Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 11:11 8 122 28

Криминалист за смъртта на таксиджията: Ако бях на мястото на обвиняемия, щях да извадя пистолет

  • таксиметров шофьор-
  • убийство

Това е пореден случай на човек, който опитва да се самозащити и след това бива изкарван виновен, заяви Иван Савов

Криминалист за смъртта на таксиджията: Ако бях на мястото на обвиняемия, щях да извадя пистолет - 1

Инцидентът, при който загина таксиметров шофьор ескалира редица коментари в публичното пространство на различни експерти. Според криминалиста Иван Савов, опитите да се търси улично правосъдие са недопустими в една правова държава.

По медиите излизат много глупости, откровено неверни неща за случая, който не е пръв, а пореден. Инцидентът с таксиметровия шофьор е настъпил изцяло на битова основа, а в ситуацията можеше да бъде всеки друг водач и резултатът щеше да е сходен", това заяви криминалистът в ефира на БНТ тази сутрин.

"Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на МВР реагираха много меко", коментира криминалистът.

По думите му от свидетел, с когото той е говорил, става ясно че таксиметровият шофьор е викнал брат си и приятели, след което са смлели от бой арестуваното момче.

"Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на МВР реагираха много меко", коментира още Савов за инцидента. Според криминалиста обвиненият за трагичния инцидент е бил жестоко пребит от трима близки на таксиметровия шофьор и е лежал в МВР болница с тежки наранявания.

"Това е пореден случай на човек, който опитва да се самозащити и след това бива изкарван виновен. Трябва да се уточни дали хората имат право да се защитят или не", каза още криминалистът пред БНТ. И добави, че ако е бил на мястото на нападнатия, е щял да използва пистолета си, за да накара нападателите да легнат на земята.

"Полицейските служители са хора с по-особен статут. Но са хора, които със сигурност се изисква определено поведение и възпиране на фриволно поведение. При такива ситуации - случаят със служител на ГДБОП - опита да бъде заменена пробата, говори изключително лошо за цялата система. Но ние знаем и за сходни случаи, които само потвърждават предполагаемата тенденция за наличие на порочна практика. За голямо съжаление за пореден път никой от ръководството на МВР няма да поеме отговорност."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    123 3 Отговор
    простия каскет защитава маалата. Нищо изненадващо.

    Коментиран от #11

  • 2 честен ционист

    20 60 Отговор
    Бе вие все вадите пистолетите, ама като ви ги вземат и почвате да пелтечете. Лъвове със заешки сърца.

    Коментиран от #13

  • 3 Да, бе

    88 2 Отговор
    В България българите са винаги виновни до доказване на противното... Демокрация, сър!

    Коментиран от #4

  • 4 честен ционист

    8 27 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Да знаеш обвиняемият, колко е българин с тая фамилия..

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лош материал

    111 0 Отговор
    Една тумба от факултета изправи държавата на нокти в тяхна защита.... Егати държавата.
  • 8 сила

    95 0 Отговор
    тоя е единствената кука / верно , бивша де / който говори верни неща за системата.....явно не се е вписал в корупцията и затова си е набил камшика навреме
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Честито

    70 1 Отговор
    Нагло племе,което след години ще управлява държавата

    Коментиран от #17

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    ПРАВ сте
  • 12 мисирщина

    73 0 Отговор
    Ами мисирщината първо това изквича, убит шофьор на такси. Без никаква информация, кой кого и как е засякъл и чия е вината.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Реалист1

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    В една статия от вчера пишеше, че "нападателят" е също от ромски произход.

    Коментиран от #15

  • 15 Дали е ромски или мъкедонски

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист1":

    Все от една порода са!
  • 16 Емо

    22 2 Отговор
    Всеки факт при вадене на пистолет може да се тълкува различно. Ще извадиш пистолет, но като кажат трима свидетели - ние само искахме да го питаме нещо, приближихме се, и той извади пистолет, зареди го, и каза ей сега ще те гръмна. Твоят вариант - трима души тръгнаха към мен с намерение да ме пребият, аз го извадих при неизбежна отбрана, - е, това е, оттам нататък преценката е на съдията, а тя кой знае от какво зависи.
  • 17 Не точно

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Честито":

    Наглото племе си мисли, че ще ни управлява. Ама няма да стане тая. Други ще управляват територията, а тия ще последват съдбата на индианците. Мераците на агресорите са към територията ни и затова са старанията им да унищожат българското население, а към команчите ще приложат "съвременната демокрация", демек според интересите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Луд

    7 7 Отговор
    Приберете оръжията на военни и полицай! Тия са опасни за обществото! Също и на ловджии! Пияни и дрогирани и си мислят, че те са закона!

    Коментиран от #21, #22, #25

  • 21 Да де

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Луд":

    Значи сънуваш. Димитрееее, събуди се.
  • 22 Калчо

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Луд":

    Ти като си луд и няма как да получиш право да носиш късо оръжие за самоотбрана. Тук ти е проблема за да искаш другите за нямат. А трябва да имат най-вече старите по селата и малките градове. Няма полиция ,а кмета феодал си пази краденото .Заедно с римляните краде ама от друго място ,на едро. Народ не остана ,а а и в Софето идва веселбата щото там са парите едрите.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Калчо":

    В България за да получиш разрешително за късо нарезно оръжие за отбрана , трябва да доказваш пред съответния шеф на РПУ ,че наистина съществуват предпоставки за възникване на такава .Знаеш ли как се доказва това? НИКАК .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нормален ловец

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Луд":

    Личи си. Наистина си луд. В закона ясно е посочено за какво се използва ловното оръжие.Използва се за лов. Когато спя пушката ми е до мен, но имам и брадва и нож за такива, като теб, въпреки че и тояга стига. А късоцевно оръжие може да се разреши на възрастни хора в дома им , но без право на носене.

    Коментиран от #26

  • 26 Емо

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Нормален ловец":

    Ако е без право на носене, трябва да е на регистрационен режим. В НК вече няма превишаване на неизбежната отбрана, ако те нападнат в дома ти.
  • 27 Лунатик

    0 0 Отговор
    Очаквам родната полиция да си свърши работата и да прибере на топло биячите на момчето ! ?
    А после и справедливия български съд да вземе да ги осъди справедливо! ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.