Last news in Fakti

3 Септември, 2018 21:06 3 076 5

Не искат Леонардо да Винчи в Абу Даби

  • леонардо да винчи-
  • спасителят на света-
  • абу даби-
  • оае

Лувърът в ОАЕ отмени изложбата с картината "Спасителят на света"

Не искат Леонардо да Винчи в Абу Даби - 1
Снимка: БТА/АР

Лувърът в Абу Даби отмени за неопределено време изложбата с картината на Леонардо да Винчи "Спасителят на света", която беше предвидена за 18 септември, съобщи АР.

Платното е било нарисувано от ренесансовия гений около 1500 г. То изобразява Исус Христос в ренесансови одежди. Картината постави рекорд при продажбата й на търг в Ню Йорк през 2017 година, като за нея бяха заплатени 450 милиона долара.

Лувърът в Абу Даби не разкри идентичността на купувача, като уточни, че местното министерство на културата и туризма е закупило шедьовъра.

Според в. Тhe New York Times посредникът-купувач е бил саудитският принц Бадер бин Абдала. Той е действал по поръчение на могъщия престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, който нито потвърди, нито отрече тази информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 0 Отговор
    понякога !!!! се срамувам от ,,,игията СИ !!!

    Коментиран от #4

  • 2 Дедо Гошо

    5 0 Отговор
    Изкуството нема религия.То е над тез неща.Нема значение по какъв повод е създадено.Човека е и Господ и дявол.
  • 3 Валя

    4 2 Отговор
    И така би трябвало , и всички останали също....
  • 4 боярышник

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Що бе Хасан?
  • 5 боярышник

    1 1 Отговор
    Не се сещам за такива известни арабски или мюсулмански творци да имат равностойни картини?!Защо ли?Ами много просто там в джунглата не е настъпира още ерата на ренесанс.Точка.