Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 13:53 2 135 24

Прокуратурата: Свидетелските показания за причините за смъртта на таксиметровия шофьор се разминават

  • такси-
  • таксиджия-
  • убийство-
  • софия

Двата автомобила се засичат и спират

Прокуратурата: Свидетелските показания за причините за смъртта на таксиметровия шофьор се разминават - 1
Снимка: БГНЕС

17 свидетели са разпитани във връзка с инцидента от събота вечерта (8 октомври), при който след сбиване почина таксиметров шофьор. Търсят се и записи от камери в района, съобщиха от Софийската градска прокуратура (СГС). Показанията им обаче не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата - починалият или обвиняемият, първи нанася удар на другия, допълват от прокуратурата, пише actualno.com.

От държавното обвинение представят следните факти за това какво се е случило на 8 октомври вечерта. Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Х. Й., се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“. По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиняемият Й. И.

Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква спор по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Към момента се установява, че не отговарят на истината медийните твърдения, че е имало голям брой хора – 10 или 7 човека, заедно с обвиняемия Й. И., които са участвали в сбиването, казват от прокуратурата.

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура.

Обвинението, повдигнато на Й.И. на 9 октомври, му е предявено и в присъствието на защитници той е дал обяснения, съобщават от Прокуратурата.

Извършено е освидетелстване на обвиняемия, при което са документирани нараняванията по тялото му. СГП е дала указания да бъде назначена съдебномедицинска експертиза. От обвиняемия са снети и образци за сравнително изследване с негово съгласие.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Все още не е готова съдебномедицинската експертиза на починалия, която следва да даде предварително заключение относно причината за смъртта му.

Случаят доведе и до протести на близки и колеги на загиналия. Днес таксиметровият бранш проведе среща с ръководството на прокуратурата по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев яко се нахендри

    23 8 Отговор
    Гешев се чуди как да го изиграе, ама и в двата случая ще излезе продажник.
  • 2 Темида

    22 5 Отговор
    Очите ми са вързани и не мога да видя цвета на свидетелите от Факултета, за да избегна политнекоректно решение.
  • 3 Освободете момчето

    26 1 Отговор
    Уважаеми господин съдия, той е невинен, циганин Бог да го прости, той е виновника !!!!
  • 4 Чочо

    26 0 Отговор
    Ами ,ако таксиджията е бил дрогиран?
    Това може да е допринесло за фаталния край!
  • 5 ,, брат,,

    24 1 Отговор
    На приматите, винаги някой им е длъжен.
  • 6 Един БЪЛГАРИН

    33 0 Отговор
    Този нагъл ром нарушава правилата за движение,налита да се бие и си намира майстора.ВИНАГИ НОСЕТЕ ОРЪЖИЕ заредено за такива примати,един като гръмнеш другите ще бягат.

    Коментиран от #7

  • 7 Блек Джек

    13 10 Отговор

    До коментар #6 от "Един БЪЛГАРИН":

    Лошото е че Мешерето са му издали смъртна присъда дори да го пуснат.

    Коментиран от #18

  • 8 гост

    16 1 Отговор
    Щом се разминават показанията,прокуратурата да си дава пас и да закрива случая както правят винаги
  • 9 Иван

    15 0 Отговор
    Полицията държи в ареста Й.И за да го пази от побеснелите индийци.
  • 10 Оня боклук

    19 0 Отговор
    дето уби журналистка от Русе го пуснахте нали защото бил млад и разбрал че е сгрешил не знам какво си така го извъртяхте че да го пуснете а този понеже е българин няма да го пуснете нали
  • 11 Наркос

    5 0 Отговор
    Разминават се като черно бял филм
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Жалко

    21 0 Отговор
    Вярно отдавна беше, но един приятел казваше - НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ром В УЧЕБНА КОЛА? И ако има някаква логика в това, ето какво става, когато ром се нахендри в таксиметрова кола и се опитва да я кара из София. Да де, ама на него-ромът му полага, защото е по-ВИСОК и от Гешев даже в днешно време, защото е ФАКТОР???!!!!! Жалко за 23-годишното момче, вероятно ще падне курбан покрай еврапейските ценности. Спите ли, спите ли драги зрители, радиослушатели, читатели и тем подобни?
  • 14 мвр

    8 0 Отговор
    ДАЙ са виновни от куцо и сакато направиха таксиджии на табелата пише,че е мястото за 5а-ла те се наредили 8-9а-ла дърти мърляви и пушачи пеш ще ходя не му се качвам в таксито
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Кое точно в ком.12
    Ви издразни ❓❗
    1. Че Ви цитирам :
    "Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква спор по повод правилата за движението по пътищата. "
    2. Че употребих в едно изречение
    Голям ром, Малък ром и
    Учебна кола ли ❓
  • 16 Голяма работа пък

    14 0 Отговор
    Един циганин съден за грабеж и после станал бакшиш е мъртъв! Загубата нулева!
  • 17 Циганите реват, че бил баща на 3

    9 0 Отговор
    Ама циганката дето ги е родила, се писала "самотна майка "! Значи че децата му може и да са от братята му, щото у туй джинс туй е нормална работа!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Излиза, че таксиджията, е налетял пръв

    12 0 Отговор
    Бие при условие, ЧЕЕ карал и е насрещното движение!! Глупости са това, че двете коли са се засели, нарушителя е Таксито!! МОМЧЕТО Е БИТО ОТ Родата на таксиджията, то сее защитавало!! От какво е починал таксиджията??? Ако е получил инфаркт, е имал и здравословни проблеми, за което не му е виновно нито момчето нито момичето!! РОМСКАТА ФАМИИЯ И СЪКВАТРАЛЦИТЕ СИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ!!
  • 20 И как иначе

    8 1 Отговор
    Свидетелските показания на тумба братчеди и роднини на таксиджията срещу непознати за обвинението момче случайни свидетели. И от прокуратурата да не ми казват, че не могат да разберат кои лъжат. Има елементарни похвати в криминалистиката и много хора без необходимата подготовка ги знаят, а тия се.правят на улави. Явно всичко е предрешено за кефа на "правозащитниците". А ние си дремем и чакаме "правосъдие".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 анонимен

    8 0 Отговор
    Защо ме триете бе ? Сравних два случая, единият е за Алгафари как се покриват истини и прокуратурата бездейства, нищо не прави, и другият е този с шофьорът нарушител на правилникът когато прокуратурата се заема сериозно може би за да покрие следите на умрелия който да не се окаже системен нарушител и с купена книжка, защото ако беше умрял на волана можеше да убие невинни участници в движението в насрещното платно ! Щом цяла потеря е излязла да го защитава значи е от ония на Тиквата симпатизантите с които се РАЗБИРАЛ защото са биле и той и те прости ?
  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 0 Отговор
    На крачка от новина за загинал 23 годишен българин! Добре, че посетителите на заведението са ги разтървали! Няколко роми, срещу само 1 човек - 23 годишния, сигурно щяха да го убият. С тях не можеш да излезеш на глава. Жалко за 23 год. момче. Добре, че останал е жив, но не е имал късмет! Сега ще му стъжнят живота заради един криминално проявен ром, който си е получил заслуженото! Гешев, спиш ли?
  • 24 Михаил

    2 0 Отговор
    Нахална, долна сган...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове