Last news in Fakti

10 Септември, 2022 13:40 2 223 16

Заловиха бракониери на дърва край Варна

  • бракониери-
  • дърва-
  • сеч

По време на операцията, водач на каруца, който е забелязал служителите на реда е направил опит да се укрие в гората с превозното си средство, но полицаите бързо спрели 22-годишния местен жител и го задържали за проверка

Заловиха бракониери на дърва край Варна - 1

Пет протокола за констатирани нарушения и девет издадени акта за транспортиране на дърва без превозен документ и липсваща маркировка по дървесината са съставени при полицейска акция във варненското село Синдел в петък. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

По време на операцията, водач на каруца, който е забелязал служителите на реда е направил опит да се укрие в гората с превозното си средство, но полицаите бързо спрели 22-годишния местен жител и го задържали за проверка. Чрез нея се установило, че превозва незаконно дървен материал - метровки. По случая е започнато досъдебно производство, а каруцата е иззета от служителите на горското стопанство.

43-годишен мъж също от Синдел е бил засечен от полицейските екипи да управлява бракуван автомобил с регистрационни табели на друго превозно средство. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Акцията е била насочена и за установяване на престъпници, обявени за издирване, и неправоспособни шофьори. Проверени са 148 души, 102 автомобила и са установени 31 криминално проявени мъже. При проверката униформените са съставили 9 акта и 12 фиша за пътни нарушения и един акт по Закона за българските лични документи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 асдф

    13 3 Отговор
    Да наградят горския с орден Стара планина ☝🏻
  • 3 Ами

    20 2 Отговор
    като са го хванали,та какво ?! Утре пак е в гората...
  • 4 Голяма работа са направили

    27 1 Отговор
    Мият очите! Хванали 2 циганета с 5 съчки.. А онези с тировете??

    Коментиран от #12

  • 5 семерджиев сън

    8 1 Отговор
    всичко е толкова смешно и жалко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кокошкаррия, а кога?

    14 0 Отговор
    Заловиха министри от предишни правителства които са се облагодетелствали от надути общ поръчки с офшорки
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    ХВАНЕТЕ едрите АКУЛИ на ДЪРВЕНАТА мафия
  • 9 ГОЛЯМ СМЯХ

    7 1 Отговор
    нищо няма да се случи хванали го ще го пуснете без нищо да му сторите иначе БХК ще ти критикува

    не е сефте работата

    мисирките утре пишете статия и като го пуснат
  • 10 Възрожденец

    2 5 Отговор
    Бадчедите на Костя копейката са се почувствали господари.
  • 11 бай Пантелеймон стражара

    7 0 Отговор
    айде на хаирлия да е! днеска хванаха каруцата утре камионите!
  • 12 Точно така:))

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Голяма работа са направили":

    Тоя ска.пан каби.нет имити.ра дейност, а всъщност за 45 дни нищо не е свършил само уволнява хората на ПП- все професионали а връща на важните позшции старита кра.дци на ге.р.б., .ревоншисти в няколко аганции и почти всички мини.стерства.. Ра.дев излезе злобно и комп.лексира.но селско момче, жалко!
    Но сега извън темата: Борислав Цеков, това ста.ро ме.кере от БЗ- то преди, се е продал на Б Б явно- такива глу- пости и простотии пише спещу П П , че вече е жал.ък..над.упен пе.дал, той си е так.ъв де..уд.ари дъно.то, а се минли за нажен, боге, опази от такива пра.знод.умци!!!
  • 13 Какви бракониери бе

    2 0 Отговор
    Дървената мафия изсече и изнесе милиони декари български гори. Така и никой не разбра са такава слепота и дезинформация говорим
  • 14 Петров

    3 0 Отговор
    В този развъдник на престъпност Синдел има две фамилии за разселване и ще се оправи целия регион който тероризират. От дървата до проституция и наркотици е в рода. Всичките безработни с къщи и няколко автомобила. Те са терористи с палежи и прякори като Камата, Мачо и Бензина. Няма нищо законно по автомобили и бусове там. Целият Авренски район около тях е съсипван с години с думите приятел на кмета. Разбирайте - избирател подчинен на шефа на ВиК . Посягат и редовно заплашват живота и къщите на работещите в участъка 3-4 полицаи. Те не признават Държава . Хората напускат района за да са здрави и бягат от рекет и кражби. Който може и има къде да отиде. Оставащите е въпрос на време да пострадат от набезите на римляните.

    Коментиран от #16

  • 15 Мартин

    2 0 Отговор
    Къде са в подобни случаи Тома Белев или WWF? А, да - те протестират само срещу втори лифт на Банско! За тях други теми в тази държава няма... Защо ли? За пари ли?
  • 16 Огън!

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Петров":

    Докато не подпалите маалите такъв ще ви бъде живота! Огънят от векове е бил възпитателно средство.