Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 20:01 10 252 64

Говори съдия Цариградска, която от години живее в страх заради Нотариуса

  • нотариуса-
  • мартин божанов-
  • владислава цариградска-
  • съдия-
  • страх-
  • дело-
  • луковит-
  • съдебна власт

Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на убития Мартин Божанов

Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Очакванията на разследващите са да стигнат до контактите на убития със съдебната власт.

Разказът на съдия Владислава Цариградска дава ясна представа какво на практика означава търговия с влияние и притискане на магистрати. Цариградска е съдия в районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и семейството ѝ живеят в страх. През октомври 2019 година съдия Владислава Цариградска е прочита невярна информация за себе си. След това получава предупреждения чрез трети лица, че атаките ще продължат, ако не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в съдебната зала. Тя разказа пред bTV за случая.

„Когато категорично отказах да се отведа, Мартин Божанов загуби контрол, демонстративно обърна гръб, каза, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднозначни жестове ми показваше, че предстои нещо друго след мене: „Айде , побързай, че ми предстои да подам документи“, потупвайки мястото на часовника, което го нямаше“, разказва Владислава Цариградска, съдия в Окръжен съд – Плевен.

В залата остава само едни от зрителите на делото. Той е стар познат на съдия Цариградска. „На висок тон, така че да бъде чут и отвън, като да отчете задачата, която му е дадена ми каза: „Нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка“, казва тя. Тогава министърът на правосъдието Даниел Кирилов назначава охрана на съдия Цариградска и специална техника в дома ѝ. Висшият съдебен съвет я изслушва, а ГДБОП прави разработка. Годината е вече 2022, а заплахите са спрели.

Защо от 2019 едва през 2023 година от прокуратурата ви обърнаха внимание и ви повикаха на един дълъг разговор?

Мога да Ви кажа какво подозирам. Разработката на ГДБОП, в която имам информация, че има данни не само за ОПГ, в която участва и Мартин Божанов, но в нея участват и още много магистрати. Въздържам се да кажа конкретни имена, защото на мен не ми е дадена възможност да се запозная с тези материали, не ми се дава възможност от прокуратурата. Съдия Царитладска казва, че информацията за контактите на Божанов с висши магистрати е на разположение на прокуратурата от края на 2022 година. Но е разпитана едва миналия април. И атаките започват отначало. „Можем да анализираме с Вас, да правим някакви изводи и вие стигате до единствения възможен - че това е машина за оказване на натиск и влияние, която най-вероятно работи по същия начин и на политическо ниво, но това са само предположение“, казва Цариградска.

Според Вас къде е краят в цялата тази история?

Краят е там, където е началото - в истината.

Как се живее така в продължение на 4 години с мисълта за Мартин Божанов, че може да ме заплаши всеки момент?

За да разберете как се живее - ще ви разкажа преди около 2 години средното ми дете - сега е на 7, тогава е бил на 5, в един момент внезапно както вечеря и казва - „Хайде да поиграем на нещо“. И с баща му чакаме да видим каква игра иска и казва „Сега, ти ще бъдеш Гешев, ти ще бъдеш Мартин Божанов, а аз ще ще бъда Дремджиев“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    101 4 Отговор
    Съдебната система е собственост на ДпС.Това е основат ана съвремената българска държава. Така че, какото наредят от там, това ще е. А който стане излишен, да ппита нотариуса, какво има да става.
  • 3 КОТарАК

    135 3 Отговор
    ДОСЕГА ЩО НЕ ПИСАХТЕ ЗА НЕГО , БЕ?!
  • 4 гост

    111 3 Отговор
    Да жУвей българската правоохранителна и правосъдна система! Най- неподкупната, най- справедливата и най-независимата в света ! След като ликвидираха "свръзката" започнаха да плюят по нея ! Защо до сега не е предприето нищо "след като всичко се е знаело" ? Къде е ИД "Главен прокурор" ???? Явно , че "висшите магистрати и политици" нямат интерес "чорапът да се разплита" ! А както казва братския турски народ "Интереса клати феса" !

