13 Юни, 2019 20:20 3 327 42

Руски комунисти искат съд за създателите на "Чернобил" (ВИДЕО)

  • hbo-
  • сериал-
  • чернобил-
  • комунисти на русия

Трагедията е превърната в обект на идеологическа манипулация, твърдят от партията "Комунисти на Русия"

Руски комунисти искат съд за създателите на "Чернобил" (ВИДЕО) - 1

Партията "Комунисти на Русия" е отправила искане към Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации ("Роскомнадзор") да забрани официално сериала на HBO заради пропаганда, манипулации и демонизиране на СССР и съветската власт от онова време, съобщава Интерфакс.

Според партийните активисти трагедията на Чернобилската авария е била превърната в обект на идеологическа манипулация.

Затова те настояват не просто за спирането на сериала на територията на Русия и достъпа до него като цяло, но също така искат ключови лица от продукцията да бъдат съдени за клевета и да отговарят пред съда за клевета, защото продукцията демонизирала съветската власт.

"В "Чернобил" истинската трагедия стана обект на идеологическа манипулация от телевизионния канал на HBO. Сериалът за драматичните събития от април 1986 г. е идеологически инструмент, предназначен да опорочи и демонизира имиджа на съветското правителство и съветските хора", се казва в изявление на партията.

Оттам още твърдят, че "Роскомнадзор" е длъжен да блокира достъпа до поредицата в интернет за всички торент тракери. Срещу режисьора, сценариста и изпълнителния продуцент на сериала трябвало да се открият наказателни дела по чл. 129 от Наказателния кодекс на Руската федерация за публична клевета.

От Интерфакс обаче уточняват, че въпросният член от Наказателния кодекс отдавна вече не е валиден в страната.

Сериалът "Чернобил" се превърна в едно от най-значимите събития в телевизията. Поредицата разби рекорда за най-висока оценка в онлайн филмовата енциклопедия IMDB, заемайки първо място със средна оценка 9,6 от възможна 10.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    42 17 Отговор
    Абе тия скоро преглеждали ли са се?

    Коментиран от #30

  • 2 Комуниста

    25 25 Отговор
    Разбира се че трябва съд и затвор след това! Да ги пратят в Бухово да копаят уран!
  • 3 outlander

    33 16 Отговор
    Руслямистански палячовци с ислямски ценности, сър. Какво да ги правиш? Даже е под достойнството на цивилизования човек да ги обиди, те са си обидени от природата ментално.

    Коментиран от #34

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    28 17 Отговор
    Образователен за лаици и профани които не знаят истината и се залъгват с откровена пропаганда на кочината Украйна!
  • 6 Антифашист

    25 26 Отговор
    Всички империалисти и капиталисти се страхуват от комунизма и се опитват всячески да го опорочат и демонизират, защото единствено комунизма се грижи за интересите на бедните и онеправданите. Ако има комунизъм, капиталистите няма да могат да богатеят на гърба на нещастието на бедните хора.

    Коментиран от #14, #27

  • 7 Бесен Язовец

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "Морфей":

    ТАСС е упъномощен да заяви е мноу по убав сериал, нъл тъй каскет ?
  • 8 Main Fürher

    19 10 Отговор
    После защо Русия не сме я харесвали?!Не можел на истината да казваш лъжа.Да живее България!!!
  • 9 Бесен Язовец

    23 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Оттам още твърдят, че "Роскомнадзор" е длъжен да блокира достъпа до поредицата в интернет за всички торент тракери. Срещу режисьора, сценариста и изпълнителния продуцент на сериала трябвало да се открият наказателни дела по чл. 129 от Наказателния кодекс на Руската федерация за публична клевета. От Интерфакс обаче уточняват, че въпросният член от Наказателния кодекс отдавна вече не е валиден в страната.) Руските комундета съвсем изтрещяха, те все още живеят по законите на СеСеСеРето !

    Коментиран от #11

  • 10 Бесен Язовец

    21 15 Отговор
    Сериалът "Чернобил" се превърна в едно от най-значимите събития в телевизията. Поредицата разби рекорда за най-висока оценка в онлайн филмовата енциклопедия IMDB, заемайки първо място със средна оценка 9,6 от възможна 10... Руснаците ще направят сериал с такъв баснословен рейтинг, когато си видят ушите без огледало.

    Коментиран от #13, #38

  • 11 onq s konq

    14 22 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Сериала е пълен боклук

    Коментиран от #15

  • 12 Антифашист

    18 7 Отговор
    А нашите безродници докога, ще ни облъчват с турски серисли? Задавате ли си въпроса, каква е целта им в крайна сметка?

    Коментиран от #16, #36

  • 13 Бесен Язовец

    12 13 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Тоя па смешник сериала се бил превърна в значим. Фантастика за любителите на фантасмагории, в,, лигата на необикновените "има повепе достоверност от колкото в тази пародия все едно Бени Хил му е сценарист!
  • 14 Да питам?

    14 9 Отговор

    До коментар #6 от "Антифашист":

    Ще ни оставите ли, това комунистите: телевизорите, автоматичните перални, сушилните, а магазините ще изпразните ли? Ще открадне те ли : цимет, желязо, дървен материял? В провинцията, ще има ли ел. Енергия? Ще възстановите ли бордерата за колите? А вноските за жилища? Е това е добре!

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    22 14 Отговор

    До коментар #12 от "Антифашист":

    Няма по-големи българофоби и безродници от вас, русофилите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ivan

    5 6 Отговор
    300 miliona amerikanci 4e budat iztrebeni ot ruskoto atomno orujie.
  • 21 Антифашист

    15 15 Отговор

    До коментар #14 от "Да питам?":

    Ама чакайте малко, никой не иска да връша комунизма. За съжаление комунизма е безвъзвратно убит от Запада и от капитализма. Аз само казвам, че комунизма е единствената идеология, която мисли за бедните, докато капитализма е идеологията на богатите, защитаваща техните капитали. Вижте живият пример в България: богатите стават все по-богати, а бедните все по бедни. На вас това харесва ли ви?

    Коментиран от #24, #26, #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Docenta

    12 8 Отговор
    Hbo за пореден път сътвори шедьовър и показа истината за уродливия режим на ссср,където човешкият живот не струва нищо за сметка на безпардонноста и гордата безпогрешност на партията.А е толкова просто да кажат ИЗВИНЯВАЙТЕ сгрешихме и мълчахме престъпно докато радиацията облъчваше децата ви и вас самите
  • 24 Docenta

    10 6 Отговор

    До коментар #21 от "Антифашист":

    В случая комунизма не мисли за бедните а само за богоизбраните от политбюро и кпсс,които ядяха специални храни и ходиха на почивка в места без радиация

    Коментиран от #25

  • 25 Антифашист

    12 4 Отговор

    До коментар #24 от "Docenta":

    Така, така, а сегашните управляващи, какво правят? Живеят на квартира, ходят на работа с колело и ядат черен хляб.

    Коментиран от #31, #41

  • 26 Груйо

    7 13 Отговор

    До коментар #21 от "Антифашист":

    Комунизмът като идеология е сатанизъм. Маркс е бил сатанист и се е кланял на дявола. Комунизмът е създаден по поръчка на Ротшилдите за да унищожи християнството и моралните ценности на хората. Не се лъжи от фалшивите лозунги, не виждаш ли че във всяка страна където е върлувал е сял само смърт и разруха.
    Колкото и да са несъвършени другите обществени строеве, няма по-голямо зло нещо за човечеството от комунизма.
  • 27 Хорейшио

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Антифашист":

    Грижи ли се ?А да погледнем Венецуела !4 милиона избягаха от там от мизерия . А най богатия гражданин на Венецуела е дъщерята на Хуго Чавес -4,5 милиарда долара лично състояние. И не само във Ветецуеле е така ,а навсякъде .
  • 28 Циганин

    9 4 Отговор
    Кумунягите си остават кумуняги.
  • 29 Аннтисоциалист

    9 4 Отговор
    Господа, няма се присъединя към която и да е от страните в спора, а и посочвам най-вероятните причини за Ченобилската катастрофа. Те са две: 1. Геофизическа и 2. Соц-държавна. И така - поред. 1.Според Игор Ямлицкий катастрофата се дължи на проникване, натрупване на водород в сградата на цетралата през Припетския разлом в земната кора и взрив на образувалия се "гърмящ газ". Преноса на водород, като явление е добре изследвано и обосновано в изследванията на геолога - геофизик Владимир Ларин изложени в книгата му "Нашата Земя" и в теорията му за металхидридната Земя. Дотук с геофизиката и първопричината и науката. Идва ред на соцдиващината. 2. Държавната причина на катастрофата се изрази в чудовишното некадърно и вредно разпоредителство уж за намаляване на последствията от нея на живия и сега - ще Ви спестя ругатните си - Горбачов, който скоростно да уреди разстрела на министъра на енергетиката, а чрез Съвета на министрите на СССР рапореди да не се прекъсва охлаждането с вода на несъществуващия вече и разрушен реактор. На това наливане на вода в "горещата" зона се дължи и размера и преноса на радиоактивното замърсяване по света. А сега, господа социалисти, ми пишете минуси. Пишете ми минуси, социалисти, защото искате да управлявате държавата и ядрената й енергетика.
  • 30 Бай Шиле

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Боре, ходи изял поне една филия с мас, ще припадне от глад пред монитора! Аз, ей така случайно преглеждам статиите за Русия, и за всеобща изненада, намирам навсякъде твои коментари!
  • 31 Docenta

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "Антифашист":

    Съгласен съм с теб.Но сегашните управляващи са деца и внуци на онези от политбюро,които от комунисти станаха най-диви капиталисти

    Коментиран от #32

  • 32 Антифашист

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Docenta":

    А защо гласувате за тях в такъв случай?

    Коментиран от #40

  • 33 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Антифашист":

    По принцип левите партии трябва мислят за работещия човек, а десните да защитават интересите на Капитала. В днешния побъркан свят, обаче, всичко е наопаки. Левите партии в Европа защитават извращенците, хомосексуалните и неработещите емигранти. Така също и финансовия Капитал. Десните партии се опитват да спасят Старият континент и да предотвратят мюсюлманизирането му. И се борят за правата на онези, които работят.
  • 34 Румяна Костова

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "outlander":

    Говорите за комунистическата партия, която едва събра 13 процента доверие на изборите за президент миналата година. В Русия много хора харесват филма. Аз изгледах няколко серии. На мен ми намирисва на пропаганда, но добре направена. Най - неправдоподобни са сцените с миньорите. Те ту пият до припадък, ту копаят километри тунели само със обикновени лопати с къси дръжки Добре поне, че не го правят с голи ръце. Разхождат се чисто голи и говорят високопарно.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Румяна Костова

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Антифашист":

    Живеем във време, в което всеки в България има достъп до Интернет, ако желае. Гледайте си каквото на Вас харесва и Вие си избирайте,било то политически коментари, художествени или документални филми. Сапунени сериали по телевизията гледат бабите, които не са много умели в ползването на Интернет. Никога не чакам на родната телевизия да ми избира теми, които ме вълнуват.
  • 37 филм за наивни плоскоглавци

    1 1 Отговор
    абсолютна пропаганда, колко хора вече казаха че нещата са крайно изопачени дори Горбачов беше изумен какви глупости са му преписали че бил казал
  • 38 не на либерал идиотизма

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    ами така ще е с рейтинга докато 80% са дебили
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ss14

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Антифашист":

    Комунизма е една провалена идеология и е невъзможно да просъществува.Комунизма не мисли за бедните.Това са си ваши комунистически мантри.Комунизма просто взима всичко от всеки ,дава го на висшите и на теб ти хвърля трохите.А и понеже викаш дали ни харесвало да не се мисли за бедните ? Аз да те питам тебе ,ти ако си умна и начетена личност с шансове за развитие в живота ,ще ти харесва ли да си равен с кварталния пияница без бъдеще и да взимате еднакви доходи ? Развита комунистическа страна с висок стандарт на живот никога не е имало.Откъдето е минал комунизма е посял само мизерия.
  • 42 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Перестройка в България опустоши държавата,това е Български Чернобил, затова трябва да пишете. Младите напуснаха България,останаха изроди, които ни управляват, пенсионери,болни,сакати , и разбира се развъдник на вечно гладни и мрънкащи СИГАНО-РОМИ.,тези са бъдещо на страната,някога била 9млн., сега след като сме в НАТО И В Европа ,уж за добро ,гинем като крастави кучета.Ще обсъждаме филм,майната му ...има по наболели проблеми.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания