Last news in Fakti

8 Март, 2024 21:55 1 349 8

Разследването на мафиотския заговор срещу Гешев е прекратено

  • иван гешев-
  • разследване-
  • атентат-
  • главен прокурор

През април 2023 г. пък стана ясно, че от това дело са отделени и други разследвания. Какво се случва с тях към момента не е известно

Разследването на мафиотския заговор срещу Гешев е прекратено - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването, което бе започнато гръмко преди година след пресконференцията с атрактивна режисура за заговор за мафията и олигарси за сваляне на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, е прекратено от Софийска градска прокуратура без окончателен резултат. За прекратяването съобщава във "Фейсбук" адвокат Грета Ганева, която е и част от екипа работил с Илия Златанов за правата върху асансьорния завод, цитирана от news.bg.

На 16 март 2023 Иван Гешев, Борислав Сарафов (тогава шеф на Следствието), говорителят на главния прокурор Сийка Милена, шефката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова, шефът на ГДНП Атанас Илков и др. дадоха пресконференция с драматургия, в която се подаваха реплики за художествен прочит и с изчитане записи от разговори, информация от намерени флашки и бележки, заговор срещу главния прокурор, държавата и народа. Бяха направени и твърдения за зловредно руско влияние, както и анонсиран списък с магистрати, които са под заплаха. Брифингът беше хаотичен, въпреки нагледните материали, които бяха изчитани и излъчвани, и предварително подготвените презентации. Прокуратурата качи презентацията си и в YouTube.

Бе обявено, че самото досъдебно производство е образувано на 14 септември 2022 година след получен секретен доклад от специализирана служба.

"Помните ли онази шумна пресконференция от 16.03 миналата година на Иван Гешев, Борислав Сарафов, Сийка, Илияна Кирилова и сие, в която ни говореха за заговор срещу държавата. Шокираха ни с хаоса, в който разхвърляха имена и обвинения срещу "Къро", "Цецо от Белград", "Т.И.", "Д.Г.", разследващ журналист и пр. Е, нека ви кажа, че с постановление от 26.02.2024 г. производството, за което оповестиха, е прекратено", пише адвокат Грета Ганева.

В разследването бе намесен и като заговорник срещу Гешев и убитият по-късно в Южна Африка Красимир Каменов - Къро. Неговото убийство обаче не би трябвало да е единствената причина за прекратяване на дело, тъй като в брифинга бяха посочени и други лица, включително журналиста Митко С. - "Цецо от Белград", Бобоков, Тони Парфюма на "Кокорчо", Овидиу Семенеску от Швейцария, както и лица с абревиатури ПП и ДБ.

През април 2023 г. пък стана ясно, че от това дело са отделени и други разследвания. Какво се случва с тях към момента не е известно.

"Става въпрос за организирана атака на олигарси и мафията срещу държавата и сигурността на българските граждани. Това касае националната сигурност и ДАНС трябва да отговори на тези въпроси, сигурен съм и че министър Демерджиев и МВР също ще извършат проверки", каза тогава Иван Гешев. Освен уклончивите отговори на МВР шефа, тогава коментар направи и президентът Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафия

    7 0 Отговор
    Територията отдавна се управлява от мафията

    Коментиран от #5

  • 2 Светкавично

    6 0 Отговор
    прекратяват , перат , чистят , бришат - дири да няма !
  • 3 ХАХАХА

    6 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето на България! Същата ще е съдбата и на разследванията за съдии ,прокурори и други такива незаменими по повод Божинов именувайки се брокери. Поне го гръмнаха. От време на време се прочистват.
  • 4 Срамота

    3 0 Отговор
    Докато не извади някой сопата, така ше е. Кражба кражба кражба, после си харчат парите на спокойствие
  • 5 Овчарите

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мафия":

    Не територия, а стадо уфси.
  • 6 Е то очаквано

    0 0 Отговор
    Ясно ," няма заговор" ,защото сме държава в държавата.Е докога така ?Заради един файтон хора и гламави местни аборигени .
  • 7 Поздравявам

    2 0 Отговор
    всички българи с победилата демокрация!!!

    Коментиран от #8

  • 8 ганю

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Поздравявам":

    няма такава в бг има цървули