    Коментиран от #8, #36

  • 5 Име

    37 1 Отговор
    Познато
  • 6 Мафията си има държава

    100 2 Отговор
    вече 30 години!
  • 7 Къде са онези двечките съдийки

    66 0 Отговор
    дето ги изпраскаха ?
  • 8 Последния Софиянец

    74 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Оня плешив министър на правосъдието от ДБ да каже защо е свалил охраната на Нотариуса?
  • 9 Траянов

    66 4 Отговор
    Вече няма да прави така, хората казват хубав човек беше, ама за там си беше. Сега на вдовицата ще я притиснат за многото имоти, които са се облагодетелствали по този долен и престъпен начин.

    Коментиран от #14

  • 10 Отвод може

    46 2 Отговор
    Щом има трети страни. Защо страх . Имоти има ли. Не се учудвам. 8-10 . По морето само митничари, съдии , а те са достъпни. В Царево онази с три имоти. А заплатите. Хахаха и тъмни кръгове, филми, с години. Това са глупости. Ами семейните кръгове. Нормално. Сега станал инцидентът или след 2 г лично убийство и ама как 22 г . Сложно .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 българка

    51 3 Отговор
    Ох, Мария.....за пореден път нищо не разбрах от написаното от тебе
  • 13 ДюДю

    27 1 Отговор
    Като псувисат-тогава говорите...А преди?!
  • 14 Последния Софиянец

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "Траянов":

    Убит е с малокалибрен пистолет.Може жена му да го е свитнала

    Коментиран от #51, #52, #53

  • 15 Ченалова, беше

    27 2 Отговор
    15 г онеправдана . Да . Татарчев 10 г. Всички са за нови професии. На сватби на ключови герой, на погребения на знакови фигури, с много имоти. С големи коли . Да. Странни. И в юса е така. Холивуд правят филми. Ходят за инфо при полицията.
  • 16 Хохо Бохо

    57 1 Отговор
    Този е никой, пионка, куриерче на октопода обхванал служби, съд и прокуратура
  • 17 Бай Байдън кукуригото

    29 5 Отговор
    ТаЯ авторка и за и ....не не става с тия цайси
  • 18 Хахаха

    51 3 Отговор
    Къде Нотариуса е стъпил накриво....питайте шефа му с кюлчетата

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Последния Софиянец

    34 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    Много е пиел и завиждал че ортаците му Тиквата, Шиши, Белазелков,Дуловската са се издигнали а той е никой.Писал е в интернет и това му изяде главата.
  • 21 Иво

    34 5 Отговор
    Говори съдия Цариградска, която от години живее в страх заради Нотариуса
    Да го д.......ха
    И всички ку.....ронпирани съдиииииии
    Това Ви е съдбата
  • 22 маце

    23 4 Отговор
    какво се оплакваш като сина ти си е избрал професията на ГЛАВЕН ПРОКУРОР дръж праВА линията и го съветвай ИМАШ късмет а и други деца за адвокати НАЛИ ЗНАЕШ как става Всичко във фамилията
  • 23 Султана феномен е срог но справедлив

    20 1 Отговор
    Кандидата за български Султан ,какво казва по тия въпроси ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Умен по цялата глава

    36 1 Отговор
    И кво като са водили дела срещу Престъпника,когато не е е затвора....Защо не е бил в Завтора???

    Коментиран от #41

  • 26 Малко на

    23 10 Отговор
    сълзлива историйка отива разказа!
  • 27 Урюрвкос

    33 1 Отговор
    като почнат да ровят в телефона в един момент той ще "запецне" и ще кажат че технически е невъзможно да се прочете информацията
  • 28 Артилерист

