убийство ! Заканите пък са отправени в момент на афект и самоотбрана, така че това обвинение също е несъстоятелно !
  • 11 Читател

    21 0 Отговор
    Цигански истории, кво да правиш.
  • 12 Читател

    23 2 Отговор
    Защо занимавате обществото с тия кюмури.Деградацията е пълна.
  • 13 До кУмУнист

    4 4 Отговор
    Колкото и да ми е неприятен Местан, не бих го нарекъл "убиец" само заради тоя нещастен инцидент ! В случая пък явно става въпрос за употреба на законно притежавано оръжие при самозащита, с цел отблъскване на нападателите, а не тяхното убийство. Шикалкавенето според мен е заради недоверието в съдебната система, и страха, че могат да бъдат издадени несправедливи присъди с цел измиване на очите на общественото мнение - за такива като теб, които винаги съдят предварително !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    2 0 Отговор
    ГНУС
  • 16 Без име

    3 0 Отговор
    Тия се опетлачиха в лъжи.
  • 17 Иван

    3 0 Отговор
    Еми вижте камерите какво са записали ако точно в този ден и час Неда били изключени всичко е възможно
  • 18 касата

    3 0 Отговор
    Чопъра и Мишо може да ги изкарат божи кравички!
  • 19 А те стрелят...

    3 0 Отговор
    Нека стрелят бе хората си направили полигон и ще го дават под наем като стрелбище