Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 17:11 1 275 17

Хванаха бракониери с каруци

  • бракониери-
  • дърва

В предишните два дни в Монтанско също бяха заловени четирима нарушители, които режели без разрешение дърва в гори в региона

Хванаха бракониери с каруци - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Четирима мъже, които режели без позволение дърва в гора в община Брусарци, са установени вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

По сигнал за незаконна сеч е съставен екип от лесничеи от Държавното горско стопанство в Монтана и полицаи от участъка в Брусарци. На място били задържани четирима мъже от Брусарци, като всеки от тях возел със кон и каруца по около един кубик прясно отрязани дърва от видовете акация, цер и дъб. Дървата, каруците и брадвите на нарушителите са конфискувани, на всеки от тях е съставен акт по Закона за горите, а по случая е започнало разследване.

В предишните два дни в Монтанско също бяха заловени четирима нарушители, които режели без разрешение дърва в гори в региона.

От Държавното горско стопанство в Монтана съобщиха, че през миналата година лесничейството, което се грижи за горите на територията на общините Монтана, Лом, Вълчедръм, Якимово, Брусарци, Бойчиновци и Медковец, е иззело от бракониери 31 кубически метра дърва за огрев, два автомобила, с които били превозвани трупите, 17 каруци, осем моторни триона, брадви и други пособия за незаконна сеч, наложени са много санкции. Въпреки това бракониерските набези продължават и опазването на горите е трудно, допълват оттам, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    25 1 Отговор
    В Монтанско се секът бракониерски цели гори в промишлени количества с техника, както и на дребно с каруци, но хванат некой с каруца та да се отчетът нагоре пред началството. Големите са под закрила на власта
  • 2 Пююююю

    24 6 Отговор
    Хиляди години местните си режат дърва за огрев,не успели да изсекат горите и им правите проблем!Инак ония милионерите къде изсякоха половината гори за 20 години за търговия нема проблеми?!
  • 3 Мдааммм

    20 5 Отговор
    Тия с каруците ще да са виновни за унищожаването на "белите дробове" на планета,тъй ще да е!
  • 4 фарс

    14 8 Отговор
    Пак хващат някакви бедняци, които си отрязали малко клонки за да се стоплят. А тези, които съвсем "законно" изсичат горите и оголват огромни територии - за тях наказания няма. Ако сега отида с брадва да отсека в гората един клон, може и мен да ме арестуват и така да "ударят дървената мафия"...
  • 5 кафеви герберасти

    10 1 Отговор
    електората на дпс-гроб, нито ще платят нито ще спрат
  • 6 Факти

    13 0 Отговор
    Това са цигани крадът и после ги продават!!!
  • 7 Не е за хвалене

    19 1 Отговор
    Лесно е да хванеш бракониер с каруца, трудно е да хванеш бракониер с фирма. Престъплението е едно, мащабите са различни.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Яяяяяя

    12 1 Отговор
    А тези с ТИР - овете защо не ги хващат ?

    Коментиран от #10

  • 10 Закс

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Яяяяяя":

    Защото НЕ искат да ги хващат ! Всичката нелегална дървесина се извозва в тъмната част на денонощието и в почивни дни ! Те в работно време не ги дирят па камо ли в извънработно ... Нормално е да хванат бай Асен с каруцата и ...
  • 11 горски

    5 2 Отговор
    Така е като искаш да си ги купиш от горското- 100 лв.куб.,а за фирмите по евтино
  • 12 Хахахахха

    6 0 Отговор
    Шизофрения до олигофрения ххахахаххахаха хванали бракониери хахахаххаах ,а колко партийни каси се пълнят от гората.колко горски си накупиха коли и си направиха къщите,колко кметове станаха милионери покрай гората .Там е каца без дъно но само за някои,за други даже няма право гъби и шипки да берат.
  • 13 Голямите Браконери са Директорите на

    2 0 Отговор
    Горските стопанства и тяхните гл Счетоводители!! УГС Петрохан, води се на Лесотехническия, там само БОГ знае Колко пъреокачествена дървесина нее Осчетоводена!! Голяма Яма, Голяма далавера в Годините назад!!???
  • 14 Баш Батка

    1 0 Отговор
    Хубаво е ,че сте хванали малко каруци. На фона на тировете с реклами на душ гелове и парфюми, които са ескортирани от коли на горско стопанство посока Турция и всички сме видели, какво правиме? Хаха
  • 15 боко

    0 0 Отговор
    Пускай на търг а-ли,каруци и бензинопили
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Каруците с дърва на сиромасите ВИНАГИ могат да бъдат хванати !! НИКОЙ, НИКОГА не може да хване огромните лесовози с по 60-80 метра кубически класна дъбова дървесина !!! Просто е НЕВЪЗМОЖНО и доказано, че престъпление свързано с властта е НЕУЛОВИМО и НЕНАКАЗАНО.........В И Н А Г И !!!
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    и какво от това? нещо ще им направят ли? не. арест, след 3г. му пишат една условна, а той на следващия ден пак реже, защото знае, че няма какво да стане.ама я го арестувайте и след седмица го осъдете на 10г. трудов лагер, да сади дървета 10г. и да живее в някое общежитие с гривна на крака като в казарма, ама 10г. без право на промяна. ама никой не иска да го прокара това, както за алкохолизирани убийци на пътя, така и за измамници, така и за такива криминални. да има я мафията, ясно е, ама никакви резултати.