Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 16:39 5 411 46

Нотариуса бил защитен свидетел срещу Пепи Еврото

  • нотариус-
  • пепи еврото-
  • убийство-
  • горна баня-
  • мартин божанов-нотариуса-
  • мартин божанов

Наскоро МВР свалили охраната му

Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото. Това разкриха от сайта Safenews.bg.

Според източници от МВР, Нотариуса доскоро е имал назначена полицейска охрана, подобна на тази на бившата жена на Пепи Еврото - Любена. Наскоро обаче гардовете били отзовани, тъй като в МВР смятали, че няма опасност за живота на Божанов.

На 31 януари се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас”. Около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла охраната. Негов съсед разхождал кучето си из двора. Той чул изстрелите и видял как Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и веднага се прибрал. Твърди, че така и не видял убиеца.

Днес от СДВР съобщиха и друг смущаващ факт - Нотариуса е убит в 19:20 часа, но съпругата му Гергана подава сигнал малко след 20 часа, т.е. - около 50 минути след разстрела. Самата тя не е дала разумно обяснение.

Според Safenews, това не бил първи опит за убийството на Божанов. Още през 2008г, след като прави първия си имотен удар, е нападнат. Направен е опит да бъде прострелян в столичния квартал „Фондови жилища“, където е живял към онзи момент. Единственото, което е спасило като по чудо живота му, е грешка на стрелеца и близка стоянка на таксита.

През 2013 година, отново след спорна сделка с имот с лица от ъндърграунда, Божанов пак е атакуван. Случката се разиграва сутринта през летен ден в столичния квартал „Свобода“. Нотариуса, вървейки пеша към автомобила си, е атакуван от 4 лица с маски и тръби. Те му нанасят толкова тежка телесна травма, че той лежи за лечение четири месеца във ВМА.

Забъркан е в стотици сделки за апетитни имоти, по които има следи в регистрите и сигнали в прокуратурата, но няма обвинения. Божанов е и действащо лице в разследване от 2021 г. за принуда към съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров, за които обаче също няма повдигнати обвинения.

След като бе застрелян, в медийното пространство отново се завъртя признание на Ивайла Бакалова пред Антикорупционния фонд. В него тя твърди, че Божанов ѝ е искал пари, за да измъкне приятеля ѝ от затвора.

Предложението за 100 000 евро дошло от адвоката, с когото по онова време е работил Мартин Божанов.

„Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова, която прави и записи с разговорите си с Нотариуса.

Мартин Божанов е осъждан за кражба с взлом, но през далечната 1994 г., когато е едва на 19 години, но така ѝ не е осъждан за имотните си измами. Стари журналистически разследвания сочат, че убитият може да прехвърли всеки имот, който клиентът му поиска. Това се е случвало срещу 70% от реалната цена на имота. Смята се, че той не е действал сам и е свързан с мрежа, в която участват нотариуси, съдии и магистрати.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев“. През далечната 2008 г. комисията „Кушлев“ отне имущество за 430 000 лева от Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много защитен бил

    54 1 Отговор
    Пял на прокуратурата за колегите си, заплашвал и съдии и прокурори, изживявал се за малко "Конан Варварина, и накрая го е стигнал закономерния в този случай край. Който рита срещу всички, накрая го отнася от всички

    Коментиран от #35, #43

  • 2 Възмездие

    63 1 Отговор
    Нотариуса на мафията. Няма и сълза да пусна за такива като него.
  • 3 Даааа

    64 1 Отговор
    Колко душици е изгорил през живота си, колко са на улицата, колко са платили прескъпа цена...
  • 4 Споко

    58 1 Отговор
    Колко Божанвци има в системата...нямате си и идея. Самия факт, че е осъждан и има разрешително за нотариус говори много. Такива са угодни докато станат неудобни. После бум и идва следващия. А той завалията си мисли, че е безсмъртен. Те така....

    Коментиран от #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 незнайко

    55 1 Отговор
    Още 10-20 такива показни убийства на хора от подземния свят и ще настане малко спокойствие ! Щом нямаме съд за такива индивиди това заслужават - СМЪРТ !

    Коментиран от #9

  • 7 5984

    49 0 Отговор
    Защитен свидетел?! Защитен спонсор на магистрати е бил. Който носи пачки, назначават му охрана. А е застрелян, когато е бил без охрана. Планирано убийство. Планирано от господарите му, които му дали охрана. Ще се оправдаят, че случайно нямал охрана в този ден. Няма случайности. Ако структурите представят нещо като случайност, то това е постановка.
  • 8 Последния Софиянец

    45 3 Отговор
    В Страната на Тиквата и Доган никой не е защитен.
  • 9 5984

    40 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Какво спокойствие? Нотариуса вече си има заместник, по- послушен и по- успешен, може би. Попитай потърпевшите от него дали са спокойни, след като им е откраднал имотите.
  • 10 Никой

    41 0 Отговор
    За тригодини 11 поръчкови убийства и нито едно разкрито. Много професионализъм блика от една институция с три букви. Всичките там са шамани и врачки, гадатели, писатели - щото съчиняват едни докладни. доказателства, йок. Дори и по случйност да намерят, после идва прокуратурата,не забравяйте след нея и съда. Така ,че да те скрият, много институции,много посредници. И всичко в кеш.
  • 11 Петьо Еврото

    46 0 Отговор
    Интересно е, къде ли е Еврото, дали въобще го дирят, а и не на последно място- дали въобще ще го намерят?

    Коментиран от #13

  • 12 Ами да

    32 0 Отговор
    Явно са го защитили както трябва!
  • 13 Последния Софиянец

    38 1 Отговор

    До коментар #11 от "Петьо Еврото":

    Сарафов се разбра с новата власт и закри всички дела срещу Сглобката.Пепи Еврото е мъртвец.
  • 14 123

    29 0 Отговор
    Айде стига сте ни занимавали с тоя боклук.
  • 15 Шерлок

    30 1 Отговор
    Какво ви лъжат бе тоя люлински бандит го пазеха милиционери в извън работно време още преди 10 години беше си направл един Опел вектра син на цвят с няколко антени и се правеше на кола от софийско градско. Имаше и два форда светло сини с лампи зад стъклата и се правеха на полицаи с тех.
  • 16 БеГемот

    18 3 Отговор
    Някой хора не си вземат поука никога!
  • 17 Положението в България е :

    35 1 Отговор
    Навързани свински черва
  • 18 Халибурко

    26 2 Отговор
    203 апартаменти оставяш нотариусе, на Кой ги оставяш, хай майко о о о!

    Коментиран от #29

  • 19 Инкогнито

    25 0 Отговор
    Тази отр.епка ги е хранил разни в прокуратурата, МВР и съда с годни.
  • 20 Росен

    25 1 Отговор
    ГЕРБ-ДПС никога не са слизали от власт. Те държат всичко - Съд, Прокуратура, Регулатори, а отскоро и Конституционния съд в Дулово.
  • 21 Калитко

    17 0 Отговор
    Охоооо то стана сапунка страшна.
  • 22 среднощен

    15 1 Отговор
    "...Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото...";

    Постфактум ще излизат "интересни неща", но какво от това - ситуацията вече е "коренно различна"...
  • 23 Акула

    14 1 Отговор
    Съд Прощава Бог не
  • 24 Поаро

    17 0 Отговор
    Беше и сводник и ге.й заедно с един продавач на дрога от Свобода изнудваха момичета да работят за тех.
  • 25 Тома

    16 0 Отговор
    А пък еврото срещу нотариуса и така до безкрай.Но важното е да отчитат кеша в съда и прокуратурата

    Коментиран от #27

  • 26 Потрошенко

    10 0 Отговор
    Пепи Еврото отдавна девалвира до Петро Гривната
  • 27 Цитадела

    15 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тома":

    Сметни извършва престъпления под чадъра на МВР и прокуратурата работи за тех и това го наричаме държава в която ти събират данъци за защита.
  • 28 Не ми

    7 0 Отговор
    се вярва , знаейки колко и как са защитени тези свидетели , да е бил такъв !
  • 29 Алена

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Халибурко":

    Сега е редно потърпевшите да си потърсят откраднатите имоти.Белким им ги върнат.
  • 30 Извод

    25 1 Отговор
    Никога не пускайте полицай вкъщи без бой, никога не им давайте информация за себе си и никога не подписвайте фишове за да могат да ви имитират подписа в имотна измама. В структурите на МВР е пълно със закоравели престъпници и роднините им, всички бандити в бг са бивши служители на Мвр, Гдбоп, Държавна сигурност, Митници...
  • 31 Факт

    12 0 Отговор
    Самите полицаи са го убили! Същите, които правиха обучение "за защита на гражданите" във въпросната вечер и блокираха трафик за да подсигурят неговото измъкване от малкото им съвестни колеги
  • 32 Абсурдно е

    17 0 Отговор
    Мартин Божанов-Нотариуса да е бил защитен свидетел на прокуратурата !!! Човек откраднал с измама над 200 апартаменти и къщи в София какъв свидетел може да е ? Ако е бил бил защитен свидетел срещу Пепи Еврото то Еврото трябва да е откраднал 1000 за да е аргументирано поставянето на Мартин Божанов-Нотариуса като защитен свидетел на прокуратурата....
  • 33 Майко мила....

    18 0 Отговор
    Бил "Забъркан" в стотици сделки за апетитни имоти, по които имало "следи" в регистрите и сигнали в прокуратурата, но нямало било обвинения.......че най малкото за "произход на средства" не е ли проверяван ? Или "защитените" не ги проверяват а?
  • 34 Ко? каза,Ко?

    14 0 Отговор
    Колко ли още измамници са в схемите със "защитените свидетели"?
  • 35 Мдаааааа

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много защитен бил":

    2024-та- годината на кармата. Всеки ще си получи заслуженото.
    Карма, сърове и дами
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Халибурко

    8 0 Отговор
    Сега 203 празни апартамента нотариусе е е, празни къщи на Лазурния бряг и Гърция нотариусе е е, на Кой ща ги оставиш нотариусе е е! Ай халяс баба. Потресен съм нотариусе е е е. Настанете бежанци от войната-руснаци и украинци в тях, за да за заживеят мирно и щастливо-лошо нема, арно ич.
  • 38 Ветеринарен психолог

    5 0 Отговор
    -Не ви познавам-казва Исус. И Темида Му приглася.- Не познаваме нито убитият,нито убиеца. Прокурор с 20 годишен стаж. С 200 милиона скрити . Всеки ден врагове и навън и вкъщи. Три стенда . Инфаркт. Красиво погребение.....И пак свършваме до Исус......
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 парадокси

    10 0 Отговор
    "Защитен " свидетел срещу беглеца Пепи .Един корумпиран имотен измамник може ли да е защитен или всичко е възможно в този случай!А съпругата му разследващ полицай и кой я пратил в МВР?
  • 41 Ха ха

    9 1 Отговор
    На Каскета касичката гушна букета!Е, явно има още решителни хора и ловния сезон за свине го удължават!На слука!
  • 42 Ненотариуса

    1 1 Отговор
    Вече май не е? а а а
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Отряд1

    2 1 Отговор
    Аз чета следното...

    Застреляха защитен-свидетел срещу "лицето Х" ...

    1. Убитият е бил защитен-свидетел.
    2. МВР е сметнало, че няма заплаха
    3. Резултат - мъртъв защитен-свидетел.

    Някой?
    Нещо?
    МВР?
  • 45 Няма ли нови клипове с Любена

    0 0 Отговор
    Че тия ги научих на изуст
  • 46 Не е бил

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Споко":

    Само че не е бил никога нито нотариус, нито адвокат, дори това не успяха да обяснят медиите... Но всичко останало в коментара е вярно.. Толкова време, да правиш крупни измами и да заплашваш съдии, прокурори и без реални обвинения и с очевиден чадър.. Държавата на мафията