    44 1 Отговор
    Цялата съдебна система е гнила и дава пример за избирателно и порочно прилагане на закона. Но примера идва от политиците. Цацаров и Гешев бяха избраници на гербаджийската шайка. Изнасяха се публично данни за техните кражби, корупция, рекети, отнемане на бизнеси, но виновниците бяха закриляни, а потърпевшите разследвани до девето коляно. Строителната мафия осъди Иванчева и Гешев изпълни поръчката. Гешев е наблюдаващ прокурор на КТБ, но делото ще се точи до следващия век, а окралите я Пеевски и компания укрепиха мощта си с парите й. За "къщата в Барселона" чуждестранни разследващи медии стигнаха до Борисов и моделката му, но Гешев не си мръдна пръста. Тоя Пепи-еврото беше отдавна публично разобличен, но Гешев нехаеше. Френският посланик първи отвори темата за гнилите ябълки в съдебната ни система, но гешевци, ушевци, магдаленчевци и прочие изкараха него виновен. Съдия Мирослава Тодорова, като председателка на сдружението на съдиите, открехна темата за порочната съдебна практика и намесата на политиците в нея, но мафията и цветановци я пропиляха. И тн. Как при това положение атлантиците и сглобката няма да си разиграват коня както си искат...

    Коментиран от #40

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Боруна Лом

    17 1 Отговор
    А ИНАЧЕ, ТАА МНОГО УБАВА А! ЕВАЛА ТОЯ КОЙТО Я МАНДРЪСА!
  • 31 Всички са маскари и тая да не се прави

    28 2 Отговор
    Съдията е женена за ортака на Куката - Камен Балбузанов . На мъжа и му викат Бокса, демек е женена за известен плевенски боксьор. Така пише из медиите . Къде ли са се пресекли пътищата им , може би в библиотеката , Да не се прави на луда и уплашена щото мъжът е по- страховит от убития. Девер й лежа ареста по дело на Спец. Прокуратура. А пък Умрелия на скоро при мистериозни обстоятелства варненски ъндърграун Петьо Пенуков - Плевенския, също е съдружник и обвързан с тази съдийка. Същият Пенуков е пуснал сигнал срещу нея, че го измамила ...., а някъде пишеше, че баща й е лежал в Германия за контрабанда на цигари явно трябва да се проверят тези данни и да се прецени дали пък тя самата не е част от нещо такова, от което пищи . Да е част тази сглобка 7 да се е скарала за пари и с този. Но много смърт около нея този месец ????
  • 32 Шерлок

    20 1 Отговор
    Този престъпник го покровителстваха от Софийско градско. Получавал е пари и по фонд земеделие уж гледал говеда.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 безпартиен

    24 0 Отговор
    Колко "специалисти" от ГДБОП,ДАНС и която сетите служба са "работили"по този?Колко оперативни дела са завели и какви годни доказателства са представили,че обекта да е все на свобода?Какви са разходите за тези години в левове за заплати и осигуровки на "работилите"!ЗАЩО НЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ В БЮДЖЕТА ЗАРАДИ КАЛПАВАТА СИ РАБОТА?
  • 35 Да, бе

    17 1 Отговор
    Мара тъпото толкова си може... Жалка история. Ще я изпратим с любимата и Украйна...
  • 36 Той, Ердоган

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ще дойде някоя нощ, не се притеснявай...
  • 37 закривай!

    27 1 Отговор
    Да се оплачеш от бандити в милицията, е все едно да се оплачеш от Ал Капоне на секретаря му.Всички са навързани като свински черва.
  • 38 Радката

    7 0 Отговор
    Тоз Дремджиев или Демерджиев е интересна птица литнала от някъде, ама кой я засили?
  • 39 Данко Хаирсъзина

    21 0 Отговор
    Ама наистина всички са маскари. Магистрати, полицаи, бандити. И всички са замесени от едно тесто.
  • 40 Големанов

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "Артилерист":

    Цялата съдебна система от прогнила от мръсотия, корупция и далавери. Трябва да псе разтури изцяло и да се изгради наново.Но няма кой да го направиь Денков е страхлив като заек, а Ичо Талибана и той е нечестивец и лаком за пари.
  • 41 Чистота

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Умен по цялата глава":

    Защото е бил техен човек. Не е свършил някаква работа или не е отчел пари и са го очистили.
  • 42 опала

    13 0 Отговор
    малко хора ще обърнат внимание, но: след като малко се поразчу за бузнес практиките на новия конституционен съдия, случайно някак на пангара извадиха някакъв друг, по-дребна рибка, да храни медиите
  • 43 Име

    4 2 Отговор
    Това са глупости - този човек е страхлив, аз не го познавам лично - но е страхлив. Правят измами - но се плитки.

    Затова и въведоха и - плащането да е в брой - защото законът е доста изкусно направен и т.н.

    Избрал си е такъв път - до това води пълната липса на социални интереси и - само - в дискотеката, това е всъщност - винаги било.

    Любопитно е да се види какво е станало като биография.

    Те са двама братя - Ангел е другият - той е обикновено свидетел.

    Но - няма нищо героично - да ограбваш безпомощни хора.
  • 44 Да бе

    11 2 Отговор
    Странно, "фейк нотариус" и лев инс "застраховател" дадоха фира. И нищо насреща, само философски размишления от управляващите. А някаква си съдийка досега живеела в "страх" от норариуса, ама сега ляля. Леле...
  • 45 Закривай

    13 0 Отговор
    И заривай. Котило, преплетени като червата на ши-ши
  • 46 Гешев

    13 2 Отговор
    Страхлив съдия? Това означава, че не е справедлив, защото е под влияние на други. А защо чак сега тази се сети да се побара?
  • 47 Бате Венци от Славия - сикаджията

    8 4 Отговор
    Дядо ти Цариград ли се е казвал ма?
  • 48 филип ейджи

    7 0 Отговор
    имотното и състояние
  • 49 Денкоff

    10 0 Отговор
    Нямате ли други журналисти та само тази публикувате мисис изкуствен интелект.
  • 50 кака сврака

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А на мен когато не ми се готви,си поръчвам храна и ми я доставят в къщи.Тая девойка нека обясни къде льоьото й е ходил да пазарува.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тц тц тц

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Може да е взела пример от Габриела от "Подръж Парапета-Да,Бардак".
    Жалко,че вече е автоматично цензурирана думата о.с.и.ч.к.а.Точно тази думичка доста точно се доближаваше до описанието.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 РЕАЛИСТ

    12 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ей скъперник":

    Що се заяде с човека. Коментарът му е остроумен и логичен. Колкото до жената на Нотариуса, вече има снимки в други сайтове. Била е на корицата на Плейбой 2014 г. Има доста пикантни снимки. Интересно, как се става полицай след такава изява.

    Коментиран от #57, #60

  • 56 Бате Венци от Славия - сикаджията

    7 3 Отговор
    Цариградска - тая някой Амджиксикиш е я правил у Истанбулу.
  • 57 Стой по-дълго в сайта

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "РЕАЛИСТ":

    И сам ще разбереш.
  • 58 ке те ваксинирам, внимавай!

    9 0 Отговор
    убили бушона пионката да не влезе в съда да разклати по-големи фигури, а там се води учение по сигурността .
    некой прибрал сигурни имоти сигурни пари, а най-сигурно е че убиеца няма да изкажат а ще се опитат да ни убедят че бил лош човек
  • 59 Делфийският храм

    4 0 Отговор
    В "държавните" им филми/постановки липсва един герой.Той олицетворява смел,неподкупен и мъдър апостол срещу престъпността.Силен лъч светлина в неравната борба с безнравствени наркотърговци и членове на престъпни сдружения,лъжци и измамници,продажни народни представители и полицаи.Някой,който може да бъде спрян единствено с цената на петдесет стотинки.Комисар Корадо Катани.
  • 60 Паралийски

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "РЕАЛИСТ":

    С пари.Всички длъжности в България се купуват.
  • 61 Марче

    1 0 Отговор
    къф буламач надриска пак,бе!!!
  • 62 До Борум Лом

    1 0 Отговор
    Мъдръсая Марио Бокса от Плевен,крими герой ,брат на Иво бокса....баща и от Варна местна мутра..тя съдийка..
  • 63 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Най-гадното е , че КУКЛОВОДИТЕ Борисов , Пеевски и ШАЙКИТЕ им си стоят най-отгоре и невъзмутимо се досмихват ! Те са НЕдосегаеми и БРУТАЛНО нагли в своята полуБОЖЕСТВЕНОСТ !
  • 64 воденМАДАГАВУР

    1 0 Отговор
    Да живеят бат Бойко Простака и Делян Шишо - царете на държавата на страхливците с робска психика !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове