Last news in Fakti

5 Юни, 2017 06:32 1 609 1

София кани на "Опера в парка"

  • опера-
  • парк
София кани на "Опера в парка" - 1

На 30 юни започва традиционния летен фестивал „Опера в парка“, който се провежда за осми път под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Проектът е част от Календара на културните събития на столична община за 2017 година.

Осмото издание на фестивала „Опера в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ се осъществява с любезното съдействие на Министерство на отбраната.

Естественият екстериор на парка на Военна академия засилва посланията, които оперните, балетните и детските представления изпращат на зрителите. Паркът, известен с уникалната си ландшафтна архитектура, е отворен за свободен достъп преди девет години, а само след една година, през 2010, по идея на академик Пламен Карталов, директор на Софийска опера и балет, стартира и фестивала „Опера в парка“. Така средата орнаментира с естествената си акустика програмата на „Опера в парка“, а зрителите получават едно по-различно и по-интензивно възприятие на класическите оперни и балетни представления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 национален предател

    2 0 Отговор
    Този изверг, който е дал своя голям принос в разрушаването и изселването на България отдавна трябваше да виси на дърво до парламента!