Last news in Fakti

23 Май, 2019 11:36 9 507 18

"Чернобил" е сериалът с най-висок рейтинг в историята

  • чернобил-
  • игра на тронове-
  • в обувките на сатаната-
  • сериал-
  • рейтинг-
  • телевизия

Продукцията детронира хитови сериали като "Игра на тронове" и "В обувките на Сатаната"

"Чернобил" е сериалът с най-висок рейтинг в историята - 1
Снимка: IMDB

Едва дни след финала на най-успешния телевизионен сериал до момента - "Игра на тронове", върха на класацията за рейтинг беше оглавен от друга продукция на същата телевизия - HBO.

Минисериалът "Чернобил" зае първото място като тв поредицата с най-висок рейтинг в историята в сайта IMDB. Документалната поредица детронира хитове като "В обувките на Сатаната"(Breaking Bad) и фентъзи чудото "Игра на тронове".

Рейтингът на "Чернобил" в онлайн платформата е 9,5 от 10, а неговите най-големи съперници са с по 9,4 съответно на 5-о и 6-о място.

"Чернобил" е сериалът с най-висок рейтинг в историята

В един от най-известните сайтове за критика и рейтинг на кино и тв продукции - Rotten Tomatos, сериалът се радва на 98% одобрение от феновете.

"Чернобил" е сериалът с най-висок рейтинг в историята

Минисериалът ще се състои от 5 серии, които ще проследят събитията след ужасяващата авария в ядрената електроцентрала "Чернобил" през 1986 г. По-конкретно поредицата следи действията на "Комисията Чернобил", чиято отговорност е била да се справи с последиците от катастрофата. "Чернобил" проследява и какво се е случило с част от населението на най-засегнатия град - Припят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    2 15 Отговор
    Чак пък толкоз...
  • 2 Гост

    54 3 Отговор
    Нека да има висок рейтинг- сериала поне е интересен, базиран на реален случай и смислен. А не някакви простотии Игри на тронове, на ластик и на не се сърди човече

    Коментиран от #5

  • 3 Чокито

    6 4 Отговор
    В последната серия с един бетоновоз напълниха дупка с цимент 20 на 10 метра и дълбока поне 3 метра!

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор
    ЧЕРНОБИЛ Е РЕАЛНОСТ А ИГРА НА ТРОНОВЕ Е ГЕЙМЬРСКО
  • 5 Шаолина

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Е да видим кога ще снимат Хирошима и Фукошина- 1!! И те са по реален случай или не е оферта, няма да имат рейтинг!

    Коментиран от #11

  • 6 Аладин

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чокито":

    Откъде знаеш колко бетоновоза са били??? Показаха един, след него може да е имало още 10. Някакъв бачкатор ли го раздаваш, че толкова те интересува точно тази проблематика??

    Коментиран от #7

  • 7 Чокито

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Аладин":

    Аааа, може??!!! Ама не се видяха! А може и НЛО да се е забило в,, АЕЦ Чернобил" и това да не го дадоха. Звучи ли реалистично за 10 ковчега от олово да се изсипват 200 кубика бетон?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Аладин

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чокито":

    Идеята на тази сцена не беше да се проследи целия процес на заравянето на ковчезите, а съвсем друга. Не съм ядрен физик и не знам колко кубика бетон са необходими, и не това е важното в сериала.
  • 9 outlander

    17 3 Отговор
    Сериала "Чернобил" кърти отвсякъде!
  • 10 outlander

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Чокито":

    Да, абсолютно реалистично е, освен това ковчезите с олово са били, много, много повече.
  • 11 Ами мосфилм да направи

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Шаолина":

    Стига са наблягали само на военната анимация. Рейтингът сред русофилите ще е до небето.
  • 12 Харесва ми

    8 0 Отговор
    Сериалът ми е доста интересен, а толкова трудно го "почнах". Все пак се надявам да не обърнат всичко накрая в политическа пропаганда...
  • 13 А кога

    9 6 Отговор
    А обогатения уран от бомбардировките на Белград се стеле по нашите земи. В Чернобил хората са се справили, дали добре или зле е друг въпрос. И се отнасят сериозно към проблема. Гнусно е американци да бъркат в раната на хората, а в същото време да ги тровят с бизнеса си с шистов газ. И да подстрекават войната в Донбас за да обезлюдяват територии за шистов трекинг.

    Коментиран от #16

  • 14 А кога

    5 3 Отговор
    А обогатения уран от бомбардировките на Белград се стеле по нашите земи. В Чернобил хората са се справили, дали добре или зле е друг въпрос. И се отнасят сериозно към проблема. Гнусно е американци да бъркат в раната на хората, а в същото време да ги тровят с бизнеса си с шистов газ. И да подстрекават войната в Донбас за да обезлюдяват територии за шистов трекинг.
  • 15 Гзт

    7 0 Отговор
    Добър сериал, а изторията за пожарникаря е истинска не измислица.Даже на един от пожарникарите очите от кафяви станали сини заради , радияцията.
  • 16 СссереМ

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "А кога":

    Теб определено те е засегнал и то между ушите.
  • 17 Ники

    10 1 Отговор
    Филма е страхотен ... гледа се на един дъх всеки епизод .. въпреки , че историята е ясна и не може да има някакви изненади или обрати в сюжета .. така е направен , че те държи в напрежение постоянно .. а и дава информация относно работата на централите на разбираемо ниво и на това как действа радиацията на организма ... просто е направен майсторски ..
  • 18 Стеф

    3 5 Отговор
    Има един проблем в тази тъпа новина. Защо са скрили колко хора са гласували за Чернобил?! 34 000, а сега вижте колко хора са гласували за останалите сериали от топ 5! Скоро ще изпадне от първата двайсетица! Ще сравняват Чернобил с Троновете или пък Опасно лош...мале мале!